Ankara Kalesi, Rahmi Koç Müzesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan focus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,583

focus

Zirve
Yer
Ankara
Bugün canım çok sıkılıyordu; n'apsam diye düşünürken ani bir kararla biraz fotoğraf çekeyim dedim, twk başıma evden çık tım ve Ulus'a gittim. Sırasıyla Hacı Bayram Cami, Çengel Han ve Ankara Kalesine gittim. Rahmi Koç müzesini gezdim. Buyrun fotoğraflarım :

Önce Hacı Bayram Camisi civarına gittim.

_DSC0003.jpg

Fotoğraftaki amcanın fotoğraf çekmemden rahatsız olmadığını görünce yavaş yavaş yaklaştım. :smiley:

_DSC0004.jpg

_DSC0008.jpg

Çocuklar fotoğraf çekmek için en güzel modeller. En doğal çocuklar poz veriyorlar. :smiley:

_DSC0010.jpg

Yanıma geldi "Bi mendil alsana abi" dedi, en sevimli haliyle. Ben de, "Alırım ama fotoğrafını çekerim" dedim... :smiley: Bakar mısınız şunun güzelliğine...

_DSC0013.jpg

_DSC0014.jpg

_DSC0019.jpg

Dijital makinaya yeni yeni alışıyorum. Ama hemen söyleyebilirim siyah-beyaz çekimleri berbat... Bu gençler fotoğraf çektiğimi görünce yanıma geldiler. :smiley:

_DSC0024.jpg

_DSC0025.jpg

Ankara Kalesi ve Bentderesi

_DSC0021.jpg

Caminin avlusunda binlerce güvercin vardı. Bu arada aklıma gelmişken, hep merak ederim bizim insanımız fotoğraf çeken biri gördümü niye hep turist muamelesi yapmaya kalkar? Bilen varsa söyleyebilir mi?

_DSC0031.jpg

_DSC0042.jpg

_DSC0044.jpg

_DSC0052.jpg

_DSC0054.jpg

Etiketler
Ynt: Ankara Kalesi, Rahmi Koç Müzesi

Hacı Bayram'dan çıktıktan sonra ara sokaklardan kaleye doğru yola koyuldum. Ulus bence Ankara'nın en güzel yeri. Özellikle mimari açıdan. Aşağıdaki bina gibi yüzlerce bina var belki ama hepsi yıkılmaya yüz tutmuş. Niye sahip çıkmazlar şu binalara yaa...

_DSC0061.jpg

Eski Fransız Büyükelçiliği, şimdilerde kilise olarak kullanılıyor. Daha önce biraç kez girmiştim içeri. Hatta birinde paskalya gününe denk gelmiştim. :smiley:

_DSC0063.jpg

Kaleye doğru yolda çok güzel görüntüler yakaladım...

_DSC0081.jpg

_DSC0084.jpg

Kumaş satan dükkanların birinin önünde çektim bu fotoğrafı. Dükkanın önü böyle rengarenk kumaşlarla dolu...

_DSC0088.jpg

Kısa bir yürüyüşten sonra asıl gezmek istediğim yer olan Rahmi Koç Müzesine geldim. Müzde tıp aletlerinden havacılığa ait eserlere, oyuncaktan eski araçlara kadar bir çok eser var. Mutlaka ve mutlaka görün derim. Müzede fotoğraf çekmek ücretsiz, kamera çekimi ise ücrete tabi. Yalnız, fotoğraf çekmek için mutlaka tripodunuzu yanınıza alın ben almadığım için çok pişman oldum.

Müzedeki gezintimize başlayalım.

_DSC0095.jpg

Girişte sizi 1912 model Fordson marka bir traktör daha doğrusu traktör şasesi karşılıyor.

_DSC0074.jpg

_DSC0078.jpg

_DSC0080.jpg

Bir gemi makarası

_DSC0096.jpg

Müzenin demiryolu bölümünden bir kare

Osmanlı Demiryolları Şirketinin İzmir-Aydın demiryolunun yenilenmesi için kurduğu fonda toplanan paralarının saklandığı sandık

_DSC0102.jpg

İstanbul Tramvay Şirketi hisse senedi

_DSC0110.jpg

_DSC0117.jpg

Eski daktilo, bilgisayar vs.nin sergilendiği bölümde gözüme takıldı. Çocukluğumuzun eski dostlarından biri Commodore 64 :D

_DSC0124.jpg

Benim en sevdiğim bölüm, eski fotoğraf makinalarının sergilendiği bölüm. Onlarca fotoğraf makinası var.

_DSC0130.jpg

_DSC0134.jpg

_DSC0147.jpg

_DSC0150.jpg

Müzenin denizcilik bölümünde sergilenen Rus donanmasına ait dalış elbisesi, 1933 yılına ait.

_DSC0154.jpg

_DSC0156.jpg

Beni en çok etkileyen şeyler ise Müzenin duvarlarına asılı Atatürk'ün öldüğü tarihe ait Ulus gazetesi manşetleri...

11 Kasım 1938

_DSC0162.jpg

12 Kasım 1938

_DSC0163.jpg

13 Kasım 1938

_DSC0164.jpg

14 Kasım 1938

_DSC0166.jpg

Müzede Koç ailesine ayrılmış bir bölüm de var. Rahmi Koç'un heykeli.

_DSC0170.jpg

Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı adına basılmış pullar. Saygıyla anıyoruz iki büyük insanı.

_DSC0171.jpg

Müzenin içinde çok güzel bir de restoran var.

_DSC0173.jpg

_DSC0175.jpg

Müzenin havacılık bölümünden bir Rus Mig 29 pilotuna ait kask ve basınç giysisi

_DSC0180.jpg

Forum üylerinin en çok hoşuna gidecek eser: 1941 model bir Willys. Aslında çok fotoğrafını çektim ama buraya ancak birini koyabiliyorum.

_DSC0193.jpg

Tarihini tam hatırlamamakla birlikte, yanılmıyorsam 1922 model bir Ford

_DSC0198.jpg

_DSC0201.jpg

Müzenin oyuncaklar bölümünden Austin marka oyuncak bir araba

_DSC0207.jpg

1938 model NSU marka bir motosiklet (hiç duymamıştım bu markayı)

_DSC0214.jpg

1952 model bir BMW

_DSC0212.jpg

Müzede gezmeye devam. Müzenin alt katında tarımcılık bölümü bulunuyor. En ilgi çekenler tabiki eski traktörler.

Müzenin alt katına giden koridor.

_DSC0226.jpg

1955 model Minneapolis marka bir traktör.

_DSC0229.jpg

_DSC0233.jpg

Farmall marka bir traktör ancak yılını unuttum.

_DSC0238.jpg

_DSC0239.jpg

1951 model Hanomag marka paletli traktör.

_DSC0241.jpg

_DSC0244.jpg

_DSC0243.jpg

Müzeden çıktıktan sonra kalenin içine doğru biraz gezdim, bir kaç kare daha çektikten sonra eve dönmeye karar verdim. Çünkü soğuktan ellerim dondu. :smiley:

_DSC0253.jpg

Kalenin duvarından bir kare. Yorumsuz :smiley:

_DSC0255.jpg

Kaleden Ankara'nın gecekondu mahalleleri. Karenin sağında görünen apartmanlar kentsel dönüşüm projesi kapsamında gecekondu sahipleri için yapılıyor...

_DSC0259.jpg

_DSC0260.jpg

Kalenin içinde bir kaç kare daha çektikten sonra döndüm.

_DSC0267.jpg

Ankara kalesine giderseniz. Koç müzesine gitmenizi hararetle tavsiye ederim. Tabi bir de Anadolu Medeniyetleri Müzesine ama Anadolu Medeniyetleri için en az yarım gününüzü ayırmanız gerekir. Ben vaktim olmadığı için bugün gezemedim. İlerleyen tarihlerde oranın da fotoğraflarını koyarım inşallah.

Ankara kalesi ve Ulus..Tanıdık,bildik görüntüler..
Güzel,keyifli bir gezi olmuş anladığım kadarıyla..Ankara kalesine bir çok kez gittim ama Vehbi Koç müzesini çok detaylı gezmedim açıkcası..
Teşekkürler paylaşımınız için... :smiley:

çok güzel fotoğraflamışsın Emrah , ellerine sağlık :smiley:

27 Ocak 2008 de biz de Ankara Tematik gezisi yaptık seninkiler kadar güzel fotoğraflar değil ama izin verirsen ben de bir kaç kare koymak istiyorum :smiley:

fotoğraflar güzel olmuş emrah abi ankara'da oturup da bunları görmememe aynı gün ulustaymışısız deseydin birlikte giderdi:p şaka bi yana çok gzller

zerrn abla senin fotoğraflarda güzelmiş haberm yoktu gzdn

gkc_91' Alıntı:
fotoğraflar güzel olmuş emrah abi ankara'da oturup da bunları görmememe aynı gün ulustaymışısız deseydin birlikte giderdi:p şaka bi yana çok gzller

Teşekkür ederim. Çok ani bir kararla, durup dururken gittim. Çok fazla kalmadım zaten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,975
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR