yasarergun
Dünyayı değiştirebilirsin
18 Nisan Cumartesi gece 10 30 da 19 Nisan için sözleştik
Sabah
Kenan Dolapçıoğlu - Alper Asım (Suzuki Grand Vitara)
Yaşar Ergün - Gökhan Doğruer (Suzuki X90) yola çıktık. Bu güzergahı daha önce geçmiştik ancak Kazıklı yaylasının güzellikleri bizi mest etmişti. Bir gün sadece buraya gelelim diye kararlaştırmıştık kısmet bugüne imiş. Bugün offroad da yaptık ancak baharla birlikte doğanın bize sunduğu güzellikleri ve yol güzergahı ile Kazıklı Yaylasının florasını sizlere göstermek istedik.
İşte Resimler
Sabah buluşma yerine (MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü) ilk ben geldim ama bu defa geziye biraz geç başladık hareket saati 06.15 idi güneş doğmuştu yani. Amik Ovasının görünümü
Uzaktan 500 mm ile çektiğim amik ovasının puslu havası
Alahan Köyüne tırmandık önce
Güneşle birlikte yükseldik
Amik ovası ve ufukta antakya
Fırnız Yaylasının tek misafiri biz değiliz artık
sonra Fırınızı da geride bıraktık
Fırnızın üst kesimlerinde madenciler yeni yerler deşiyorlar tabi onlar varsa yaban hayatı yok bu kış neredeyse tek bir iz çekemememin nedeni bu olsa gerek
Kartalalanına devam
Taşlar beni engelledi Kenan Hocam yardımda
yol yok en düz yer yol oldu
ters laleler görünce durduk
sakladıkları güzellikler için altlarına eğilip baktık kesinlikle eğildiğimize değdi
ışkın genelde doğu anadoluda bilinir ama burada da var bazen yaprak çapı 50-60 cm ye çıkar filizi de süper lezzetli tahrip etmeden bir kaç tane yedik de
karaçam
geven
kartalalanındaki batak yerde Gökhan Doğruer geçti direksiyona ve bizi batırmadan karşıya geçirdi
Kural Basit batıyorsan gazı kökle direksiyona ani hareket verme zıplayarak ilerle
Kazıklı Yaylası ve Gökhan Doğruer
göç buraya kondu yemekler herkesten
sümbül denizi
uğurumuz
bizim taraftan manzara
yemekten sonra yürüyelim dedik
kuzu kulağı
yeniden ışkınlar
laleler
orkideler
Sonra 11 gibi dönüşe geçtik
kenan hocam bu defa lastik farkıyla kartalalanında takılmadı
aşağılarda lale tarlasına denk geldik çamların arasına binlercesi serpilmişti
gelincikler
sonraki gezilerde hava biraz daha ısınınca böcek resimleri yoğunlaşacak
katılanlara teşekkürler
Sabah
Kenan Dolapçıoğlu - Alper Asım (Suzuki Grand Vitara)
Yaşar Ergün - Gökhan Doğruer (Suzuki X90) yola çıktık. Bu güzergahı daha önce geçmiştik ancak Kazıklı yaylasının güzellikleri bizi mest etmişti. Bir gün sadece buraya gelelim diye kararlaştırmıştık kısmet bugüne imiş. Bugün offroad da yaptık ancak baharla birlikte doğanın bize sunduğu güzellikleri ve yol güzergahı ile Kazıklı Yaylasının florasını sizlere göstermek istedik.
İşte Resimler
Sabah buluşma yerine (MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü) ilk ben geldim ama bu defa geziye biraz geç başladık hareket saati 06.15 idi güneş doğmuştu yani. Amik Ovasının görünümü
Uzaktan 500 mm ile çektiğim amik ovasının puslu havası
Alahan Köyüne tırmandık önce
Güneşle birlikte yükseldik
Amik ovası ve ufukta antakya
Fırnız Yaylasının tek misafiri biz değiliz artık
sonra Fırınızı da geride bıraktık
Fırnızın üst kesimlerinde madenciler yeni yerler deşiyorlar tabi onlar varsa yaban hayatı yok bu kış neredeyse tek bir iz çekemememin nedeni bu olsa gerek
Kartalalanına devam
Taşlar beni engelledi Kenan Hocam yardımda
yol yok en düz yer yol oldu
ters laleler görünce durduk
sakladıkları güzellikler için altlarına eğilip baktık kesinlikle eğildiğimize değdi
ışkın genelde doğu anadoluda bilinir ama burada da var bazen yaprak çapı 50-60 cm ye çıkar filizi de süper lezzetli tahrip etmeden bir kaç tane yedik de
karaçam
geven
kartalalanındaki batak yerde Gökhan Doğruer geçti direksiyona ve bizi batırmadan karşıya geçirdi
Kural Basit batıyorsan gazı kökle direksiyona ani hareket verme zıplayarak ilerle
Kazıklı Yaylası ve Gökhan Doğruer
göç buraya kondu yemekler herkesten
sümbül denizi
uğurumuz
bizim taraftan manzara
yemekten sonra yürüyelim dedik
kuzu kulağı
yeniden ışkınlar
laleler
orkideler
Sonra 11 gibi dönüşe geçtik
kenan hocam bu defa lastik farkıyla kartalalanında takılmadı