Ant Kamping; Erdek

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burgay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,578

burgay

Yeni Üye
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
2
Merhaba dostlar ,
Çekme karavanla yaptığım ilk seyahatımı İstanbul'a yakın olmasını tercih ettiğim Erdek'e ve internet resimlerinden tuttuğum ANT KAMPİNGe yaptım. Halen de oradayım . Buraya 16.Temmuzda geldik .Bugün 20.ci günümüz. Burası tam bir oksijen çadırı . 10-15 mt. boyundaki 150 den fazla çam ağacından göğü kısmen görebiliyoruz .İstanbul , Bursa, Bandırma ,Balıkesirin yaşadığı illallah dedirten sıcağı burada hiç yaşamadık .Kuzeyde dağdan gelen serin rüzgar sayesinde yaza adeta hasret kaldık .Akşam güneş battıktan sonra eşofman bile giydiğimiz akşamlar oldu .Gece de karavanda pike ve polar örterek ısınabildik .Deniz ile kamping arası 3 adım .Kumu bedene hiç yapışmıyor .Bu nedenle plajda boylu boyunca şezlong veya hasır örtü istemeksizin yatabiliyoruz .
Burada şu anda 6-7 karavan-motokaravan ve 10 civarında da çadır var. Aileler seviyeli insanlardan oluştuğu için delirten türde müzik yok . Çoluk çocuk zırıltısı yok .Herkes çadır-karavanının çevresinde sakin sakin dinleniyor ,tatil yapıyor .Öğle uykusu için karavanın önüne , açık havaya çıkarıp koyduğumuz şezlonglarda yattığımızda ortalığın sessizliğine adeta şaşırıyoruz .Hergün gelen seyyar otolu manav sayesinde Erdeğe gidip alış veriş yapmaya da gerek kalmıyor ve meyve-sebze fiyatı da makul düzeyde .Tabi pazarla mukayese edilmez .
Bunlar madalyonun bir yüzü .Gelelim diğer yüzüne . Kampingin sahibi Sefa beyin ölümünden sonra 5-6 sene işletmeci olarak Tekin beye geçen kamping , bu seneden itibaren Tekin beyin ayrılması ile başka bir işleticiye teslim edilmiş . Ailece gelip işletmeye başlayan arkadaş bu işi bilmediği için kampingde eksiklikler ve kalanlara yönelik bazı zorluklar almış yürümüş .Yönlendirmelere de pek kulak asmıyorlar .Bildiklerinden şaşmıyorlar anlayacağınız .Günlük 4TL olan elektrik tüketim fiyatı fiyat listesinde en sırıtan faktör olarak kendini gösteriyor .30 gün kalınsa ödenecek bedel 120 TL , ki evde hergün devamlı klima bile kullansanız ayda 120 TL elektrik faturası ödemezsiniz . Buna rağmen buarada kalışımızın tek nedeni çevre iller ve ilçeler yanarken burada hafif bir esintinin sürekli olması ve devamlı gölgede kalmamızdır .Burnumuzun dibinde ki sığ ve kumsal deniz de işin ayrıcası .
Hala tatile çıkmamış , elinde çadırı olan arkadaşlar varsa ve sıcaktan bunalmışsanız , yakın bir yer olsun da gidiş dönüşü kolay olsun diye düşünenler varsa tüm eksikliklere rağmen 1-2 haftalık bir tatil için ANT KAMPİNGi tavsiye edebilirim .
Fiyatlar da şöyle .Çadır : 6 TL , kişi başı : 5 TL ; Elektrik :4 TL günlük......... Motokaravan - karavan: 10 TL. , Kişi başı : 5 TL.., elektrik: 4 TL.
DİP NOT :(Dün İzmir Pamucaktan motokaravanı ile gelen bir dostun ifadesine göre "Güneyde kampingler bom boş, 4-5 karavandan fazlası yok" demesi krizin etkisinin tatilcileri de etkilediğinin açık delili).
 

Etiketler
Ynt: Ant Kamping; Erdek

sn burgay.
yenı cekma karavanınızla devam etmekte oldugunuz bu guzel tatılınızde sıze huzurlu ve eglencelı gunlerınızın sıze mutluluk ve sevınc vermesını dılerım. yazınızın ıcerıgınden anladıgıma gore hayatınızdan cok memnun oldugunuz bellı oluyor . ne mutlu hep boyle devam etmesı dılegıyle.
selamlar. mehmet.
 


Ynt: Ant Kamping; Erdek

burgay bey size hakikatten bravo diyorum erdeği okadar ıyı tanımdanızki orasını biliyorum bened erdekte yaşıyorum benımde mıoto karavanım var ama nedense oraya gelmedim çünkü dediğiniz doğru elektirik paarsı çok ved kaarvan paarsıda çok yani bir karavan da iki kişi kalacaksa demekki elektirik parası dahil 25tl verecek bence bu çok been guneey inecem bu ayın sonunda oradada çok yerler keşvettim sayın gezgın arkadaşlar vede karaavncı dostlardan onun için söyelyın o işletmecıde bıraz fıyatları düşürsünler bari size iyi tatiller

Yen karavan
 

Ynt: Ant Kamping; Erdek

Ayhan Bey aramıza hoşgeldiniz. Karavanınızı yenimi aldınız. Bu karavanı daha önce sahibinden.com da satılık olarak görmüştüm.
 



Ynt: Ant Kamping; Erdek

evet bu karavanı yeni aldım vede hazırladım inş allah eylül 9 de yolardayız bır deneyelim bakalım karvancıkık nasılmış erdekteyım ben vede plaakm erdek oldu saygılar
 


Ynt: Ant Kamping; Erdek

Sayın 58ayhan karavanınız hayırlı olsun güle güle kullanın,forum içerisinde daha önce okuduğum yazılardan birinde yıllardır karavan kullanan abilerden birinin tesbiti ilk yıl çok şey anlamazsınız yeni bir tarz ve sisteme alışma devresi belki sıkabilir demişti 2. sene alacağınız tat sizi ömür boyu karavana bağlayacak manasında bir yazı idi,ben bu sene kendi imkanlarımla yaptığım naçizane karavan'ımla kısada olsa bir tatil yaptım ve eksiklerimi gördüm karavanda olduğum sürece hep çalışma ile geçti nelerin tam ihtiyaç olduğunu bilmediğim için fazlaca malzeme yüklemişim arabaya her kurulum ve toplanmada eşyalar oradan oraya sürekli yer değişti ve ben sonucunda artılarımı ve eksilerimi gördüm seneye kısmetse daha bir kararlı ve işi bilen biri olarak yola çıkacağım kısmetse,bu söylediklerim uzun soluklu geziler için geçerli kısa 1-2 günlük geziler için zaten çok şeye gerek yok.
Size ve ailenize çıkacağınız yolculukta sağlık sıhhat kazasız belasız bir seyehat diliyorum.
 

Ynt: Ant Kamping; Erdek

yaybek kardeşim çok saol ilgine teşekür edrim.bende tabıkı arabayı yukledeım amam bunlarında ban fazla yaramayacaığını bılıyorum ama. yıne de senin dedığingibi.belkıde fazla lazım olmayacaktır ama yınede bulunsu dıye koydum busene yolum uzun zanmanda 3 aylık bır sure olduğundan dolayı kıslaları bıle koydum yanı.busene boyle gecsın seneye bakacam neler kullandım neler lazım oldu dıye .benim en cok önem verdiğim arkadya motor yerı yaptırmak vede motorsuz gıtmemmektı.şimdi onu bıtırdım vede motara bır rampa ve guzel bır bağlantı yaptım .oralarda en çok lazım olacak şey bence motordu. sızler daah ıyı bılırsınız ya bakalım artım ayın dokuzdan çıkacam inşallah yaşayıp göreceğiz saygılar sunuyorum
 

Ynt: Ant Kamping; Erdek

Size hayırlı yolculuklar diliyorum dediğiniz gibi en güzeli yaşayarak öğrenmek çünkü herkesin arzu ve istekleri farklı ihtiyaçları farklıdır yaşama şekli ihtiyaca göre şekillenir Allah nasip ederse 3 ayın sonunda ne istediğini bilen profesyonel bir karavancı olarak sizlerin yazılarınızdan burada faydalanacağız kalın sağlıcakla.Yusuf.
 



Ynt: Ant Kamping; Erdek

Topiği açtığımda üstte yazdıklarımı kampa geldiğim ilk 2-3 günde yazmıştım..Kampın doğasından etkilenmiştim ama içinde yaşamağa başladıktan sonra beni rahatsız eden pek çok alt yapı sorunları ve yönetimin insana değer vermeyen davranışları ile karşılaştım...

TR'de malesef kamping işleticiliği yapacak mantalite sahibi insan çok az...Bu tip insanlar hizmet vermeden nasıl daha çok para kazanırım , bunun hesabını yapıyorlar ...Burası da bunun tipik bir örneği..
Günlük yüksek elektrik ücretinden tutun da , duşlardaki sorunu , karavana taze su takviyesi yapmak için yaşanan eziyeti , mangal,ızgara et kokusu ve dumanından kaynaklanan rahatsızlığı ve 1-2 sorunu daha belirleyip üstelik çözümlerini de ekleyerek kamp idaresine e-maille gönderdim ve düzeltilmesini istedim .
Hiç beklemezken bana cevap maili geldi..Okudum ve mail bittiğinde tipik bir devlet sektörü düşünce tarzı ile karşı karşıya olduğumu anladım..
Yapacağız... , edeceğiz... , idareciye ileteceğim... , hizmetliye bildireceğim...vs....vs..
Bunu bekliyordum zaten.. Sürpriz olmadı bana..
Ama sevindiğim taraf , dürtme zoruyla da olsa duşlardaki sorunun önemli bir tarafını hallettiler...Şimdi artık seneye sezona diğer kalan sorunları da inşallah hallederler... Ummuyorum ya...

Bu bölge hakikaten sıcağın girmediği , güneşi 15-20 mt lik çam dalları arasından zorla veya sadece plaja gidildiğinde görebildiğiniz , nemin olmadığı bir yer..Karavancı için en aranan faktör gölgelik olmasıdır..Burası da aynen böyle..Burada kaldığımız 33 günde hiç terlemedik , sıcaktan hiç şikayet etmedik , bazı akşamlar eşofman giymeye zorlandık , gece karavanda bile pike ve polar örtünmek zorunda kaldık..Yaz mevsiminde yaza hasret kaldık gibi bir şey..
Marmarada böyle bir yer daha yok ...
Ah..bir de profesyonel bir işleticilik olsa....
Ama düşündüm daha sonraki günlerde..... Marmarada mevsim sadece 3 ay... Adam 3 ayda kazandığını kalan 9 ayda yiyecek... Ne hizmeti versin bu adam?!!..
 

Ynt: Ant Kamping; Erdek

58ayhan' Alıntı:
yaybek kardeşim çok saol ilgine teşekür edrim.bende tabıkı arabayı yukledeım amam bunlarında ban fazla yaramayacaığını bılıyorum ama. yıne de senin dedığingibi.belkıde fazla lazım olmayacaktır ama yınede bulunsu dıye koydum busene yolum uzun zanmanda 3 aylık bır sure olduğundan dolayı kıslaları bıle koydum yanı.busene boyle gecsın seneye bakacam neler kullandım neler lazım oldu dıye .benim en cok önem verdiğim arkadya motor yerı yaptırmak vede motorsuz gıtmemmektı.şimdi onu bıtırdım vede motara bır rampa ve guzel bır bağlantı yaptım .oralarda en çok lazım olacak şey bence motordu. sızler daah ıyı bılırsınız ya bakalım artım ayın dokuzdan çıkacam inşallah yaşayıp göreceğiz saygılar sunuyorum
sn.58ayhan daha önce arkadaşlarla bir karavanda olması gereken malzemelerle ilgili birçalışma yapmıştık. Tecrübeli karavancıların yeni başlayanlar için hazırladığı detaylı bir listemiz mevcut. Bir göz atmanızda fayda olacaktır... ;)
ilgili link; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24342.20
saygılarla...
 

Ynt: Ant Kamping; Erdek

Almanya'da 1 ay yaz var ama her yer de kamping doluymuş. Kampingleri 12 ay hizmet verecek şekilde dizayn ediyorlar herhalde. Bizde kampçılık sadece yazın yapılır diye bir anlayış var. Halbuki kışın da doğanın tadı bir başka. Kampingler insanları yaz kış çekecek aktiviteler, ortamlar hazırlamalılar. Akıllı işletmecilik böyle olur.
 

Ynt: Ant Kamping; Erdek

Ant kamp Yetkin öğretmen ve ailesi tarafından işletilmeye devam ediyor.Eskiye oranla daha temiz.
Yiyecek Kamp alanında yiyecek yada içecek satılmıyor.Ama kampın karşısında bir fırın var ve 10 dakika yürüme mesafesinde bir bakkal,2 km uzakta market,manav vs,5 km mesafede Erdek bulunuyor. Masa/Sandalye Tahta piknik bankları var.
Su Çeşme var bulaşık ve çamaşır yıkanabilir. Duş ve sıcak su mevcut. Elektrik Alanda aydınlantma var ayrıca isterseniz ek ücretle elektrik hattı da alabilirsiniz.
Çadır Zemini Çam Ormanı içinde toprak zemin Alternatif Konaklama Karavan
Tuvalet Tuvaletler temiz , sabun ve tuvalet kağıdı var. Ateş Yakma Mangal için özel ocak var. Bunun dışında ateş yakmak yasak .
Günübirlik piknik alanıda var.
Ücret Detaylı fiyat için web sitesini ziyaret ediniz GPS N40 23.360 E27 51.210
GSM 0(533) 223 22 61 (Yetkin ÇELİK)
Web http://www.campingant.com
Adres Yalı Mahallesi Mangırcı Mevkii Düzler Erdek
 

Ynt: Ant Kamping; Erdek

Su an ant kampingdeyiz. Türkiye'de gordugum en guzel kamping. Cennet. Tuvaletler duşlar... Muhteşem
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst