Ankara'da Oto Dolandırıcılığı Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fani34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,736

fani34

Yeni Üye
Şirkette birlikte çalıştığım arkadaşım askere gideceği için megane II sini satılığa çıkardı ve biriyle anlaştı. Alıcak kişi Polis memuru polis sandığından para çekebilmesi için aracın satışının yapılması gerektiğini söyleyip bizim elemanı kandırıyor ve ardından notere gidiyorlar orada arcın tutarı olan 19.800TL lik bir senet veriyor ve akşam mesai bitiminde sandıkdan para gelir bende sana öder seneti alırım diyerek satışı alıyor. Bizim eleman bir sevinç geldi şirkete hayırlı olsun dedim ardından parayı ne yapdın dedim ve senet aldım diyince sövmeye başladım ve ardındada teselliye akşama netten araca baktığımda

quote:

İH.TEDBİR (T) Manavgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 17/06/2011

bu şekilde bir yazı gördüm adamı arıyoruz fakat ulaşabilene aşk olsun. dün ve bugün ise

quote:

HACİZLİ(H) Ankara 25. İcra Dairesi 21/06/2011
HACİZLİ(H) Kırşehir 1. İcra Dairesi 22/06/2011
HACİZLİ(H) Kırşehir 1. İcra Dairesi 22/06/2011

bunlarda eklendi aracın üzerine.

Aracı alan kişinin sicil numarası tc numarasını bilmekteyiz. Aynı şekilde kefilinde tc numarasını bilmekteyiz yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır?
Bu arada aracı almaya q7 ile gelmişler onunda plakası var elimizde plakadan adrese ulaşabilirmiyiz?

Edit: Arkadaşın ilk aracı ve ilk satışı

Giden aracın plakası 06 AD 6893
Dolandıran: fatih AKSAKal
Sicil: 265536
Tc kimlik: 595 751 79536

Kefil Ali AYDOĞAN
Tc kimlik: 215 633 21104
Aracı almaya gelirken kullandıkları aracın plakası 06 vms 37
bu kişilerden ali aydoğan renta car şirketlerinden kiraladığı araçları oto galerilerine satarken yakalandı ortağı eski polis fatih aksakal kaçtı bu şahıslara karşı dikkat edelim arakdaşalar
konuyu burdan görebilirsiniz

Etiketler
Ynt: Ankara'da Oto Dolandırıcılığı Hakkında

geçmiş olsun..
buna benzer bir olayı 1 ay evvel donanımhaber forumda okumuştum. yine polis numarası ve Q7.. sizin için bir bakayım mı ???

arkadaşınıza çok geçmiş olsun
bu eski polis Ankara esat da hassas bölge karakolundan atılan polis sanırım. geçen senede bir sürü araba kiralayıp güney doğuda sattıkdan sonra rapor alıp ortadan kaybolmuştu. amiri, hakkında soruşturma açıldı vs vs polislikden atılır demişti. demekki ceza falan almadı sadece polislikden atıldı.
Büyük ihtimalle aynı adam. nasıl bir ceza sistemiyse bu ülkede hırsızlık güveni suistimal sayılıyor ve hapis cezasıda vermiyolar sonra bu adamlar herkesin başını yakmaya devam ediyor

Geçmiş olsun.

Konuyu Tüketici Sorunları bölümüne taşıyorum en uygun başlık orası.

bu kadar olan bitenin içinde hala çek ve senetle iş yapmak da ilginç tabi. geçmiş olsun. yazık olmuş.

Geçmiş olsun.

Alım satımda, çek,senet, anlaşma çok sakat. Peşin dışında ilgilenmemek lazım.

muhtemel adamcağız alıcı kılığındaki adamın polis imajına v, kimlik vs. kanmıştır. Başından geçenlerin hali okuyanlara örnek teşkil eder inşallah. Malesef neler neler dönüyor daha memlekette.

Kefil kişinin TC.si sayesinde ulaşıla bilgiler ile Kırşehir'de ikamet ettiği görünüyormuş.

Kırşehirli ve 1980 doğumlu.
;D

Ama konuyu açan üyenin 1 adet mesajı var sadece. Foruma verdiği e-posta adresi bile dandik birşey.
Sanırım dolandırıcılardan çekindi.
:(

Polisler bile bazen çaresiz kalıyorlar.
Verdikleri kimliklerde ki bilgilere doğru olabilir ama kendi kimlikleri olmadığı çok açık.
Yoksa çoktan kodesi boylamış olurlardı.

Mağdur arkadaşlara geçmiş olsun öncelikle....
Ben de başımdan geçen bir olayı anlatayım o zaman....
Birkaç yıl önce heves ettiğim binek bir aracın çok temiz görünümlüsünü bir galerinin önünde gördüm... Çıraklar arabayı parlatmakla meşguldü... Hemen durup galerici ile konuştum..... Aracın ilçe emniyet md. nde görevli bir amirin aracı olduğunu ve çok temiz olduğunu...vs vs....... yağlayıp ballayıp anlattı..... Ben de ciddi alıcı olduğumu belirttim ve cep tel.numaramı bıraktım.......Daha iki sokak gitmemiştim ki aracın sahibi olduğunu belirten biri =emniyet md. amiri beni aradı..... 19 bin TL den kapı açıp 16 bine düştü direk.... beni huylandıran bir şeyler oldu... ne bileyim 6. his gibi.... düşünmek istediğimi söyledim..... adam daha ne düşüneceksin falan gibi bir şeyler geveledi.... ama üslubu da gittikçe değişiyor bu arada.....
Bir saat sonra aradı.... benim gül hatırım için 14 bine indi.... daha karar veremedim, düşünmem lazım dedikçe dozu biraz daha arttırıyor bu arada...
bir saat sonra yine aradı 13 bine indi.... (bu arada ben de plakadan araştırıyorum aracı, araç sahibi olarak kayıtlarda görünen ismin beni telefonla arayan kişinin adı ile örtüşmediğini tespit ettik......) Son konuşmamızda aracı almaktan vazgeçtiğimi söylememle, adam açtı ağzını yumdu gözünü..... telefonda haraketler tehditler.. vay onu nasıl oyalarmışım..... elinden geleni yapmış daha ne yapsınmış bedava mı versinmiş...falan filan..............sakince dinledim....... ve başka birini daha dolandırmaması için emniyete ihbarda bulunduğumu belirttim............ Bu arada galeriye bıraktığım cep tel benim adıma kayıtlı olmadığı için ben de rahatım hani bana ulaşamazlar diye............. Gerçekten de emniyetin yaptığı incelemede bu adamın emniyetle ilgili bir birimden emekli mi atılma mı işte öyle bir şey olduğu ama dolandırıcılıktan kaydı olduğu ortaya çıktı..........galerici tabi bu işle bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü........zira daha en başından aracın sahibinden satılık olduğunu, sabihinin kendisinden ilgilenmesini rica ettiğini falan söyleyerek olaydan sıyrılmıştı....
KISSADAN HİSSE: Araba alıp satarken gözümüzü 8 açacağız...... Açamıyorsak, gözü açık bir arkadaştan dosttan yardım isteyeceğiz..:smiley:))))))

Aynen Kadir bey.

Bunlar 2-3 kişi çalışıyorlar. Organize çalışan çeteleri polis bile yakalayamıyormuş.
Noterler birliğinin eksik mevzuatı sebebi ile bana göre.

Şöyleki ;
Noterde araç satışı için vekalet vs işlemi yaparken sahte kimlik verirlerse ekrana gelen bilgilerde herşey doğru oluyor ama kimliğin gerçek sahibinin görüntüsü (fotoğrafı) sistemde görünmüyor.

Böylece dolandırıcılar rahatlıkla kendi fotoğraflarının bulunduğu ama başkasına ait kimlikler ile alım satım yapıp tuz oluyorlar meydandan.

Her türlü genel vekalatname üzerine yazıcıdan siyah beyaz da olsa foto eklemek lazım.
Noterde işlem yaparken web camdan fotosu çekilmeli kişinin bu fotoda resmi evrakların uygun bir boşluğuna basılmalı.

Kişide bu fotonun altına imza atmalı. Sonra bu ben değilim diyemesin. Esasında imza yerine parmak damgası alsak çok daha iyi.
;D

TezzMertek' Alıntı:
Esasında imza yerine parmak damgası alsak çok daha iyi.

Yavaş yavaş sisteme geçiliyor aslında. Ehliyet alırken bile parmak izi kaydı isteniyor ve sisteme kaydediliyor. Zamanla düzelecektir ama o vakte kadar kim bilir kimlerin canı yanacak.

Evet.

En doğru sistem. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın cümlesini kullanmak isteyen olabilir ama bunlar hepimizin güvenliği için.
Basitçe DNA kaydıda yapılsa çok iyi olur ama şu an için yeterli alt yapı yoktur.

doğru düzgün namuslu bır memurun Q 7 de ne işi var.adam ılk sınyalı q 7 yle vermıs aslında

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR