Ynt: Amatör Frekanslarda Roger Beep / ANI Kod'u kullanımı
Merhabalar öncelikle kendi sistemlerimde ani kullanmıyorum. Ama özellikle eğer ani yani tanıtım kodu kullanılacaksa amatör frekansta kullanılması daha doğru
( mandal yapanın yanına kar kalmaz hehe zaten tüm rölelerimiz bibip bibip ötüyor değil mi? )
ya bizde 1-2 kişi var frekansta ne zaman konuşsalar üzerine mandal yapılır kayıtsız kalamam bende yapana karşı edep kurallarında kalmak şartı ile yapılanın ne olduğunu anlatmaya çalışırım ama ne fayda yine mandalı bu sefer ben yerim.
şunu söliyeyim Ali Beye katılıyorum keşke trunk ve commnity sistem gibi çalışan bir tanıma sistemi her telsizde olsa
bizim kurumda kim mandala bassa hemen görürüz acil düğmesine kim bassa gps varsa yerini ve kimliğini görürüz bu iyi olan
eh iyi olan neden amatörden saklansın bizimde digital sistemlerimiz her telsizimizin kimliği olsun isteriz
( her telsize gerekli olmalı digi sistemdeki gibi elle girilmemeli) kimin ne yaptığını görmek gerekirse müdahale edebilmek için
hem o ani kullanan kişilerede savunma hakkı verilmeli
Özenti
Gösteriş merakı
Aşağılık kompleksi
Ego tatmini
bence bunlar biraz ağır, sanki itham gibi bizim sevmediğimizi ve ego dediğimizi o arkadaşlar başka bir biçimde değerlendire bilirler
ani sistem olamaz diye bir kanun yok sanırsam bence bu konularada dikkat etmemiz gerekir.
Unutmamalı amatörün birsürü ilkesi arasında hoşgörülüdür, eğitiçidir, öğreniçidir , ... ilkeleride var bence keşke frekansı değiştireceğinize ikaz etseydiniz.