Ankara-Bolu-Yedigöller-Bartın(Amasra) Turu (1.ve2.Günler)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fozturk13 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,721

fozturk13

Ana Kamp
Yer
Aydın
Web
www.bisikletgezginleri.com
25Temmuz 2010 tarihinde bisikletimle tek başıma 5 gün süren tur ile ilgili fotoğraflarım
Yol Güzergahım;
1.Gün; Ankara,Kazan,Kızılcahamam,Gerede,
2.Gün: Gerede,Yeniçağa,Bolu,Yedigöller,Devrek
3.Gün; Devrek,Bartın(Amasra)

25.Temmuz 2010 Pazar Saat: 06.00
21327644.jpg

Ankara(Kazan)
31347411.jpg

54950540.jpg

İkinci gün Gerede den Yeniçağa ya doğru giderken
30aq.jpg

12903711.jpg

25934294.jpg

Yeniçağa Gölü:Yeniçağa ilçe merkezinin kuzey bitişiğindedir. Rakımı 989 m olan , oldukça sığ bir göldür. Alanı 260 ha’dır. Ancak yağış durumuna bağlı olarak mevsimsel değişiklikler görülür. Göl Kuzey Anadolu fay hareketinin oluşturduğu bir tektonik çöküntü içinde su birikmesiyle meydana gelmiştir. Çevresinde sazlık ve bataklıklar vardır. Gölün suyu Çağa deresiyle Mengen yakınında Büyüksu çayına boşalır.Göçmen kuşların uğrak yeridir.

Bolu dan görüntüler
39ap.jpg

74698227.jpg

Yıldırım Beyazıt Camii: İl Merkezindeki cami ilk olarak Yıldırım Beyazıt tarafından 1382 yılında, mimari bir külliyenin merkezi olarak yaptırılmıştır. Muhtemelen ahşap olan bu cami 1891 yılında yanmış ve 1899 yılında ise kubbeli olarak yeniden yapılmıştır. 1944 yıllarında hasar görmüş ve orijinali yer yer bozularak onarılmıştır. Çift minareli, tek kubbeli olan caminin iç mekanları çok güzel Türk motifleri ile süslenmiştir. 1999 depreminden sonra orijinaline uygun olarak onarılmıştır…
21086432.jpg

Taş Han: Yıldırım Beyazıt Camii nin yanıbaşında bulunan "Taş Han" ı Dergah-ı Ali kapıcıbaşısı "Cenabi Hacı Abdullah Ağa" yapmıştır.İçeride Sahaflar ile hediyelik eşya satan dükkanlar mevcut.
26564673.jpg

Saraçhane Camii: Evliya Çelebi Seyahatnamesi ve Mimar Sinan’ın eserlerinin listesini veren Tezkere-tül Ebniyede Mimar Sinan’ın eseri olarak görülmektedir Bu durumda cami ilk olarak 16 yüzyılda Mimar Sinan tarafından yapılmış, bu caminin harap olmasıyla da H1163 (1750 ) tarihinde Silahtar Mustafa Ağa tarafından yeniden ihya edilmiştir Dikdörtgen planlı caminin köşelerinde kesme taş, beden duvarlarında 3 sıra tuğla, 4 sıra moloz taş kullanılmıştır Kuzeydoğusunda kesme taş kare kaideli, silindirik gövdeli tuğladan minaresi yer almaktadır
23077220.jpg

Bolu dan Saat 12.00 gibi ayrılarak Yedigöller'e doğru yola çıkıyorum.Bolu Yedigöller arası 42 km. Ama yolun yaklaşık 17km si bozuk dağ yolu olduğu için bu mesafenin çoğunu yürümek zorunda kaldım.
59961030.jpg

83123557.jpg

93326459.jpg

30179110.jpg

99209234.jpg

2.Gün sonunda akşama doğru Bolu zirveye yakın bir yerde bulunan ''SarımustanOrman İşletme Şefliği"ne ulaşıyorum.
46139207.jpg

93479513.jpg

75513029.jpg

93995518.jpg

36853793.jpg

Kızılcahamam uğurlu köyünden Kore gazisi Yusuf Dede ile birlikte
14bc.jpg

14c.jpg

50684753.jpg

16az.jpg

Kızılcahamam da bulunan Soğuksu Milli parkı aynı zamanda koruma altında olan Karaakbabanın yaşadığı bir bölgedir.
48820578.jpg

Kızılcahamam- Gerede arasında çektiğim resimler.
93986370.jpg

11762743.jpg

57765700.jpg

Birinci gün sonu Gerede girişinde bir petrol istasyonu
51228486.jpg

Etiketler
Ynt: Ankara-Bolu-Yedigöller-Bartın(Amasra) Turu (1.ve2.Günler)

Tek kelime ile tebrikler.
Bir konu hakkında fikrinizi almak isterim.Gezinizde kullanmış olduğunuz bisiklet türü (seçeneği) bu amaçla yapılmış bir bisikletmidir.Asfalt dışındaki parkurlarda, dağ bisikleti tabir edilen modeller daha mı uygun olur.Aslında kısaca ikisinin birleşimi olan tür hangisidir.Paylaşırsanız sevinirim

kara akbaba belgeseli vardı dün aksam trttürk kanalında muhtesem hayvanlar hayran oldum ve hemen sitesine girip vcd sini sipariş ettim arsiv için..
kızılcahamam a gitmek gerek

Kullanmış olduğum bisiklet ''Trek 7.3FX'' tekerlek çapı 28 inç bu model hibrit olarak bilinen profesyonel bir bisiklettir. Yani dağ bisikleti ile yarış bisikletinin karışımı diyebiliriz.Lastiklerim asfalt lastiği olmasına rağmen Yedigöller'in o bozuk yollarında bile hiç patlamadı. Dağ bisikletlerinde teker çapı genelde 26'' olur.Tur ve yarış bisikletlerinde ise lastik çapı 28'' dir. Böyle olması uzun turlarda büyük avantaj sağlar. Arazide kullanılacaksa dağ bisikleti elbette daha uygun olur.Ama o bisiklet ile uzun turlara çıkmak hamallıktır. Eğer çok bozuk yollarda kullanacak isem sadece lastiklerini değiştiririm.

Akbabaların yaşadığı alanlarda güzel yürüyüş parkurları var ama hava akımına göre uçarken görmeniz muhtemel diğer türlü, özellikle görmek için çaba harcamak gerekiyor sanırım.

fozturk13' Alıntı:
Kullanmış olduğum bisiklet ''Trek 7.3FX'' tekerlek çapı 28 inç bu model hibrit olarak bilinen profesyonel bir bisiklettir. Yani dağ bisikleti ile yarış bisikletinin karışımı diyebiliriz.Lastiklerim asfalt lastiği olmasına rağmen Yedigöller'in o bozuk yollarında bile hiç patlamadı. Dağ bisikletlerinde teker çapı genelde 26'' olur.Tur ve yarış bisikletlerinde ise lastik çapı 28'' dir. Böyle olması uzun turlarda büyük avantaj sağlar. Arazide kullanılacaksa dağ bisikleti elbette daha uygun olur.Ama o bisiklet ile uzun turlara çıkmak hamallıktır. Eğer çok bozuk yollarda kullanacak isem sadece lastiklerini değiştiririm.

Teşekkürler bilgiler için, bilgi sahibi olmadığım bir konu idi, bir arkadaşımın zorlaması ile yürüyüşten, bisiklete geçelim istiyor, az da olsa fikrim oldu bu konuda sağolun

Bu güzel fotoğraflar için teşekkürler.

Yaptığınız faaliyet beni çok duygulandırdı çünki bende yıllar önce göller bölgesini bisikletimle geçmiştim.Ayrıca sizide kutluyorum..

dora' Alıntı:
Yaptığınız faaliyet beni çok duygulandırdı çünki bende yıllar önce göller bölgesini bisikletimle geçmiştim.Ayrıca sizide kutluyorum..

Teşekkürler. Bu ay nasip olursa Kaçkar dağları ve yaylalarına yine bisikletimle bir hafta sürecek bir tur yapmayı planlıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,958
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

Geri