Amatör Telsizcilik Ders Ve Sınav Notları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,605
Ynt: Amatör Telsizcilik Ders ve Sınav Notları

Tabi seçici olmak lazım :D

Neyse ben konuyu dağıttım yine . Özür . :smiley:

Etiketler

ssbman' Alıntı:
Tabi seçici olmak lazım :D

Neyse ben konuyu dağıttım yine . Özür . :smiley:

Bende her girdiğim konuyu dağatıyorum Bi gün iyi bi fırça yiyecem ya bakalım ;D ;D ;D ;D

Tek faydası bu sayfayı güncellemiş olduk ;)

KMT,kısa mesafe telsiz sınavına girecektim ama bu sınav aklımı karıştırdı,arasındaki fark nedir?

Konu dağılıacak sonra fırçayı yiycez :smiley:

KMT : Kısa mesafe Telsiz operatörlüğü sınavı : VHF deniz telsizi kullanmak için gerekli belgedir .

Amatör Telsizcilik Sınavı : Amatör telsizci olabilmek için girilen sınavdır : Amatör telsizcilik bir çok geniş bir saha iki satırla açıklamak olanaksız ;)

Denizde telsiz kullanılacak yada tekneyle seyre çıkılacaksa KMT alınmalı ... Amatörlük başka mesela ...

ufuk' Alıntı:
Ayrıca;

Amatör Telsizcilik sınavına hazırlananlar için veya bu konuya ilgi duyan herkesin elinin altında bulunması gereken dökümanlar. TRAC Eşkişehir Şubesi tarafından hazırlanmıştır...

http://www.upload.gen.tr/d.php/s5/wk8n7x07/Amator_Telsizcilik_Egitim_Notlar.pdf.html adresinden indirebilirsiniz. ;)
Ufuk Bey link hata veriyor. Acaba bu notlara nasıl ulaşabiliriz? Selamlar

Bu Notlarda bulunan bilgileir çoğu değişmiştir

Eski Kanun ve maddeler var , bunlar 2004 yılında değişen kanun maddeleri ..

ayrıca bu konu için ANTRAK ı n kitabı şu an için temel bilgileri içeriyor...

diğerleri de Konya ve Trabzon sitelerinde olması lazım

Bu konuda İstanbul zayıf

İzmir Kurs düzenliyor ama İSTANBUL hala emekleme devresinde...

Hiç olmazsa 1 haftalık bir kurs düzenlenebilirdi...!!!

Selamünaleyküm... Ya zaten her Türk genci gibi eskiden meraklıydık bu işlere de her zaman ilgilenmek zor, bütçe falan küllendiriyoruz bu tür heveslerimizi.. Ama bir kaç aydır elimdeki PMR den dolayı telsizciliğe tekrar merak sardık ne yapacaz nasıl bastıracağız bilemiyorum. Kaç zamandır dönüp dönüp bu siteye rastlıyorum üyeliksiz çoğu yerini okuyup bitirdim. Baktım olmayacak deminden beridir tüm telsizciliğin tarihini de okuyup bitirince üye olmaya karar verdim. CB falan yeni öğrendiğimiz tabirleri bir hazmedelim ileride 4 gözle sınavına falan da girmek istiyorum inşaallah..

http://www.antrak.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=49

linkindeki antrak ın kitabına ve http://www.tacallbook.org/ adresindeki online sınava hazırlanmanız yeterli olacaktır.

ben bu iki kaynağa 2 gün çalışarak 66 puan aldım. yeterli olcaktı.

özellikle antrak kitabındaki teknik bilgilere ve deneme sınavına önem verin.

73.TB5BAA

nitroces' Alıntı:
http://www.antrak.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=49

linkindeki antrak ın kitabına ve http://www.tacallbook.org/ adresindeki online sınava hazırlanmanız yeterli olacaktır.

ben bu iki kaynağa 2 gün çalışarak 66 puan aldım. yeterli olcaktı.

özellikle antrak kitabındaki teknik bilgilere ve deneme sınavına önem verin.

73.TB5BAA

Gerçekten çok güzel bilgiler teşekkürler Nitroces

mrb arkadaslar aranıza yenı katılıyorum ıns. aralık sınavına gırecem ama hazırlanmak ıcın bı kıtapcık tarzı notlar falan olan bı yer bulamadm, ındırıp hazırlanacak. elınde olan varsa yardımcı olursa cok mutlu olcam... şimdiden tsk ederım

Radyo Amatörleri ile ilgili siteleri ziyaret edebilirsiniz.Buralarda on line sınavlar mevcut.Bu soruları çalışabilirsiniz.Yada K.E.G.M. sitesinde amatör telsizcilik sınavı soru bankaları mevcut.İşinize yarayacaktır.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR