ARAÇ ALIMI ,SUZİKİ VİTARA,CJ,LANDROVER KARARSIZLIĞI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sayginarbil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,104

sayginarbil

Yeni Üye
HERKESE HAYIRLI GÜNLER DİLERİM.YAKLAŞIK 3 AYDAN BERİ FULL OFFROAD DONANIMLI BİR ARAÇ ALMA NİYETİM VAR.ÖNCE CJ LER İLE İLGİLİ ÇOK HEVESLİ İDİM.ANCAK MANİSA'DA OTURMAM NEDENİ İLE SANAYİDE BU ARAÇLAR İLE İLGİLİ BAKABİLECEK VE PARÇASINI BULABİLECEK USTA OLMAMASINDAN DOLAYI SOĞUDUM.AYNI NEDENDEN DOLAYI LANDROVER SEÇENEĞİNİ DE BİR KENARA KALDIRDIM.MİTSUBİSHİ PAJERO VE SUZİKİ VİTARA ARASINDAKİ DEĞERLENDİRMEDE ARAÇ İÇİN AYIRDIĞIM BÜTÇE DAHİLİNDE PAJEROLAR OLDUKÇA YÜKSEK KM DE OLDUĞUNDAN EN MANTIKLI TERCİH SUZİKİ VİTARA KALDI.
ARAÇ İÇİN AYIRDIĞIM BÜTÇE 20.000.00 TL / 23.000.00 TL OLUP BULDUĞUM BİR KAÇ ARAÇ VAR.ALACAĞIM ARACI ARAZİDE TARLALARIMA GİTME AMACI İLE VE HAFTA SONLARINDA SİPİL DAĞINDA KULLANMAK İÇİN ALACAĞIM.UZUN YOLDA KEYİFLİ OLMASI VE GÜVEN VERMESİ DURUMUNDA AİLEM İLE MANİSA-KUŞADASI ARASINDADA KULLANABİLİRİM.YOĞUN ÇALIŞAN BİRİ OLDUĞUMDAN ALACAĞIM ARACIN ARIZALARI İLE UĞRAŞARAK STRES YAŞAMAK İSTEMİYORUM.
BU KONUDA SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARA SORULARIM;
-SUZİKİ VİTARALARIN (97/98/99 MODEL) OTOMATİK ŞANZIMANINDA PROBLEM YAŞAR MIYIM?
-SUZİKİ VİTARA NIN BAKIMI VE OLUŞABİLECEK ARIZALARININ GİDERİLMESİ KONUSUNDA MANİSA'DA USTA BULMA PROBLEMİ YAŞAR MIYIM? OLUŞABİLECEK PROBLEMLER MASRAFLI OLUR MU?
-BAŞTA DÜŞÜNDÜĞÜM ARAÇ OLAN CJ VEYA LANDROVER (DİSCOVERY 2 2000/2001 MODEL OLMASI DURUMUNDA BÜTÇEMİ ARTTIRABİLİRİM) BAKIMLARI VE ONARIMLARI VE PARÇALARI KONUSUNDA TAHMİN ETTİĞİM GİBİ PROBLEM YAŞAR MIYIM?
-VARSA ALABİLECEĞİM ARAÇ ÖNERİLERİ

SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARDAN;ŞİMDİDEN TECRÜBELERİ İLE BENİ AYDINLATTIĞI VE DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİ BENİMLE PAYLAŞTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Etiketler
Ynt: ARAÇ ALIMI ,SUZİKİ VİTARA,CJ,LANDROVER KARARSIZLIĞI

Selam
Sitemizin arama çubuğuna istediğiniz araçların adını yazdığınız taktirde yüzlerce kişinin olumlu yada olumsuz yazılarını bulacaksınız en iyi cevap şekli sizin açınızdan bu olacaktır.Hemde araştırırken daha birçok bilgiyede ulaşabileceksiniz....
Ufak bir hatırlatma büyük harflerle yazılan yazılar sanal ortamda bağırma anlamına gelir lütfen bundan sonraki yazılarınızda küçük harf kullanmaya özen gösteriniz.

selam
bütün bu çelişkileri yıllar önce bende yaşadım.naçizane fikrim gönlünüz hangi arabayı istiyorsa onu alın.zaten mükemmel araba yoktur.zaman içerisinde sıkılıp değiştirmek isteyeceksiniz ;)

selamlar eğer düşünürseniz land rover defender 110 dizel aracımızı satıyoruz.Maliyeti 25000tl yi buldu fakat sıkışık durumda yakalandık.İhtiyaçtan 20500tl satıyoruz.Hayırlı günler iyi kazançlar dilerim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75060.0

hakankaptan' Alıntı:
selamlar eğer düşünürseniz land rover defender 110 dizel aracımızı satıyoruz.Maliyeti 25000tl yi buldu fakat sıkışık durumda yakalandık.İhtiyaçtan 20500tl satıyoruz.Hayırlı günler iyi kazançlar dilerim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75060.0

İlginiz için teşekkürler.Ama defender düşünmüyorum.Bu arada işallah aracınızı en kısa zamanda iyi bir fiyata satmanızı temenni ederim.

CJ ve Land Rover sanayiyi daha seven arabalardır. Suzukileri çok zorlamazsanız daha az sanayi işi çıkartırlar .

sayginarbil' Alıntı:
İlginiz için teşekkürler.Ama defender düşünmüyorum.Bu arada işallah aracınızı en kısa zamanda iyi bir fiyata satmanızı temenni ederim.

Çok sağolun.Hayırlı günler iyi kazançlar dilerim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=76617.0
Arkadaşım Bir bak istersen bütçenede uygun ..

mikato' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=76617.0
Arkadaşım Bir bak istersen bütçenede uygun ..

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
Aracınız sahibinden.com da ilgilendiğim araçlar arasında.Bu araç ile yine aynı sitede bulunan vitara 3 kapılı full donanımlı araç arasında kararsızlık yaşamaktayım.önerdiğiniz araç fiyat ve genişlik olarak avantajlı olsa da,diğer araç (49838633 ilan numarası) görünüş olarak daha çekici duruyor ve diğer avantajı ise motorunun yeni yapılmış olması.
Ancak her iki araçta da beni tereddütte bırakan konu otomatik vitesli oluşları.Km olarak yüksek olduklarından vites konusunda başımı ağrıtabilir diye düşünmekteyim.Zaten sitedeki arkadaşların fikrini de özellikle bu konu hakkında almak istemiştim.

Öncelikle 49838633 İlandaki Aracı Yapan arkadaşın emeğine sağlık gerçekten Güzel yapmış ..
Karar Senin Benim Aracın Motor Konusunda Hiç Şüphen Olmasın Tamamen Orjınaldir... :smiley:

Merhaba eğer ilinizi çekerse size hiç sorun yaratmayacak bir araç, fiyatıda gayet makul, kolay gelsin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=74771.0

sayın arkadaşım ,
Kararını etkilemek istemem ancak cj6 82, xj 88 ,xj 99, LR110 benzinli ve 3k vitara 2000 sırasıyla kullanan biri olarak nacizane bir kaç şey söylemek isterim . Öncelikle bu araçları hali hazırda kullanan arkadaşlar yorumlarıma alınmasın tamamen kişisel görüşümdür.
CJ değişik bir deneyimdi benim için hiçbir modifiye gerekmeksizin gözünü ufka dik bir yer kestir ve oraya git asla yarıyolda bırakmaz ama parça maliyetleri, malzemelerde yorgunluk , konforun k sı olmaması ve işletim maaliyeti oldukça yüksek olması sıkıntıdır. tüm bu araçlara rağmen şu akaryakıt fiyatları biraz uygun olsa yine bir cj düşünürüm o ayrı:smiley: , xj lerde ise 88 de aynı cj deki sorunları yaşadım. 99 da ise araca kıyıpta araziye cıkamayıp birde her 6 ayda bir 800 küsür vergi ödemenin mantığını ve yine işletim maaliyetilerini çözemedim. kimse üstüne alınmasın ama ABD de 40 usd olan bir tork sensör kablosuna 360 tl türkiyedeki parçacılardan istenince araçtan soğudum . LR 110 93 model 2.5 benzinli olan aracıma gelince , ahhhhh birazdaha bütçem olsaydı da ya 300tdi yada puma motorlusunu alabilseydim diye cok düşündüm . benden tavsiye ( alınmayın neolur) LR alacaksan düz dizel veya 2.5 benzinli düşünme çünki bi zaman sonra rampalarda kamyonlar seni sollayınca veya lpg istasyonuna yanaşınca kara kara düşüncelere dalacaksın. Forum sitelerinde aranıp duracaksın yavv bu araç hem cok yakıyo hem niye gitmiyor diye (lpg de km de 50 krş dan aşşa yakmaz , yakar diyende yanlış söyler).ama parça fiyatı cok ucuz ne ararsan zebil malum hala TSK da kullanıldığı için. Vitaraya gelince çevresi çapından büyük bir araç ekonomik en zor koşullarda dahi inanılmaz performans göstermekte, asfalttada arı gibi ve hala beni şaşırtmaya devam ediyor. 50 tl ile 270km yapmasıda (lpg ile) ayrı bir keyif. parça marça sıkıntı oluyo ama bulunuyor ööle abartılı fiyatlarda değil. tavsiyem şuanki durumuna göre de temiz bir vitara al memnun kalırsın derim.
Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.