Merhabalar ben sıraladığınız alternatifler arasından ilk sıradaki “mini camper” fikrini uzun zamandır incelemekteyim ve sitede bazı arkadaşlardan uygulayanlar var. Öncelikle edindiğim izlenim bu fikri uygulayacaksanız doblo tarzı araçlar daha uygun. Ülkemizde ve özellikle yurtdışındaki örneklerini uzun uzun araştırdığımda karşıma çıkan tüm örnekler doblo, cady tarzı araçlar oldu. Benim aracım Grand Cherokee bagaş bölümün taban ve tavan arası yüksekliği beni sınırlandırıyor. Bu nedenle aracını station modelse bile sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ayrıca aileniz 4 kişi bahsi geçen bu model iki kişi için uygulanabilir.
Yine beni cezbeden bir başka hal tarzı ise araç üstü çadır. Sitede yine bu konuda çok tecrübeli arkadaş bulunmakta hatta bazı arkadaşlar bu çadırlarla yapmış oldukları kampları paylaştılar. Hatta yanılmıyorsam site üyesi bir arkadaş çadırların üretiminide yapıyor ve bu çadırlar sadece arazi araçları için değil binek araçlara da uygulanabiliyor. Araç üstü çadırın ebatlarını siz belirleyebildiğiniz için 4 kişilik olabilir diye değerlendiriyorum. Ama sanırım araçların tavan büyüklüğü dikkate alınırsa bu hususta sizin için sıkıntı olabilir.
Çekme karavan konusu tamamen yabancı olduğum bir alan yalnız şunu söyleyebilirim. Dört kişilik çekme karavan motokavarandan ucuz olsa dahi biraz tuzlu hale gelebilir.
Tüm bu hususlar göz önüne alındığında kanımca sizin için en uygun otel/sosyal tesis dışı konaklama şekli çadır kullanımı olur. Ancak bu hususta dikkatle değerlendirilmelidir, çünkü çadır kampçılığının birçok artı ve eksisi bulunmaktadır.