Amanos'larda Nar Ekşisi Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan küçük ağa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,376
Ynt: Amanos'larda Nar Ekşisi Yapımı

-

Görüntü2795.jpg

Görüntü2796.jpg

Görüntü2797.jpg

Görüntü2798.jpg

Görüntü2799.jpg

Etiketler

Sabah saat 07'15 te başladık,gece 001'de bitirdik bu sene meyve az tutmuştu ama çok güzel oldu.Benim eşgiyi kaynatmakla sezonu açtık akrabaların eşgi kaynatması ile devam ettik.abimgilin eşgisini kaynatarak sezonu kapattık seneye nasip olursa aynen devam,Niyazi bey TÜRKÜ seven TÜRKÜ söyler TÜRKÜLERLE kalın selamlar

Görüntü2820.jpg

Görüntü2821.jpg

Görüntü2822.jpg

Görüntü2823.jpg

Görüntü2824.jpg

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Cavid abi bende okudum hanımla birlikte denemeye karar verdik.Şimdi iş ekşi nar bulmaya kaldı.
Tarifi usta tüm ayrıntılarıyla anlatmış, bizede uygulamak düşer.
Sağolasın "KÜÇÜKAĞA" annemin amcasının adı (lakabı değil) Küçükağa imiş erken göçmüş.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Niyazi Bey, çok büyük olasılıkla ekşi nar vardır Çanakkale'de; rastgele!... :smiley:

Dedenizin kardeşinin adı da çok güzelmiş; "Küçükağa"... Böyle güzel adlar neden konulmaz çocuklara, anlamak zor... :( :-\

küçük ağa' Alıntı:
bu yıl bizde yaptık dağıtım başladı kargolarda sıkıntı var otobüsler almıyor çok ceza yazıyorlarmış gelenlerle göndermeye çalışıyorum

küçük ağa' Alıntı:
Sabah saat 07'15 te başladık,gece 001'de bitirdik bu sene meyve az tutmuştu ama çok güzel oldu.Benim eşgiyi kaynatmakla sezonu açtık akrabaların eşgi kaynatması ile devam ettik.abimgilin eşgisini kaynatarak sezonu kapattık seneye nasip olursa aynen devam,Niyazi bey TÜRKÜ seven TÜRKÜ söyler TÜRKÜLERLE kalın selamlar

Sedat bey, ne o nar zenginliği öyle; imece yoluyla yapım da çok güzel olmalı... :eek:

küçük ağa' Alıntı:
Hayırlı olsun Cavid bey eksik kalırsa alo de yetiştiririm hepsi eşgi olsun selamlar

Çok teşekkürler!... :smiley:

Sedat Bey, önemli olan, yapım işini doğru yöntemiyle öğrenebilmekti ki belli ölçüde bunu başardık. Sizin ürünle kıyaslayınca, rahatlamıştık zaten öncekinde. Ekşi nar hala var bu bölgede ve daha tatlanmadılar; eşim yeterli diyor ama belli olmaz pazar günü bir parti daha yapabilirim... :smiley: ;)

Selamlar!..
Cavid Sezen

Merhabalar,
Sedat abi, başkalarını bilmem fakat ben TÜRKÜ SEVER, TÜRKÜ SÖYLERİM.
Şimdi sizin tarifinizi denemeye karar verdik biraz sonra hanımla pazara gidip nar satınalacağız bakalım ne ölçüde başarabileceğiz.

Cavid abi,
İşim gereği eski tapu kayıtlarını çıkartıyorken öyle isimlerle karşılaşıyırdumki, kadınlara takılan isimlerden ilk aklıma gelenler, Gülbahar, Gülizar, Nevbahar, Fidan, Selvi, Makbule, Gülseren, Gülveren, Gülderen gibi.Çok ender rastladığım Mahbube (rahmetli babaannemin ismiydi).
Erkek isimleri genelde bildik isimlerdi.Hiç unutmam biryerde PELİT adına rastladım, bizde meşeye pelit derler bu isim gayri müslim birinindi.
Bu isimler 1289 yoklama kayıtlarında geçen isimlerden aklımda kalanlar.

(Sedat bey, ne o nar zenginliği öyle; imece yoluyla yapım da çok güzel olmalı)

Cavit Bey imece hala devam ediyor sadece bu işte değil yufka yaparken düğün yemeklerinde toplumla yapılması gereken her işte elbirliği ile çalışılıyor

Başkanım; nar kabuğunu kurutarak odun kömürü yerine kullanılabilecek kalitede yakacak elde edildiğini ve işin artık ticari boyuta kadar taşındığını duydum. Büyük ihtimalle siz bilirsiniz ama, forumda da paylaşayım dedim. ;) ;) ;)

amanos80' Alıntı:
Başkanım; nar kabuğunu kurutarak odun kömürü yerine kullanılabilecek kalitede yakacak elde edildiğini ve işin artık ticari boyuta kadar taşındığını duydum. Büyük ihtimalle siz bilirsiniz ama, forumda da paylaşayım dedim. ;) ;) ;)
Üstad biz nar kabuğunu atmıyoruz kenarda köşede kuruturuz yakacak olarak kullanıyoruz özellikle mangalda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR