Araç alımı ve öneri ihtiyacı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bluebeyaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,230

bluebeyaz

Yeni Üye
Yer
Bursa
Değerli Gezenbilir üyeleri,

Bir kaç aydır siteyi incelemekle meşgulüm. Yoldan çıkmaya (!) karar verince doğal olarak araç ihtiyacı ortaya çıktı.
Sizleri yormamak adına önce yazdıklarınızı ve araçlar hakkındaki bilgileri inceledim.

Ağır offroad yapacağımı pek sanmıyorum. Belki hafifi (varsa öyle birşey) olabilir. Halihazırda kullandığım 2000 cc benzinli bir aracım mevcut. Ancak, almak istediğim aracı keyfe keder işe gidiş gelişde de kullanmayı düşünüyorum ara sıra.

Otomobil teknolojisinden pek anlamam. Modifiye ile uğraşacak pek zamanım da (elbette bilgim de) yok. Alacağım araç çok sorun çıkarmamalı, yakıtı LPG'de ş. içi 13-15 L/100 km, benzinde-diselde 10-11 L/100 km civarında olmalı diye düşünüyorum.

Otomatik vites ve deri koltuk olması da tercihimdir.

Şimdilik ayırdığım bütçe 20.000 TL civarı, duruma göre % 25 kadar artırabilirim.

İncelemelerime göre seçeneklerim aşağıdaki gibi (sanırım):

1. Modifiye edilmiş V6, 97-01 arası G. Vitara - Vitara
2. 90-93 Pajero veya 2004-2005 Pajero Pinin
3. Hyundai Galloper

Önerebileceğiniz araçlar ile yukarıdaki seçenekler konusunda düşüncelerinize ihtiyaç duymaktayım.
Yukarıdaki araçlar konusunda da bilgi sahibi olmadığımdan, araç önerirken yaklaşık satın alınması gereken fiyat da önerirseniz makbule geçecektir.

Şimdiden teşekkürlerle yoldan çıkmaya (!) adaylara desteklerinizi görmeyi bekliyorum.

Sağlık ve esenlikle kalın.

Dursun Akçay - Bursa

Etiketler
Ynt: Araç alımı ve öneri ihtiyacı

selamlar SN.dursun bey sizin olayın yarısını çözmüşsünüz.dediğiniz yakıtı ancak vitara 1.6 yakar derisi fazladır.Parca ve tamir olarakta en makulu vitaradır.hem şehirde hemde arazide yok demez.Bende yaklasşık 3ç4 senedir takipteyim yok odur budur onun sacı bunun macı al aşağı vur yukarı suzuki de karar kıldım.Ama bir de kısmet faktörü var onu da hesaba katmama rağmen vitara yerine ekonomim e uygun samurai aldım.3 ay uğraştım yolu yarıladım.derken bi samurai daha aldım.(biraz normal değil ama oldu.) şimdi bir tanesinie gaz taktım her yerde tepe tepe kullanıyorum.daha modifiyeye başlamadım.Başlamakta akıl karı değil evi işi savsaklıyorsun.Karsı hasım ve boykotlar a sebeb oluyorsun.Onun için modşfiye edilmiş birini bulacaksın.Ya allah bismillah deyip devam edeceksin yoksa ayırdığın bitce yunanistan gibi olur.Ben işin içinde ve( damdan düşen) biri olarak diyeceklerim budur.Eyer bitcenize uyarsa sahibinden.benim ustanın bir senedir çzel topladığı bir vitara var fiyatı yüksek ama size fikir olsun diye bir bakın sitedeki 4x4 lere den vitaraya bakın fiyatı en yüksekten aşağı inin galiba 37 yedi yazzmıştı.birde gezenbilire koymuştu ama aramak lazım.gerekirse daha sonra size ilan noyu yazarım.şimdilik bu kadar hoicakalınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.