Araçta aldığım günden beri olan bir vuruntu sesi vardı servise gittim arka denge rotli arka kol lastikleri vs bir çok parça değişti ama debriyajı biraz hızlı bıraktığımda ciddi bir metal sesi geliyor aynı şekilde 30-40 km hızla giderken ayağımı bir anda gazdan çekince yine aynı şekilde sert bir şekilde bu vuruntu sesi geliyor şaft istavrozlar dan dediler aracın altına girdim istavrozları kontrol etim boşluk yok ancak ön şaftı çevirmeye çalıştığımda baya bir dönüyor ama arka şaft hareket etmiyor el freni çektiğimde araç 10-15 cm kayıp ondan sonra duruyor ve el freni çekili iken araç ileri geri oynuyor sorun ne olabilir
Bir çok Defender’de görülen bir sorun bu. Motorla lastik arasındaki tüm elemanlardaki boşluklar buna sebep olabilir (ya da ortak olur). El freninin de 10 - 15 cm kaydırması normal. El freni diğer araçlardaki gibi doğrudan tekere değil, şafta etkiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet tambur sistemi var ama ses ciddi boyutta rahatsız edici askerdeki land'ımda bile bu kadar ses yoktu Sadece ön şaftın o kadar boşluk yapması beni düşündüryor.Muayneye gideceğim el freninden kalırım diye korkuyorum malum tüv de 4x4 için makine yok bazı istasyonlarda apart varmış arka lastikleri boşa çıkartan, ara şanjmana zarar verirler diye korkuyorum
Evet tambur sistemi var ama ses ciddi boyutta rahatsız edici askerdeki land'ımda bile bu kadar ses yoktu Sadece ön şaftın o kadar boşluk yapması beni düşündüryor.Muayneye gideceğim el freninden kalırım diye korkuyorum malum tüv de 4x4 için makine yok bazı istasyonlarda apart varmış arka lastikleri boşa çıkartan, ara şanjmana zarar verirler diye korkuyorum
Ayna mahruti'de oluşacak bir boşluk bu sesi yapar genelde. Ama daha önce aks frezeli kapakları kontrol ettirin. TÜV'de boşluğa pek bakmıyorlar, mühim olan tutup tutmadığı ama tabii görevli teknisyen yine de önemli unsur.
Ayna mahruti'de oluşacak bir boşluk bu sesi yapar genelde. Ama daha önce aks frezeli kapakları kontrol ettirin. TÜV'de boşluğa pek bakmıyorlar, mühim olan tutup tutmadığı ama tabii görevli teknisyen yine de önemli unsur.
Evet o. Elinizle şaftı kontrol ettiğinizde boşluk varsa, sorun mutlaka karpuzun içindedir ancak şaftta boşluk var diye ayna mahrutiyi yaptırırsınız ama neden hala boşluk var diye sormayın diye Frezenin yani dişlerin erimesi halinde teker aynı şaftın boşladığı gibi yapar, sağlam dişte takılır. Tamamen eridiğinde de zaten aks kesmiş gibi olur.
Difransiyel (eğer ayna mahruti ise sorun) işçilik dahil 1500 tl civarı tutuyor, umarım daha basit bir şeydir. Kapaklar 50 lira civarı eğer uzun süredir değişmediyse, temiz temiz kullanmak için değiştirin derim. Hiç olmazsa aracınızın neresine ne yapıldı, ne kadar ömrü var bilerek kullanırsınız.