Arabayla Iskandinavya Turu - Helsinki -NordKapp - Bergen - Oslo - Stockholm

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beyazs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,975

beyazs

Yeni Üye
Merhaba,

Esim ile birlikte Temmuz-Agustos 2012 aylarında, Helsinki'den kiralayacagimiz araba ile 15 gun Helsinki - NordKapp - Bergen - Oslo - Stockholm rotasinda yolculuk yapmayi planliyoruz. Turkiye'de aldigim ehliyet ile Finlandiya, Norveç ve İsveç'te araba kullanabilir miyim? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Etiketler
Ynt: Arabayla Iskandinavya Turu - Helsinki -NordKapp - Bergen - Oslo - Stockholm

Planladiginiz rota muhtesem. 15 gun se tam yetecek gibi. Vakit yaratabilirsenoz Tromso ye de ugramanizi tavsiye ederim. Ozellikle Bergenden sonra donusu biraz daha asagidan yaparak stavanger ve kristiansand a ugramanizi ayrica tavsiye ederim. Ben o rotayi gecen sene yapmistim muhtesem baksa birsey diyemiyorum. Konaklama icin lodge lar var ya da summer house dedikleri evlerde kalabilirsiniz hem nispeten daha ucuz olur hem de muhtesem doganin tam icinde olursunuz.

TR ehliyetiniz ile arac kullanmaniz sorun cikarmaz ben yillardir kullaniyorum. Tek bir ricam var bol bol fotograf cekin :smiley:)

Hayirli geziler

Ynt: Arabayla Iskandinavya Turu - Helsinki -NordKapp - Bergen - Oslo - Stockholm

Tesekkur ederim, hem fotograf hem video bol bol cekecegim :smiley: Sadece bu gezi icin GoPro Hero 2 - Motosports edition aldim.

Gezi fotoğraflarınızla deneyimlerinizi paylaşırsanız bizi çok memnun edeceksiniz.

İzmir'den selamlar,sevgiler.

Sabirsizlikla bekliyoruz fotograflarinizi.Benim de ilerde yapmak istedigim bir patern.. İyi geziler :smiley:

fransa'da ve rusya'da deneyimli bir kişi olarak.

Fransa'da araba kiralarken türk ehliyetimi kabul etmişlerdi.Rusya'da da polis ehliyetime baktığı zaman sorun çıkarmamıştı.
Sorun sadece yunanistan da vardır. Yunanistan uluslararası ehliyeti olmayanı içeri sokmuyor ama bulgar üzeri girerseniz rahatlıkla girebilirsiniz sorun olmaz.

Mayıs ayından bu yana ne bir ses ne bir nefes. Dostumuzun gezisi çok iyi gidiyordur herhalde.

Bizim yapacağımız oturup beklemek olacak sanırım.

ben türkiye den bulgar romen ukrayna ve almanya kapsayan arabayla bir gezi düşünüyorum.
maliyet 800 tl...sigorta 250 tl...
adam başı 500 tl yol maliyeti olan bir gezi olacak.
geceleri ucuz ülkelerde kalacağız.gündüzleri avrupa ülkelerinde gezeriz.
gelmeyi düşünen olur mu?
3 kişi olursa adam başı maliyet 340 tl ye kadar düşüyor.git gel maliyeti.
lütfen yazınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,974
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler