Ynt: Ankarada Meşhur Bir Ustayı Aradım Hillux e % 100 Kilit Olmaz Dedi
fahri bey ben noslip kullanıyorum çok memnunum.uzun yolda arazide çok güzel..sanıyorum lockright olan biraz daha sesli çalışıyormuş...hızlı kargo derseniz yaklaşık 100-150 dolar arası kargosu var3-5 güne gelir.
istetmenin olduğu yere istetmeyi alıp yerine ağırlık koya bilirsiniz arkanın nerdeyse tam ağırlık merkezi orasıdır. 150-200kg gibi bir ağırlık olabiliyor.
yukarıdaki alıntı en iyi şartlarda alım içindi. yani gümrüğe takılmadan gelmesi durumu. gümrüğe takılması durumunda ise,(yani en kötü olasılık) bir arkadaşımdan gelen mail:
DHL’le gelecek olan malzemenin kıymeti yüksek olduğundan %90 gümrüklü işlem görür. Gümrüklü işlem görüp görmeyeceği oradaki gümrük memurunun kararına göre oluyor. Genelde 50 usd altı ve bedelsiz malzemeleri gümrüksüz geçiriyorlar ancak belirli bir standart yok.
Gümrüklü işlem görmesi durumunda ödenen minimum gümrük masrafları aşağıdadır.
Gümrük kom. 185 tl + KDV
Ardiye 60 tl
Ordino; 150 tl
Damga Vergisi 37,25 tl
Taşıma sigortası yapılırsa; 26,25 tl
İç nakliye kargo ücreti … tl (seçilen kargo şirketine göre)
Malzeme Amerikadan geleceğinden gümrük vergisi
İthalat firma adına yapılırsa transfer dekonto gerekiyor. 15 usd banka masrafı
Yurtdışı kargo masrafı 60 usd denmiş ancak biz kargo şirketlerinden genelde daha uygun fiyat alıyoruz. Tahminen bu fiyatın altında navlun alırız. Hatta kg belliyse size navlun da söyliyebilirim.
O arkadaşlara bakmayın. Çağlar'a bakın. 100 usd yazdırmasanız bile en kötü ihtimal (USPS Express Kargo ile gelmek şartıyla) devlet posta gümrüğüne takılır. Oradan çekmek de yaklaşık 7 dk sürüyor. Benim Lockright kilidim kapıma kadar geldi, toplam maliyet 350 USD. Posta gümrüğüne takılsaydı 400-450 usd max öderdim. Çağlar'da ben de bin tane parça getirdik ebay'den, korkacak birşey yok.