Sevgili Gezenbilir takipçileri ;
Uzun zamandır takip ettiğim Karavan-Gezi-Kamp maceraları , beni de birkaç kez yollara düşürdü . Öğrencilik anılarımızın heyecanlarının izinde yurtiçi seyahatler , kısa yurtdışı konaklamalar gerçekleştirdik . Gezenbilir'cilerin tiyolarından yararlandık , kulakları çınlattık
iLK olarak bir gezimi sizlerle paylaşacağım . Umarım başladığımız heyecan ve neşe ile sonunu da getiririz .
Henüz ''PLANLAMA'' aşaması olsa da , Gezginler bilir ki en keyifli anlardan biridir . Hayal kurmak ve İspanya'da şatolar kurmakla geçer bu günler.... Seyahatin başlama günü iple çekilir , hazırlıklar tekrar tekrar kontrol edilir , eksikler tamamlanır .
Bir-iki aydır Gezenbilir'i yakın takibe aldım , önerileri not ettim ; Gezenbilir Maceracılarına sorular sorup gelen yanıtlardan bir ipucu bulup / buluşturup bir ''Seyahatli Tatil'' planladım .
Artık bu tatil'in DiNLENDiRiCi mi , yorucu mu olacağına varın siz karar verin (!)...
Uzak hedefimiz Venedik ve çevresi (
Verona+Garda?) , fakat yolda konaklanacak her durak bizim için 'küçük hedefler' niteliğinde ... Birçoğunu ilk kez ziyaret edeceğimiz gibi , bazıları ile tanışıklığımız da sadece '
içinden geçip gitmiş olmak'tan ibaret .
Yeşil Pasaportlar için başvurumuzu geçen hafta yaptık . Yeni tip Sürücü Belgesi için de yarın Emniyette olacağız .
Bugünlerde zamanımız geziyi planlamak ve gerekli konaklama rezervasyonlarını yapmakla geçiyor . Kızımın bir de Voleybol Kampı var ki , seyahate CUMA günü'nden çıkmamıza ket vuruyor . Olsun varsın , o da bu kampı uzun zamandır hayal ediyordu . Madem ki Seyahatli Tatil benim hayalim , bir başka aile ferdinin hayaline de engel olmamak gerek
18 Haziran akşamı İstanbul'dan yola çıkıp Edirne'de akrabalarımızda konaklayarak başlayacağız turumuza . 19 Haziran akşamına Belgrad iLK Durak olacak inşallah . İstanbul'dan 900 - Edirne'den 700km yol yaptıktan sonra ulaşacağımız Belgrad'da bir Botel'de konaklayacağız : Tuna nehri üzerinde yüzerotel !.. Amsterdam ziyaretimizden beri ailenin aklında !..Ertesi gün de Belgrad'ı gezer , aşkama doğru Zagreb'e direksiyon sallarız .