Amacımız Doğayı Korumak Ama!...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan quickcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,027

quickcan

Kamp I
Yer
Ankara
Merhabalar; sanırım hepimizin burada bulunma sebebi doğa sevgisidir.Bizler doğayı korumak adına bu güne kadar birçok şey yapmışızdır ama nedense hep büyük hacimli araçlara binmek bizlerin zevki olmuştur.Madem doğayı seviyoruz o halde neden daha fazla CO2 salınımı yapan araçlar kullanıyoruz? Sizcede mantıksız değil mi? Bir yandan doğayı korumak, öbür yandan doğaya en büyük zararı vermek! Bu konuyu buraya açmamın sebebi en büyük hacimli araçların jeep markasına ait olması.. Sizcede daha az yakan ve daha az CO2 salınımı yapan bir araç doğanın geleceği için daha iyi olmaz mı? Duyarlılığınız, geleceğimiz için önemli ! Zaman ayırıp okuduğunuz için Teşekkürler...

Saygılarımla CAN...

Etiketler
Ynt: Amacımız Doğayı Korumak Ama!...

quickcan' Alıntı:
Merhabalar; sanırım hepimizin burada bulunma sebebi doğa sevgisidir.Bizler doğayı korumak adına bu güne kadar birçok şey yapmışızdır ama nedense hep büyük hacimli araçlara binmek bizlerin zevki olmuştur.Madem doğayı seviyoruz o halde neden daha fazla CO2 salınımı yapan araçlar kullanıyoruz? Sizcede mantıksız değil mi? Bir yandan doğayı korumak, öbür yandan doğaya en büyük zararı vermek! Bu konuyu buraya açmamın sebebi en büyük hacimli araçların jeep markasına ait olması.. Sizcede daha az yakan ve daha az CO2 salınımı yapan bir araç doğanın geleceği için daha iyi olmaz mı? Duyarlılığınız, geleceğimiz için önemli ! Zaman ayırıp okuduğunuz için Teşekkürler...

Saygılarımla CAN...

kullandığımız araçların çok çok büyük çoğunluğu lpg sistemli araçlar, o düşük hacimli dediğiniz araçların hemen hemen hepsinden daha az co2 salınımı var bu araçların...
nabalım jeep leri satıp dacia duster mi alalım?

Evet hepimiz doganın korunmasının yanındayız lakin iş gc lerin CO2 salınımına kalsaydı dünya cennet olurdu. Sıra bu araçlara gelinceye kadar ohooo neler neler var. En basitinden kullandığımız deodorantlar bile CFC ( Kloro flora karbon ) salınmımı ile daha fazla tahribat yapmaktadır. İş GC lerin CO2 salınımı ise bu zurnanın son deligidir amiyane.....

ben sizlerin dacia duster'a yönelmenizden bahsetmiyorum fakat daha az co2 değeri olan bir araç kullanmanız gerektiğinden bahsediyorum.. illaki bundan başka bir çok unsur var fakat biryerden başlamak en mantıklısı değil mi?

sayılarımla CAN...

Arazide bulunanlar, konumları gereği doğaya zarar verme ihtimali yüksek olanlar.

Nerede savaş varsa, orada hep barıştan söz edilir.

Nerede adaletsizlik varsa, orada hep adaletten söz edilir.

Nerede ahlaksızlık varsa, orada hep namustan söz edilir.

Arazide olanlar, ister istemez az ya da çok zarar veriyoruz doğaya. Dolayısıyla doğayı korumaktan bahsediyoruz sıklıkla.

Söylenen çok doğru; o kadar doğa aşığı isek, bahane üretmek yerine yapabileceklerimizi yapmalıyız. Yapmıyorsak da yapmadığımızı kabul etmeliyiz en azından. Durumumuzu haklı ya da makul göstermeye çalışmak, emisyondan kat kat fazla zarar verir doğaya.

Can'ı tebrik ediyorum bu düşüncesini açık yüreklilikle paylaştığı için.

997799' Alıntı:
kullandığımız araçların çok çok büyük çoğunluğu lpg sistemli araçlar, o düşük hacimli dediğiniz araçların hemen hemen hepsinden daha az co2 salınımı var bu araçların...
nabalım jeep leri satıp dacia duster mi alalım?

LPG kullanımı emisyon durumunu bir hayli düzeltiyor gerçekten.

Ama bu açıdan bakınca, dizel araç kullananlar çok daha fazla zarar veriyorlar doğaya. Bu noktada kural koyucuların devreye girip çevreci düzenlemeler yapmasını beklemek gerekiyor galiba.

Arkadaşım keşke herkes , büyük hacimli jeep sever doğa tutkunları olarak, doğayı benimsese ,sonra bu arazi araçlarıın çoğu v.8 olduğu için zaten lpg li doğaya zararı yok .rant uğruna ormanları talan edip havuzlu villa yapan talancı doyumsuz çevreci geçinen yandaşlara ne demeli.

Can kardeşim 16 yaşında...
iyi bir gelecek istiyor sadece ;)

seni bi gün bi v8 e bindirelim en iyisi...valla co2 yi bırak abi fabrika gibi duman atsada bundan istiyom diye babanın başının etini yersin valla :smiley:

Forumdaki araçların büyük çoğunluğunun büyük motorlu araçlar olduğu öngörüsü hatalıdır. Forumdaki araçların büyük çoğunluğu 2000 cc ve altı araçlardır. Lütfen araç listelerine ya da xxxxxx kaç kişiyiz listelerine bir bakın. Sanırım suzuki -ki 1000 cc ile 2500 cc arasında motoru vardır ve 2500 cc suzuki sayısı bir elin parmklarını geçmez- araçlar en fazla olanlar. O nedenle bu tür somut veri içermeyen ve tahminlere dayalı genel değerlendirmelere katılmıyorum. Geçen hafta çok zorlu bir etapta offroad yaptık etabın olduğu yere gidiş geliş dahil 178 km yol yaptım aynı yolu asfaltta yaptığımda 3 ya da 4 lt daha az yakacaktım. Herhangi bir şehir trafiğinde yarım saat trafikte bekleyen ve yavaş ilerleyen bir araç benden daha fazla benzini yakıyor zaten.

997799' Alıntı:

seni bi gün bi v8 e bindirelim en iyisi...valla co2 yi bırak abi fabrika gibi duman atsada bundan istiyom diye babanın başının etini yersin valla :smiley:

:smiley::smiley:

Doğaya saygı duyulması fikrine katılıyorum. Elimizden geldiği kadar dikkatli davranmalıyız. Sadece yakıt co2 değil, gezerken mümkün olduğu kadar doğayı az tahrip etmeli ve artıklarımızı çevrede bırakmamalıyız.

Sera gazı etkisinde besiciliğin ve atıklarının etkisi motorlu taşıtlardan daha fazladır.(Sadece dünya sığır nüfusunun 1,3 milyar olduğu tahmin edilmektedir.) Bu verilere göre et yemeyelim diye bir tez geliştirilemeyeceği gibi taşıt kullanmayalım da diyemeyiz. Tartışıp konuşup zarar en aza nasıl indirilir bunu belirlemekte tabiki fayda var. Mesela lpg dünüşümü ciddi anlamda faydalı görülürken dizel araçların çok daha zaralı olduğunu biliyoruz. Birey olarak bizlere düşen bilinçlenip gerekli tedbirleri almaktır. Bu evde fazladan yanan ampulü söndürmekte olabilir aracımızın bakımını zamanında yaptırmakta!

997799' Alıntı:

;D ;D ;D katılıyorum, evet egzost gazı çevreyi kirletiyor, fakat sanayiinin atıkları inanın egzosun muhabetini bile kapatır.

karbondioksit emisyonu işin sadece bir yüzü. iş yerime giderken aman az gaza basayım, erken çıkayımki geç kalmayayım acele etmeyeyim, sakin süreyim diye düşünen biriyim. hızlı sürmem akıcı bir tekniğim vardır ama.

hangi aracı kullanırsam kullanayım mümkün olduğunca motoru zorlamadan basarım gaza. konuda bahsedilen yaklaşım çok doğru bence. hatta vergilendirmeninde emisyon ağırlıklı olması gerekir. ancak bu bireysel bilinçlenme ile paralel olarak yapılması gereken birşey. adam kamyonuna 10 numara yağı koyup yaktığında, ben ekonomi yapıyorum derken tarlasını yakan çiftçi daha çok verim alacağını düşündüğünde anlamını yitiriyor herşey.

yani sadece büyük hacimli otomobil motorundan ileri gelmiyor karbondioksit salınımı. hayat tarzı ve günlük olarak tüketilen enerji ile bile orantılı olarak artıyor karbon ayak izi.
fosil yakıt temelli enerji sistemleri oldukça fazla karbondioksit hep olacaktır.

o nedenle yapılacak en kolay iş ve çözüm şöyle.
ne kadar büyük yada küçük motorlu olursa olsun motorlu taşıt kullanımını bireysel olarak azaltmanın yolunu bulacağız. aracı paylaşmak olabilir, motorun ısınmayacağı kadar yakın seyahatlerde bisiklet kullanmak gibi yada yürümek olabilir. durkalkın olmadığı görece uzun yolları seçmek gibi. en önemlisi hepimi ağaç dikmeliyiz bu yaptığımız salınımı en aza indirmenin hatta önüne geçip oksijeni arttırmanın tek doğal ve en ucuz yoludur.

ben her baharda iş yerimin arkasındaki araziye ağaç dikiyorum,evimin orayada dikiyorum ve suluyorum imkanım el verdiğince. aynısını yapmanızı yaptırmanızı tavsiye ederim.

Merhabalar; bu gün diğer araçlardan 3-4lt fazla yakıyor diyorsunuz ama bu rakam uzun vadede oldukça çok yapıyor.Ben sizlere V8 araçlara binmeyin felan da demiyorum.Sadece daha dikkatli olun bu araçları oldukça az kullanmaya çalışın.
Bazı kişiler lpg doğaya daha az co2 salıyor diyor.tamam haklısınız ama benzinde 10lt yakan bir araçta lpgde 14ltden aşağı yakmıyor..

aynı hacimde motora sahip lpg'li benzinli ve diesel motorlu araçların ortalama harcadığı yakıt miktarı:
LPG: 14lt
benzin: 10lt
motorin: 6lt
bu miktarlara göre ne kadar yakıta ne kadar yol yapabileceğinizi bi düşünün..

Araçlardan çevreye yayılan emisyon gazlarını yok etmek için
1000lt mazot tüketimi 34 adet ağaç,
1000lt benzin tüketimi 8 adet ağaç,
1000lt lpg tüketimi ise 2 adet ağaç
dikilmesini gerektirmektedir. > LPGHABER

Saygılarımla CAN...

birde burası yeri değil biliyorum ama, en iyi arazi araçlarından birisi suzuki jimny bu araç 1.3 motoruyla nasıl o çamurdan araziden gidebiliyor?

quickcan' Alıntı:
aynı hacimde motora sahip lpg'li benzinli ve diesel motorlu araçların ortalama harcadığı yakıt miktarı:
LPG: 14lt
benzin: 10lt
motorin: 6lt

bu miktarlara göre ne kadar yakıta ne kadar yol yapabileceğinizi bi düşünün..

Araçlardan çevreye yayılan emisyon gazlarını yok etmek için
1000lt mazot tüketimi 34 adet ağaç,
1000lt benzin tüketimi 8 adet ağaç,
1000lt lpg tüketimi ise 2 adet ağaç
dikilmesini gerektirmektedir. > LPGHABER

Saygılarımla CAN...

Yukarıdaki tabloya göre ; (Her 100 km'de dikilmesi gereken ağaç)

100 km de 14 lt lpg tüketen araç için 0,028 birim ağaç dikmek gerekiyor.
100 km de 10 lt Benzin tüketen araç için 0,080 birim ağaç dikmek gerekiyor.
100 km de 7 lt Motorin tüketen araç için 0,238 birim ağaç dikmek gerekiyor. :eek: Nerdeyse yarım depoya 1 ağaç gerekiyor...

Sonuç : Motorinden uzak durmak lazım ;D V8'e devam ;)

dizelin bu kadar feci olduğunu düşünmemiştim. dizellere de lpg uygulaması yapılıyor bildiğiniz üzere. verimi arttırmak için.

bu arada ben her sene 8 ağaç dikiyorsam hem bizimkini hemde bu forumdan kabaca bir iki arkadaşın emisyonunu sıfırlamış oluyormuşum ne güzel :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,713
Kaydolan Son Üyemiz
selikme01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR