Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,073,463

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

Serko' Alıntı:
abi takoz falan olmasın, normal 4 w çıkışlı cb telsiz olsun; en son Elmadağ'da 500 metre mesafede bile PMR ile sıkıntı yaşadık biliyorsun, araya bir dağ, tepe girsin ses bazen gidiyor, bazen gitmiyor.

tabi ben de cb'den yanayım ama watt olayları kafamı karıştırdı
Güçlü makinanın güçsüzle iletişimi falan
alacağım alet sizinkilerle uyumlu olsun mutlaka

Etiketler

fırat bu cihazların bir farkı yok hepsi cb bizim su anki cihazlar 4 wat ise bunun çıkış gücü daha yuksek yani sesini gönderme ve başkasını çekme gucun daha fazla olur farkı bu diğer cihazlar 15-20 km.ise bu cihaz ile 60-70 km çeker sesini ulaştırırsın :smiley:

neyse artık sıkıldım cihazlar boyle işte fiyatı uygun olduğu içinde sizlere duyurayım istedim bu işin ticaretini yapan biri değilim bir vesile oldu bende faydalanabilmeniz için yazdım benden bu kadar işin teknik yönlerini de fazla bilmem sorusu olan varsa yarın buluşma yerine gelir arkadaş ile görüşür :smiley:

ttos' Alıntı:
fırat bu cihazların bir farkı yok hepsi cb bizim su anki cihazlar 4 wat ise bunun çıkış gücü daha yuksek yani sesini gönderme ve başkasını çekme gucun daha fazla olur farkı bu diğer cihazlar 15-20 km.ise bu cihaz ile 60-70 km çeker sesini ulaştırırsın :smiley:

neyse artık sıkıldım cihazlar boyle işte fiyatı uygun olduğu içinde sizlere duyurayım istedim bu işin ticaretini yapan biri değilim bir vesile oldu bende faydalanabilmeniz için yazdım benden bu kadar işin teknik yönlerini de fazla bilmem sorusu olan varsa yarın buluşma yerine gelir arkadaş ile görüşür :smiley:

Kusura bakma valla bilmediğim konu olduğu için sordum
Ticaret yapıldığı düşüncesi içinde değilim
bilgi kirliliği fazla, insanın aklı karışıyor....

iyi geceler

Bak bu yazdığımın üzerine kimse daha bir şey yazmasın ona göre (Alp sende yazma)

Sefer Hocam ile telden görüştüm, adam sağolsun gecenin körü aradı beni, bilgi verdi

1- Ben CB kullanmadım, elimde çok memnun olduğum bir PMR var.
2- Sefer Hocam ın bahsettiği ürünü alacağım, kafaya koydum.
3- 150.00 TL az değil ama çok da değil, bir hafta bensiz gidersiniz parasını çıkarır
4- Anten ayrı alınacak, 150.00 TL ile 200.00 TL arasında fiyatı var
5- Sefer Hocam bana marka, model, kapasite, montaj, anten hakkında bir sürü bilgi verdi, niyeti olanlar yarın bu arkadaşın geleceği yere gelip ona sorabilirler.
6- Mehmet Hocam bence al
7- Fırat Hocam bence al
8- iyi bir PMR a 200.00 TL vereceğime bu CB ye 150.00 TL veririm

Konu benim tarafımda kapanmıştır.

Sentinel' Alıntı:
Kusura bakma valla bilmediğim konu olduğu için sordum
Ticaret yapıldığı düşüncesi içinde değilim
bilgi kirliliği fazla, insanın aklı karışıyor....

iyi geceler

kusura bakılacak birşey yok fırat olay 4 wat 8 wat 20 wat olaylarına döndü bende yardımcı olamadığımdan dolayı sıkıldım dedim üzerine alınma, hiçbirimizin bu cihazlar ile ilgili yeterli bir bilgisi yok onun için almak isteyen arkadaşlar yarın buluşma yerine gelirlerse daha sağlıklı bilgi alabilirler kafalarındaki soru işaretlerini kaldırabilirler işin erbabına danışarak demeye getirdim :smiley:

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Bak bu yazdığımın üzerine kimse daha bir şey yazmasın ona göre (Alp sende yazma)

Sefer Hocam ile telden görüştüm, adam sağolsun gecenin körü aradı beni, bilgi verdi

1- Ben CB kullanmadım, elimde çok memnun olduğum bir PMR var.
2- Sefer Hocam ın bahsettiği ürünü alacağım, kafaya koydum.
3- 150.00 TL az değil ama çok da değil, bir hafta bensiz gidersiniz parasını çıkarır
4- Anten ayrı alınacak, 150.00 TL ile 200.00 TL arasında fiyatı var
5- Sefer Hocam bana marka, model, kapasite, montaj, anten hakkında bir sürü bilgi verdi, niyeti olanlar yarın bu arkadaşın geleceği yere gelip ona sorabilirler.
6- Mehmet Hocam bence al
7- Fırat Hocam bence al
8- iyi bir PMR a 200.00 TL vereceğime bu CB ye 150.00 TL veririm

Konu benim tarafımda kapanmıştır.

pardon metin hocam yazının üstüne yazmış oldum affola :smiley:

ttos' Alıntı:
pardon metin hocam yazının üstüne yazmış oldum affola :smiley:

Yok yahu ben farklı açıdan yazmıştım onu :D
150.00 tl sündürmeye gerek yok sonucunda ...

kimseye yazmasın demek haddimiz değil tabiiki.

arıza geldi, bana yol göründü.
cümleten hayırlı geceler ...

ttos' Alıntı:
cb telsiz arayan arkadasların dikkatine :smiley:

dun akşam telsiz işleri ile uğraşan polatlıdan bir arkadaş ile tanıştım bizim araclardaki cihazlar hakkında konuştuk kendisinin dediği bizim cihazların güçlerinin çok düşük olduğu bu yüzdende fazla verim alınamadığını belirtti kendisinde 100 adet kuvvetli cihaz varmış bu hafta içi ankaraya gelecekmiş bende 5 adet getirmesini istedim deneme amaçlı eğer dediği gibi güzel cihazlar çıkarsa bu cihazlardan hepimiz alabiliriz, arkadas o cihaz ile polatlıdan bana yayın yaptı sesini aldım ama ben sesimi gönderemedim araya başka birileri girerek iletişim sağladık telefon numarasını alıp konuştum, cihazları bizim için 150TL.den verecek bilginize :smiley:

Sefer bey iyi geceler,konuyu yeni gördüm
Hiç düşünmeden,yorum yapmadan bende istiyorum,saygılar
Hüseyin SARIÇİÇEK

cb telsiz ile ilgili konuyu geç okuduğum için ancak şimdi yazıyorum bende fikrimi söylemek istedim ( konuyu uzatıyor gibi algılanmasın ltf) ;
bende aracıma 5 6 ay önce cb telsiz takdırdım aselsan cobra markası 230 tl ye aldım ( anten de dahil) 40 tl ye montajını yaptırdım , bana maliyeti 270 tl oldu herşey dahil
anteni mıknatıslı anten gereltiğinde anteni sökebiliyorum , anten mıknatıslı olduğu için herhangibir swr ayarına gerekte yok yani tak çalıştır ,
istenildiğinde çakmak şarjından takılarak gücü alınabiliyor ama ben çakmak şarjında başka aletler kullandığım ve sök tak yapmamak için enerjisii direk kontaktan aldım boylece araç kapalıyken akü dostu oluyor :smiley:
şimdi gelelim en önemli konuya cb telsizlerin 4 w sınırlandırılması nedeniyle görüşme mesafeleri kısalıyor bazen 30 40 km yi bulurken bazen 3 km dahi düşebiliyor ( çok yoğun ormanlık ve engebeli irtifalı yerlerde yani en olumsuz koşullarda )
bi kaç kez arazide kullandım telsizimi işimi gördü , en son geçen pazar elmadağda serkan ile denedik ( araya yabancı ğlkelerin frekansları da karıştı ama net görüştük)

beraber geziye gidiyoruz peşpeşe gidiyoruz en ondeki araçla en arkadaki aracın arasındaki fark maksimum 1 km yi geçmiyor hadi kaybolanlar oldu diyelim o da 5 6 km anca olur daha fazla uzakaşamaz , pmr viraj dönüşünde etkisileşiyor

Sonuç olarak ; bence pmr u tip geziler için uygun değil ama yinede şart fakat iyileştirme istenirse bence normal bir cb yeterlidir....

ttos' Alıntı:
tamamdır metin hocam ekledim listeye :smiley:

arkadaş ile görüştük yarın yada cuma günü gelecekmiş 5 cihaz demiştim ama fırat bey de düşünüyorsa 6 ya çıkıcaz galiba birde fırat ve metin hocam anten varmı sizlerde yoksa bu arkadaşa mı söyleyelim ?

Sefer bende almak istiyorum.

eger simdi almak zorundaysak,
ya gelecek adede benide ekleyelimm (ama mali bi tartmam lazim once bi :smiley:)

veya 1 hafta sonra alirim... polatliya v.s. giderim almaya.... 100 tane var demistin elinde, kalir dlml hemen almazsam, fiyat ayni olur di mi...?

arkadasina bi sorar misin lutfen?

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Sefer Hocam
bu telsizlerden
bence taciz edip bütün arkadaşlara bir şekilde aldıralım

temin edecek arkadaştan ya da senden biraz bilgi alsak nasıl olur
benim elim havya, avometre tutar, büyük ihtimal montajı da kendim yapacağım ama

diğer arkadaşlar için
bu telsizin
markası
garanti durumu
montaj desteği
araca bağlantı için frame-kızak durumu
yukarıda sormuştum, anten, kablo, kablo mesafesi, connector, vs. malzemelerin maliyeti
ayrıca alınırsa faydalı olacak opsiyonel nalzemelerin durumu
gibi bilgileri detaylı yazıp, dürtelim ekibi

gerekirse bir haftayı boş geçeriz,
yakıt parasına CB lenmiş olur millet
telsiz konusu da kapanır artık,
almayanı, takmayanı hırpalamak için belge olur.

bence tabii ...
+1 :smiley:

Noterci' Alıntı:
arkadaşlar merhabalar , Çamlıdere tarafını neden hiç düşünmüyorsunuz, ulaşımda kolay, E5 den vey otobandan 100 Km. çevresinde en az 50 - 60 cm. kar var, çoçuklar ve mangal için ideal

Camliderenin ormanlarinin ve dogasinin methini yillardir duyarim.
camlidere golunun cevresi kiracmic ama cok ilginc bi dogasi varmis golun cevresinin.
hatta zor yollar programindada gitmislerdi camlidereye
guzel bi alternatif bence.
simdi degerlendirilmese bile sonrasi icin siraya alalim.

Bahattin abi,
seninle bugun tanismamiz iyi oldu.Sevindim.

Hosgeldin sayfamiza...

Alp

Arkadaşlar merhaba, hafta sonu gezisi için Çamlıdere'yi neden düşünmüyoruz, 50-60 cm. civarında kar var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
Kobi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR