Ynt: Amacımız Doğayı Korumak Ama!...
Sevgili Can, öncelikle çevreye duyarlılığın için çok teşekkürler. Öncelikle şunu belirteyim LPG'li araçlar çok daha az karbon salınımı yapıyor tezi yanlıştır, LPG de fosil yakıt olduğu için benzinliler gibi yüksek carbon salınımı yapar ancak partikül (diğer tehlikeli gaz ve atık maddeler) oranları benzine göre çok daha düşüktür. Partikül salımı en çok dizel araçlarda en az da doğalgazlı araçlardadır.
Evet bindiğimiz araçlar genellikle büyük hacimli araçlar çünkü arazide güç gerekiyor.
Geziye gittiğimiz sahillerde ormanlarda, her yerin pislik içinde olduğunu görüyorum, bırakın ağaç dikmeyi, o pislikleri bile toplamıyoruz. Bireyler olarak, çevreci ve doğa dostu kişiler olarak örnek olmamız gerekirken maalesef bunları yapmıyoruz. Bunu öz eleştiri olarak alalım.
Ama evimdeki doğalgazı yaktığım, arabamı kullandığım için yayılan karbondan dolayı suçluluk duymuyorum, henüz bana sıra gelmedi. Bak Dilovası'na... üç beş tane sanayi tesisinin 10-15 yıl içinde çevreye ve bölge halkına verdiği zarar para ile ölçülemez. Kanserden, sakat doğumdan geçilmiyor. Sıra bana gelene kadar fabrika bacalarından çıkan zehirli gazları kesmek gerek. Bu fabrikaların çoğu da yanbancı sermayeli fabrikalar. Kolayca kirletebilecekleri çok kar edebildikleri bir ülke gözü ile bakıyorlar bize. Türkiye ABD'den Almayna'dan veya İngiltereden çok daha az sanayileşmiş bir ülke olmasına rağmen çevresel anlamda bugünkü durumumuz o ülkelerden vahimdir.