Arabayla Avrupa 2023/ 4

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan k_akkus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 831

k_akkus

Ana Kamp
Mesajlar
61
Tepkime Puanı
98
Yaş
70
Yer
YALOVA
Web
kadirtaskin.blogspot.com.tr
Avusturya’nın göller bölgesinde bu kadar gezinti yeter deyip yönümüzü Münih’e çevirdik. İlk durağımız yol üzerindeki PIDING QUTLETS. (47.76542,12.90659) Burada ünlü spor markalarının satış yerleri var. Önce Adidas sonra Nike mağazalarını gezdik. Fiyatlar gerçekten uygun. Adidas mağazasında Türk TIR şoförleriyle karşılaştık. Yakın bir yerdeki parka araçlarını bırakıp alışverişe gelmişler. Biz de onlar da epey alışveriş yaptık. Çay içmeye de çağırdılar ama zaman kısıtlı olduğu için gidemedik.

Buradan 73 km. sonra Münih yakınlarında METRO mağazası var. (48.03948,11.65969) oraya doğru yola çıktık. Alman otoyollarında hız sınırı yok; yok ama yollarda trafik var, sık sık yol tamiratı var. Ortalama 90-100 km. hız yapabiliyoruz. Hoş yol bomboş olsa bile 120 km. den fazla sürat yapmıyorum. Neşeli neşeli yol alırken yanımdan geçen bir araç ‘kenara çek’ işareti yaptı. Tepe lambalarını yaktı. “Gene ne hata yaptım?” diye düşünerek öndeki aracı izledim. Yol kenarındaki dinlenme tesisinde durdu. Arkasına park ettim. Camlar kapalı, eller direksiyonun üzerinde hiçbir hareket yapmadan bekledim. (Amerika’da polis durdurunca o şekilde beklemem öğütlenmişti.)

Polis geldi camı açmamı, arabayı stop etmemi istedi. Pasaportları tek tek kontrol etti. Nereden gelip nereye gittiğimizi sorguladı. Bagajı açtırdı. Tek tek bavulların içlerine baktı. Hanımların el çantalarını, torpido gözünü inceledi. “Vats problem?” desem de cevap vermedi. Bu arada polisin biri arıyor öteki biraz geride eli silahında bekliyor. Tam kaçakçı/terörist muamelesi. İşleri bitince “Danke şöön, gute rayzı” (Teşekkür ederim, iyi yolculuklar demekmiş.) deyip gittiler. Biz de hangimizin terörist veya kaçakçıya benzediğini sorgulayıp durduk. En sonunda, Türk plakasını gören Almanların bizi kıskandıkları için durdurduklarına karar verdik!!!

Durmak yok, yola devam diyerek METRO mağazasına geldik. Türkiye’deki METRO mağazalarına giriş kartım var. Bulgaristan’da birkaç sefer bu mağazaya girdim. O nedenle girişte sıkıntı olacağını düşünmüyordum ammaa, kıskanç görevli, bizi mağazaya sokmadı. “Beter olun inşallah” diyerek oradan ayrıldık.



Münih’de Mercure Hotel Süs Messe’de konakladık. 2 kişilik 2 oda 142 euro. (Koordinat 48.10208,11.65906) Otel şehrin biraz dışında ama ertesi gün alışveriş yapacağımız PEP alışveriş merkezine 2 km. Yol kenarında, ulaşımı kolay, otoparkı var. Odalar da gayet güzeldi. Memnun kaldık.

Ertesi sabah sallama çayımızın eşliğinde Lild’dan aldığımız peynir, domates, salatalıkla kahvaltımızı yaptık. Yalova’dan çıkarken yanımıza aldığımız iki kilo zeytinin sonunu da yedik. Eşyalarımızı toplayıp 2 km. ötedeki PEP Einkaufszentrum’a doğru yola çıktık. (48.10259,11.64615)

Biz bu yolculuğu birazda Almanya’dan çocuklarımıza, torunlarımıza ve tabi kendimize bir şeyler alalım diye de planladık. PEP AVM’de C&A, Primark, Kaufland, H&M, New Yorker vb. mağazalar var. Ben pek anlamam ama hanımlar çeşidin Türkiye’den bol, fiyatların da daha ucuz olduğunu söylediler.

Üç saatlik alışveriş molasından sonra Zürih’e doğru yola çıktık. İlk durağımız 47.54658,9.73656 koordinatındaki Raststation Bodensee Hörbranz. (Bodensee Hörbranz dinlenme durağı, otelden 186 km.) Burası büyük bir benzinlik ve dinlenme tesisleri. Hemen Avusturya sınırı kenarında. Buradan 40 franka bir yıllık İsviçre vinyeti aldım. İsviçre’de haftalık, aylık vinyet yok. Sadece bir yıllık var. İçerden araç camına yapıştırılıyor.

Buradan 30 km. ilerideki Avusturya İsviçre sınırının koordinatını (47.35662,9.61520) girerek yola çıktık. Burada iki ülkeyi Ren Nehri ayırıyor. İçinde görevli olmayan kontrol noktası sonrasında Ren Nehri köprüsünü geçiyorsunuz. Köprüden sonra İsviçre kontrol noktası var. Çıkışta ve girişte hiç kontrol olmadı. Rahatça sınırı geçip İsviçre’ye girdik.

Sınırdan 129 km. içerdeki evin koordinatını girerek basıyorum gaza. Walensee, Obersee, Zürichsee göllerinin kenarından, nefis manzaralı yollardan geçerek eve varıyoruz. (Kilometremiz 159.068 Yalova’dan buraya kadar 2355 km. yol yapmışız.)

Gezimizin 1. Bölümünün sonuna geldik. Zürih Kilchberg’de birkaç gün dinlenip, hasret giderip İtalya üzerinden geri döneceğiz. Bu benim 4. Gelişim. Zürih gerçekten çok güzel, düzenli bir kent. Toplu taşıma mükemmel. Tren, tramvay, otobüs ile her yere gidebiliyorsunuz. Evet pahalı bir kent. 2 bölgelik günlük toplu taşıma bileti 13 frank. Münih’de 5 €’ya yediğiniz sosisli sandviç burada 8.50 frank. Gülü seven dikenine katlanacak.
Zrih 2 Small

Zürih eski şehir.
Zrih gl 1 Small

Zürih Gölü
Zrih gl 2 Small

Zürih Gölü
Zrihte Biz Small

Lindt çikolata fabrikası önünde biz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,090
Kaydolan Son Üyemiz
senarif1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst