Araba İle İtalya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aygunerkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,762
Ynt: Araba İle İtalya

anstel' Alıntı:
Merhaba, yazdığınız şehirleri kapsayan gezimi bitireli 3 gün oluyor, sırasıyla gidişte sofya-belgrad-bled-venedik konaklamalı dönüştede Venedik-Zagreb-üsküp-Selanik konaklamalı olarak aracımla sorunsuz gittk geldik
4 kişiydik eşim ve iki kızım tek şofördüm
kabaca söylemek gerekirse bulgaristanda yoğun bir yol çalışması var ama henüz gurbetçi akını olmadığından problem olmadı
Sırbistan malum nişe kadar otoban yok geri kalan güzel denilebilir
Hırvatistan yolları gayet güzel
Slovenya güzel ama yolları dağlık ülke olmasından dolayı kıvrım kıvrım
italyada yazdığım gibi venediğe kadar gittim, sağ şerit aralıksız tır doluydu gene aynı durum henüz izin sezonu başlamadığından sol şerit gayet güzel akıyordu
acizane tavsiyem vinyetlere dikkat edin Bulgaristan ve sırbistandan gündüz geçin, italyaya girmeden deponuzu fulleyin
konaklamaları booking den apartman daireleri kiralayarak yaptık genelde ortalama 50 euroya çok güzel yerler var venedikte otobüsle 10 dakika bile sürmeyen bir mesafede bir otelde kaldık 70 Euro verdik
italyada otoban parasıda yakıt fiyatlarıda yüksek slovenyanın girişinden Venedik çıkışına kadar 10.90 Euro
şu an için aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım
şimdiden iyi geziler

Merhaba Sevgili Anstel. Yeme içme işini kendinizmi hallettiniz yoksa sürekli dışarıdan mı yediniz. apartman daireleri mutfaklı oluyor genelde. tavsiyeleriniz neler. görüşmek üzere...
 

Etiketler
Ynt: Araba İle İtalya

Abi kendimiz yaptığımızda oldu dışardan yediğimizde. Lidl , tesko marketler çok sık var. navigasyonunda poi sorununu çözdüysen lidl marketlerin poi lerini navigasyona yükle 15-20 km arayla devamlı görüceksin.( lidl marketlerin tereyağlı çörekleri çok güzel mutlaka dene )
 

Ynt: Araba İle İtalya

Merhaba, arkadaşında belirttiği gibi AB üyesi ülkelerde bulunan lidl kahvaltı konusunda hayat kurtarır, biz yanımıza sadece basit atıştırmalıklar alarak yola çıkıyoruz ama bolca içme suyu almanızı tavsiye ederim.
kaldığımız apartman dairelerinde kahvaltı için gerekli ekipman oluyor ama siz genede 1 paket tabii eğer seviyorsanız sallama çay alın bizim siyah çaydan olmuyor.
rezervasyon yapacağınız zaman kontrol ederseniz apartman daireside olsa bazılarında kahvaltı olabiliyor onuda tercih edebilirsiniz
benim aracım grand scenic entegre tom tom navigasyonum var ücretli ücretsiz otoban ayrımı ve arkadaşında belirttiği gibi poi leride gösteriyor, tom tom avrupada gayet güzel çalışıyor ama ücretsiz yollar bazen çok meşakkatli ve uzun olabiliyor, şahsen İsviçre, Avusturya ve fransa gibi ülkelerde otoban dışı çok zevk alıyorum ama Sırbistan gibi ülkelerde pek beğenmedim tabii bu arada otobanı az olan balkan ülkelerinde dağ yollarında araç kullanmakda ayrı bir zevk
 

Ynt: Araba İle İtalya

anstel güzel bir gezi olmuş... benim size sormak istedğim ... Bulgaristandan giriş yapıp türkiyeye yunanistan üzeri dönünce yeşil pasaporta ihtiyaç olmuyor mu?
 

Ynt: Araba İle İtalya

Merhaba, sağolun beğendiğiniz için, İnşallah çok daha güzel geziler yaparsınız
öncelikle geçerli bir schengen vizeniz veya yeşil pasaportunuz varsa giriş çıkışı istediğiniz gibi yapabilirsiniz ben en son Bulgaristan giriş Yunanistan çıkış yaptım, hatta ben yunanistandan vize alıyorum genelde, geçen sene aracımla fransaya gittiğimde edirneden direk yunanistana geçtim ordanda svelingraddan bulgaristana o şekilde yoluma devam ettim, içiniz rahat olsun bir problem olmaz
 



Ynt: Araba İle İtalya

keremcimen' Alıntı:
Abi kendimiz yaptığımızda oldu dışardan yediğimizde. Lidl , tesko marketler çok sık var. navigasyonunda poi sorununu çözdüysen lidl marketlerin poi lerini navigasyona yükle 15-20 km arayla devamlı görüceksin.( lidl marketlerin tereyağlı çörekleri çok güzel mutlaka dene )
Keremcim kesinlikle deneriz. Zaten giderken yanimizda zeytin, bal gibi bozulmayacak gida maddeleri almayi planlıyoruz. Kalanida oralardan tedarik edeceğiz.
 

Ynt: Araba İle İtalya

Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır planlarını yaptığım tekrar tekrar üzerinden geçtiğim bir daha planladığım Polo Bluemotion aracım ile eşim ve kızım ile uzun soluklu bir italya gezisine artık son bir ay kaldı. Ne desem kendime söz geçiremiyorum yüreğim heyecandan 2 katı hızlı atıyor.bir taraftan korkuyorum; Acaba aracım arıza yaparmı, acaba lastik patlarmı, sağlık, kaza vs.vs. liste uzayıp gidiyor. Ama hazırlıklarımın son aşamasına geldim artık sadece günleri saymaya başladım.

Uzun bir giriş oldu. Adım adım gittiğim yerleri fotoğraflarıyla beraber yazacağım. Rota Dalaman - Çanakkale - Edirne - Sofia - Belgrad - Zagreb - Ljublijana - Venedik ten İtalya ya giriş yapacağız. Aslında Çok turistik bölgeleri gezmek istemesek de mecburen Roma Pisa vb. şehirleri gezmeden de elbette olmaz.

Yol güzergahım ve gideceğim yerlerle ilgili Gezenbilir üyesi bir kaç arkadaşımdan yardımlar ve tüyolar aldım ama şunada dikkat et diyene de ayrıca teşekkür ederim.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=109806.0#ixzz3e1KAw6oQ

Merhaba önce hayırlı yolculuklar dilerim
İşinize karışmak gibi olmasın ama amaç İtalya seyahati ise yolda çok vakit geçiriyorsunuz ..3 kişinin gecelemesi ayrı bir maliyettir elbette ..Naçizane size önerim Rotanızın Dalaman -Çanakkale-Selanik-Igoumenitsa 'dan gemi ile Brindisi ya da Bari .oradan Roma-Pisa-Floransa-Venedik yapmanız mümkün Venedikten Çeşmeye bir gemi bulursanız işiniz çok kolaylaşr...saygılarla
 

Ynt: Araba İle İtalya

Arkadaşım bu konuda böyle bir cesaret takdire şayan ancak çocuk ve eşinde var. Toplam kaç kilo yapıyorsunuz.arabanız da pek minikmiş. Sonu hüsran olmasın mağdur olan çok arkadaş var bu yollarda bilesiniz. Yinede karar sizin yolunuz açık olsun.
 

Ynt: Araba İle İtalya

gezici gezenti' Alıntı:
Arkadaşım bu konuda böyle bir cesaret takdire şayan ancak çocuk ve eşinde var. Toplam kaç kilo yapıyorsunuz.arabanız da pek minikmiş. Sonu hüsran olmasın mağdur olan çok arkadaş var bu yollarda bilesiniz. Yinede karar sizin yolunuz açık olsun.

Merhaba biliyorsunuz sizde boyutun pek önemi yok. Dünyaları yanımda taşımayacağıma göre arabaya her türlü sığıyoruz. mevcut durumda 170 kg kendi ağırlığımız 50 kg da yanımızdaki eşyalar ortalama 220 kg. eder. biz taşınmıyoruz sadece tatile çıkıyoruz. yinede uyarılarınız için teşekkürler
 

Ynt: Araba İle İtalya

bizde iki kere arabamızla İtalya yolculuğu yaptık ,toplam 4 kişi ikisi çocuk, anladığım kadarı ile baya iyi hazırlanmışsınız emin olun gayet güzel bir yolculuk olacak , edirneden girdikten sonra yaklaşık 1,5 saat sonra Plovdiv şehrinde 2/3 saat lik mola vererek şehrin OLD TOWN bölümünü gezebilirsiniz.(italyada romada kalacak yer ayarlamadı iseniz güzel bir kamping tavsiyem olabilir size ,şehir merkezinde)
şimdiden hayırlı yolculuklar :smiley:
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,015
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst