Apachi Xz 250 R / Enduro - Cross

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ozanaydin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,770

Ozanaydin

Niva bir rüya bazen huriler öpüp okşuyo
Selamlar dostlar ,
Apachi xz 250 r hakkında çok bilgi olmadığını gördüm.. Alacak olanlar ve bilgi sahibi olmak isteyenler adına yardımcı olmaya çalışacağım..
Öncelikle , 2 tip blok kullanıyorlar ; 250 cc 2 v / 250 cc 4v
Ben deniz , 2v olan modelini kullanıyorum teknik verileri ,
Silindir Hacmi 249,4 cc
Maksimum Güç 17.00 hp
Ateşleme Tipi CDI
Ölçüler 2120x820x1245
Net Ağırlık 115 Kg.
Yakıt Kapasitesi 6,7 Litre
Motor 4 zamanlı, Tek silindir, Su Soğutma
Çalıştırma Kick / Electrick Star
Şanzıman 5 Vites, Manuel, 1-N-2-3-4-5
Ön Süspansiyon Hidrolik, Ters, Tam ayarlanabilir çatallar 910mm
Arka Süspansiyon Hidrolik, Tam ayarlanabilir amortisör 500mm
Ön Fren Hidrolik 240mm Tek Disk, Çift Piston Kaliper
Arka Fren Hidrolik 230mm Tek Disk, Tek Piston Kaliper
Teker Ebadı Ön:80/100-21, Arka:110/90-18

Bilgilerimiz bununla sınırlı değil , eğer istek , ilgi , alaka gösterilirse bloğu açarız şanzımanı dağıtır inciğini boncuğunu hep beraber tadarız..
Sağlıcakla kalınız..

xz250r-4-44432.jpg

Ynt: Apachi Xz 250 R / Enduro - Cross

Meraklı gezenbilir ailesi neredesiniz ?

Burası ben denizin odası , bu fıstıkda makinemizin şu anda ki hali.

1514993_1395629144017958_1035129462_n.jpg

Selamun aleyküm ozanaydın arkadaşım. Ben pendikte oturuyorum. Aynı motordan 2 hafta önce bende aldım o kilometre. 2 defa araziye cıktım. Bir arkadaşımla beraber. Ondada kros var. Birinde mahallede bir yeşil alan vardı boş orda ufak tefek iniş çıkış filan birindede Aydosa gittik gölün kenarına. Orada hopladık zıpladık kendimizce. Bundan önce mondial 150 ut vardı acemiliğimin birazını onda attım şimdide bununla devam. UT den sonra bu motor harika bence. bunu almadan önce bayağı araştırdım kısıtlı bütcemle alabileceğim en iyi krosun bu olduğuna karar verdim. Zaten biraz peşin verdim gerisini 12 taksit yaptım yavaş yavaş ve RABBİM nasip ederse rahat rahat ödeyip bir kros motor sahibi olucam inşaallah. zaten normalde bir motorsikletim daha vardı onu yolda kullanıyordum bunuda arazide kullanıcam inşaallah. Bence arazi için güzel bir motor apachi hem fiyatı uygun hem yeni model hemde parçaları çok pahalı değil. Zaten spesyal olmadığı için motoru saatlide değil, buda bizim için bir avantaj. Tamam 30-40 beygir değil belki ama olsun kesemi zorlamadan binebildiğim motor benim için en güçlü motor. :D

Abi motoru neden parçaladın, ne problemi vardı? Paylaşımlarını bekliyoruz. Keyifli forumlar.

merhaba,
motor hakkında daha detaylı bilgi verebilirvmisiniz? yakıt nasıl uzun yola gittinizmi? kalitesi fiyatı ne durumda =)

bende doğa gezilerinde kullanmak için kamyonetimin arkasına cross almayı düşünüyorum, motor ilgimi çekti =)

Öncelikle tekrar merhaba :smiley:
Merak ediyorsunuz , bu kadar uzun sürede toplamıştır diye , cevaplayayım ; HAYIR toplamadık :smiley:
Çünkü ilmik ilmik dokuyoruz , ortaya bir Apachiden fazlası çıkacak :smiley:
Şimdi öncelikle , orjinal radyatörleri küçük geliyor istediğimiz gibi soğutamıyordu ve darbelere dayanıksızlardı..
DÜZELTTİK :smiley: Yurt dışından Crf 450 r radyatörleri getirttik ve monte ettik , pek güzel oldular , Sırada hidrolik debriyaj setimiz var gelmesini bekliyoruz..
Hepinize tek tek cevap vermeye çalışacağım..

Fotoğrafta ki arkadaşımdır , 190 boyundaki arkadaşımın altında dahi bir dev.. Yükselttik demeyi unuttum sanırım.. :smiley:

1619116_1427574650823407_446687646_n.jpg

engindelipinar' Alıntı:
Abi motoru neden parçaladın, ne problemi vardı? Paylaşımlarını bekliyoruz. Keyifli forumlar.
Benden önceki sahibi hararet çaktırmış ve radyatörleri delik diye yapışkan sıvı koymuş öyle kullanmış , makina öyle sıkışmış ki , pistonu yanından kırmış ama hala çalışmaya devam etmiş , benden tam makina arayışları içerisindeydim , içim aktı görünce aldım gitti , dediğim gibi şimdi ise apachiden fazlasını çıkaracağız ortaya :smiley:

motoozi' Alıntı:
Selamun aleyküm ozanaydın arkadaşım. Ben pendikte oturuyorum. Aynı motordan 2 hafta önce bende aldım o kilometre. 2 defa araziye cıktım. Bir arkadaşımla beraber. Ondada kros var. Birinde mahallede bir yeşil alan vardı boş orda ufak tefek iniş çıkış filan birindede Aydosa gittik gölün kenarına. Orada hopladık zıpladık kendimizce. Bundan önce mondial 150 ut vardı acemiliğimin birazını onda attım şimdide bununla devam. UT den sonra bu motor harika bence. bunu almadan önce bayağı araştırdım kısıtlı bütcemle alabileceğim en iyi krosun bu olduğuna karar verdim. Zaten biraz peşin verdim gerisini 12 taksit yaptım yavaş yavaş ve RABBİM nasip ederse rahat rahat ödeyip bir kros motor sahibi olucam inşaallah. zaten normalde bir motorsikletim daha vardı onu yolda kullanıyordum bunuda arazide kullanıcam inşaallah. Bence arazi için güzel bir motor apachi hem fiyatı uygun hem yeni model hemde parçaları çok pahalı değil. Zaten spesyal olmadığı için motoru saatlide değil, buda bizim için bir avantaj. Tamam 30-40 beygir değil belki ama olsun kesemi zorlamadan binebildiğim motor benim için en güçlü motor. :D
Kesinlikle , bir spesiyal değil ama çok başarılı bir makina , bu arada benimde bir zamanlar 150 ut'm var idi :smiley:
Sizin için ;

55 SU 253 - Su
Eski zamanlar..

1426184_1387449788169227_1978908152_n.jpg

TemPesT' Alıntı:
merhaba,
motor hakkında daha detaylı bilgi verebilirvmisiniz? yakıt nasıl uzun yola gittinizmi? kalitesi fiyatı ne durumda =)

bende doğa gezilerinde kullanmak için kamyonetimin arkasına cross almayı düşünüyorum, motor ilgimi çekti =)
Uzun yol mu ? Asla :smiley: Kalite ? Hiç mi hiç fena sayılmaz fiyatına göre.. Aslında doğa gezilerine uygun mu bilemiyorum , çünkü düşük devirlerde vuruntu yapıyor sürekli devrini fazla fazla isteyen ve hakkını veren bir makina , şu an ikinci motosikletim Ramzey , çok fazla birşey beklemiyorsanız , Ramzey sizi doyuracak makinadır..

slmlar...öncelikle paylaşımlarınız için teşekkürler..apachi ile ilgili bilgi bulmak zor oluyor :smiley:

bende 4-5 ay kadar önce bir apachi xz250r 17hp aldım. motorumdan memnunum fakat son arazi gezimde düşünce sağ radyatörü biraz eğilmiş ve geçen farkettim ki ortadan bir yerlerden bir delinme mevcut ve su kaçırıyor. bir abimizin uğraşılarıyla birkaç kimyasal yapıştırıcıyla kapatmayı denedik fakat tam randuman alamadık açıkçası içerlerde de birşeyler var gibi. her neyse yenisi için sipariş 1-2 ayı bulur dediler.

benim sormak istediğim crf450 nin radyatörleri birebir uydumu yoksa ekstra birşeyler yaptınız mı? ebatları falan tutuyor mu? ne kadara maloldu? bir de değiştirdiğiniz orjinal radyatör sağlam ise satarmısınız, fiyat ne olur?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
muzomuco

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR