Amanoslar Kazıklı Yaylası Off-Road Gezisi (19 Nisan 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,852

yasarergun

Dünyayı değiştirebilirsin
Yer
Antakya-Hatay ama O bir Antep'li :)
Web
www.yiyenbilir.com
18 Nisan Cumartesi gece 10 30 da 19 Nisan için sözleştik

Sabah
Kenan Dolapçıoğlu - Alper Asım (Suzuki Grand Vitara)
Yaşar Ergün - Gökhan Doğruer (Suzuki X90) yola çıktık. Bu güzergahı daha önce geçmiştik ancak Kazıklı yaylasının güzellikleri bizi mest etmişti. Bir gün sadece buraya gelelim diye kararlaştırmıştık kısmet bugüne imiş. Bugün offroad da yaptık ancak baharla birlikte doğanın bize sunduğu güzellikleri ve yol güzergahı ile Kazıklı Yaylasının florasını sizlere göstermek istedik.

İşte Resimler

Sabah buluşma yerine (MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü) ilk ben geldim ama bu defa geziye biraz geç başladık hareket saati 06.15 idi güneş doğmuştu yani. Amik Ovasının görünümü

13.jpg

Uzaktan 500 mm ile çektiğim amik ovasının puslu havası

14.jpg

Alahan Köyüne tırmandık önce

15.jpg

Güneşle birlikte yükseldik

17.jpg

Amik ovası ve ufukta antakya

16.jpg

Fırnız Yaylasının tek misafiri biz değiliz artık

18.jpg

141.jpg

sonra Fırınızı da geride bıraktık

19.jpg

Fırnızın üst kesimlerinde madenciler yeni yerler deşiyorlar tabi onlar varsa yaban hayatı yok bu kış neredeyse tek bir iz çekemememin nedeni bu olsa gerek

110.jpg

Kartalalanına devam

122.jpg

Taşlar beni engelledi Kenan Hocam yardımda

111.jpg

112.jpg

yol yok en düz yer yol oldu

113.jpg

ters laleler görünce durduk

116.jpg

sakladıkları güzellikler için altlarına eğilip baktık kesinlikle eğildiğimize değdi

117.jpg

118.jpg

ışkın genelde doğu anadoluda bilinir ama burada da var bazen yaprak çapı 50-60 cm ye çıkar filizi de süper lezzetli tahrip etmeden bir kaç tane yedik de

123.jpg

119.jpg

karaçam

124.jpg

geven

120.jpg

kartalalanındaki batak yerde Gökhan Doğruer geçti direksiyona ve bizi batırmadan karşıya geçirdi

114.jpg

Kural Basit batıyorsan gazı kökle direksiyona ani hareket verme zıplayarak ilerle :D

115.jpg

Kazıklı Yaylası ve Gökhan Doğruer

125.jpg

göç buraya kondu yemekler herkesten

121.jpg

sümbül denizi

126.jpg

127.jpg

uğurumuz

128.jpg

bizim taraftan manzara :D

131.jpg

129.jpg

yemekten sonra yürüyelim dedik

132.jpg

133.jpg

134.jpg

kuzu kulağı

135.jpg

yeniden ışkınlar

136.jpg

laleler

137.jpg

orkideler

138.jpg

Sonra 11 gibi dönüşe geçtik

1-1.jpg

kenan hocam bu defa lastik farkıyla kartalalanında takılmadı

139.jpg

140.jpg

12.jpg

152.jpg

153.jpg

142.jpg

143.jpg

aşağılarda lale tarlasına denk geldik çamların arasına binlercesi serpilmişti

144.jpg

145.jpg

146.jpg

gelincikler

147.jpg

148.jpg

149.jpg

150.jpg

151.jpg

sonraki gezilerde hava biraz daha ısınınca böcek resimleri yoğunlaşacak

katılanlara teşekkürler

Etiketler
Ynt: Amanoslar Kazıklı Yaylası Off-Road Gezisi (19 Nisan 2009)

Yaşar hocam Amonoslarda doğanın uyanmasını çok güzel resmetmişiniz ellerinize sağlık.

yaşar hocam yine yapmışsın yapacağını çok güzel kareler kısmetse bizlerde yakın zamanda bi osmaniye zorkun yapacaz tarsus, mersin, adana olarak sizi de bekleriz.

Yaşar hocam, bu güzel gezi için tekrar teşekkürler. Doğayı bilen biri ile gezmek çok daha büyük bir keyif..

Bünyamin Bey ben genel itibari ile yerleşim yeri olan yaylalara gitmiyorum çünkü şehirden farkı kalmadı oraların. Yakında bazı sorunlar hallolsun mersin tarsus osmaniye adana gaziantep ve hatta sanırım kimse yok ama kahramanmaraştan da katkı alarak amanoslarda bir gövde gösterisi yapmak niyetindeyim. umarım beklediğim gelişmeler olur da 2009 yazında yaparız yoksa 2010 yazını bekleyeceğiz.

Kenan Hocam biz size teşekkür ederiz yoksa bu hafta tembel tembel yatacaktık sayenizde gittik oraya

Çok güzel fotoğraflar ve belliki keyifli bir gezi olmuş, palyaşım ve emekleriniz için teşekkürler. Kenan bey'e yeni lastikler yaramış, çokda şık durmuş. Araçları biraz yükseltip( 5-8 Cm) kaya geçişlerinde daha rahat edebilirsiniz ;).

Offroadpassion' Alıntı:
Çok güzel fotoğraflar ve belliki keyifli bir gezi olmuş, palyaşım ve emekleriniz için teşekkürler. Kenan bey'e yeni lastikler yaramış, çokda şık durmuş. Araçları biraz yükseltip( 5-8 Cm) kaya geçişlerinde daha rahat edebilirsiniz ;).

Hakan Bey teşekkürler. Yükseltmeyi ben de istiyorum, hatta bu konuda Mehmet Becce Bey ile de görüştüm. Hazır yükseltme kiti olmadığını, aracı bir hafta kendilerine bırakmam gerektiğini söyledi. Hatay'dan gidip bunu yapmam için zaman ayarlamam lazım. Ama haklısınız yükseltme ile çok daha iyi olacak.

yasarergun' Alıntı:
Bünyamin Bey ben genel itibari ile yerleşim yeri olan yaylalara gitmiyorum çünkü şehirden farkı kalmadı oraların. Yakında bazı sorunlar hallolsun mersin tarsus osmaniye adana gaziantep ve hatta sanırım kimse yok ama kahramanmaraştan da katkı alarak amanoslarda bir gövde gösterisi yapmak niyetindeyim. umarım beklediğim gelişmeler olur da 2009 yazında yaparız yoksa 2010 yazını bekleyeceğiz.

Kenan Hocam biz size teşekkür ederiz yoksa bu hafta tembel tembel yatacaktık sayenizde gittik oraya

Güzel gezi olmuş hocam ellerinize sağlık. Yalnız kebapların terbiyesi olmamış gibi ;D Etler çok soluk gözüküyor.

Gaziantep olarak biz hazırız ..

Yaşar hocam fotolar mukemmel olmus.. gıtmıs gormus kadar olduk nerdeyse.. Ellerınıze saglık..

Yaşar abi bısey sormak ıstıyorum bulamadım sıtede.. sıtenın stıckerını nasıl temın edebılırız?? ya da bunla ılgılı bı bolum varsa lınkını verırmısınz? tesekkurler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,972
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler