Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,100,601

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

Monti' Alıntı:
Ankaralı offroadcular kendi zevklerimizi tatmin için dünya üzerinde gelecek nesillerden, çocuklarımızdan, torunlarımızdan çaldığımız doğamızı, bıraktığımız karbon izini temizlemek için sizi ağaç dikmeye davet ediyorum. Üstelik bunu yaparken en zevk aldığınız hobinizi yine yapacaksınız. Türkiye de enerji sorununa çözüm Aylantus ağacı – kokar ağaç – osuruk ağacı – der yerli halk.
Olgun bir ağaçta 400 000 civarında tohum oluşur. Merdiven dibinde bile çıkar. Toprak ve iklim seçimi yok. Su istemez.

Eğer bununla ilgili bir organizasyon yapabilirsek, ben bilgilendirme için uzman kişi getirip bilgilenir, hem keyifli bir gün geçirip hem hobimizi yapıp hem doğaya ağaçlar kazandırıp, günün sonunda doğayı kirletmenin verdiği suçlulukla değil, doğaya birşeyler katabilmenin mutluluğuyla eve dönebiliriz.
Sn Monti bu işin peşini bırakmayın lütfen.Hemde (burdaki büyükler ve tecrübeliler daha iyi bilir/Özellikle doğasever olduğunu duyduğum Serkan ) mevsim ve zaman çok geçmeden de yapmak lazım sanırım.Nerden alınır, kaça alınır, fidan boyutunun hangi aşamada olması idealdir, hangi bölgeye ekilebilir vs. bilgiler varmı?

Etiketler

Hamdi Hocam
az bekle bakalım,
kimin, neyi, ne kadar önemsediği, kısa zamanda anlaşılır.

ve;
seyret sen mazeretleri,
eylenceli olur ...

HmdTkmn' Alıntı:
Neymiş efendim, ofroad'cılar doğaya zarar verirmiş.
bilmem bu kaçıncı olacak ağaç dikme organizasyonu.
nedense diğer guruplarda bunları hiç göremedim.
yeşil alanı görüp ağaç gölgeliklerinden yürüyenler neredeki ? ;) :eek: :eek:

HmdTkmn' Alıntı:
Hamdi abi çok güzel yazmışsın.Güzel düşünüp, güzel görmek lazım.İnşallah büyük katılımlı ve layıkıyla olur.

HmdTkmn' Alıntı:
Hamdi bey tam anlatmadım heralde kusura bakmayın. Ben doğaya zarar verenlerin offroadcular olduğunu kastememiştim. Dunya uzerinde en temiz insan bile (Toplu taşım kullanan, yazan çizen, haftada 2 kere et tüketen v.s) doğada hersene 7 ağaca mal olur. Ben sadece offroadcuların ağaç dikme konusunda ellerinde daha çok imkan olduğunu düşündüğümden Ankaralı offroadcular demiştim. Zira her daim bu hobiyi yaparken diğer insanların ulaşamayacakları noktalarda bulunmaktasınız. Araclarınızdan indikten sonra dinlenirken bile kuzeye bakan yamaçlarda hafif nemli toprağa parmak ucunuzla aylantus tohumunu yere bastırırsanız tutacaktır. Bu kadar basit.

Böyle bir organizasyon için ben sadece fikir verebilirim. Gönüllü uzman kişi ve bi miktar tohum getirebilirim. Sizlerde organize olabilir ve bir grup insan toplayabilirseniz, hem bilgilenir hem eğleniriz. Ben böyle bir organizasyon için 14 yada 15 temmuz tarihlerinden birini önerebilirmiyim?

Konu hakkında üyelerin tamamı aynı tarafta ama,
icraat yok.
ilgilenen her zamanki 3-5 kişi.

hadi gezi planlaması dense, kaynar ortalık.

tabi canım,
bu sıcakta ne gereği var,
dağın başında,
kazma kürek elde,
parasını ver,
fidan al, tohum al,
kaz, sula,
eşele dur,
üst baş batacak,
araçlar kirlenecek,
bilmem kaç litre yakıt harcanacak,
hazır gölgeliklerde yatmak varken,
ne gerek var şimdi.

maalesef durum bu
Şef Çok
Kızılderili Yok ...

hem bize ne ki,
nasılsa yapar birileri,
ya da devlet yapsın ...

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Konu hakkında üyelerin tamamı aynı tarafta ama,
icraat yok.
ilgilenen her zamanki 3-5 kişi.

hadi gezi planlaması dense, kaynar ortalık.

tabi canım,
bu sıcakta ne gereği var,
dağın başında,
kazma kürek elde,
parasını ver,
fidan al, tohum al,
kaz, sula,
eşele dur,
üst baş batacak,
araçlar kirlenecek,
bilmem kaç litre yakıt harcanacak,
hazır gölgeliklerde yatmak varken,
ne gerek var şimdi.

maalesef durum bu
Şef Çok
Kızılderili Yok ...

hem bize ne ki,
nasılsa yapar birileri,
ya da devlet yapsın ...
+1

Bi 7-8 arac olsak içinde çoluk çocuk. Herkez bilgilenir ve etrafımızı aslında ağaçlandırmanın ne kadar kolay olduğunu anlarız, çocuklarımız bilinçlenir. Yok mu isteyen? Ya bunu normal offroad faaliyetinizi yapacağınız güne denk getirsek yada o günde hemde faaliyetinizi yapsanız da olur.

Daha önce 2 kez yapıldı böyle bir etkinlik http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=86121.60

yine olsun yine yaparız

Ben buradaki arkadaşlarla tanıştığım ilk gezide kasa kasa fidan dikildiğini gördüm.Çok güzel bir manzaraydı.Bir dahası elbette tecrübeli ve birbirini daha iyi tanıyan, bir hukuku olan büyüklerimiz, arkadaşlarımız tarafından organize edilebilir.Nasip olursa bizde katılırız elbet.Monti beyin dediği gibi 7-8 araç olsa herkes 3 fidan dikse dahi 20-25 fidan eder.15 i tutsa ne ala:smiley:))Bundan büyük devletmi var.Hadis var ''Elinde fidan olan kıyamete yakalansa dahi o fidanı diksin diye''.

TEKNIKISLEM' Alıntı:
hani ne oldu,
ağaç -fidan dikme işi ...
Sen düzcelerde gezersen yatar tabi...Metin abi valla helal olsun.Yahu karınca gibisin.Gece geldik karanlıkta harıl harıl bişeyler yapıyorsun.Sabah kalktım yine çalışıyorsun.Su bidonunu bile çatmışsın 3gen kancaya:smiley:)) Bu adam kim diyorum.Aha .Elbette Metin bey bu:smiley:))

TEKNIKISLEM' Alıntı:
hani ne oldu,
ağaç -fidan dikme işi ...
Bu arada biz dönerken vedalaşamadık seninle.murat Balcı çocukları köye bırakmaya gitti.Sonra biz yola çıktık ordan aldı bizi.Ertanları alacaz sanıyorduk o zaman vedalaşacaktık ama ertanlar gelmiyormuş,kaldılar.Abi hakkını helal et sakın aklına bişey gelmesin.Özellikle denizde çok eğlendik, renk kattın.Teşekkürler!Şeker kızınla ve sevdiklerinle Allah bozmasın diyorum.Ben fotoları dosod un gezi duyuru lınk ine attım bakabilirsin abi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,041
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.