Araç Kamerası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,137
Ynt: Araç Kamerası

Benim merak ettigim bir konu var bu aletleri araca inip binerken kendiniz mi acip kapatiyorsunuz? Yoksa arac calisir calisma otomatik kayda basliyor mu?

Ikinci sormak istedigim ornagin 32Gb bir karta kac dakikalik bir video kaydediyor.

Ve son sorumda su ki bu aletler hafiza karti doldugunda ornegin en eskilerden silmeye baslayarak yenisini kaydediyor mu?

Etiketler
kamerası

melihbozkurt' Alıntı:
Benim merak ettigim bir konu var bu aletleri araca inip binerken kendiniz mi acip kapatiyorsunuz? Yoksa arac calisir calisma otomatik kayda basliyor mu?

Ikinci sormak istedigim ornagin 32Gb bir karta kac dakikalik bir video kaydediyor.

Ve son sorumda su ki bu aletler hafiza karti doldugunda ornegin en eskilerden silmeye baslayarak yenisini kaydediyor mu?

bende merak ettım..takıp..

Melıh karavan yonetıme secılmıssınız kutlarım...ısabetlı bır karar olmus...

Kamerayı cama bağlı ayağa oturtarak kablosunu çakmak yerine takınca çalışmaya başlıyor (kontak açılınca). Ben almak için camı kırarlar diye her seferde söküp torpidoya koyuyorum.
Bendeki kartlar 8 GB.lik. Bir saatlik yola tam denk geliyor. Kart dolunca otomatik olarak en baştan silmek suretiyle yeni kayda devam ediyor.
Epeydir kullanmaz oldum, kartlardaki görüntüleri bilgisayara aktarmaya kalktım ama baktım bilgisayar diski dolacak kalsın kartta dedim. Böyle böyle üç kart oldu boyuna kart parasımı vereceğim dedim, kenarda durur oldu.

prafa' Alıntı:
Kamerayı cama bağlı ayağa oturtarak kablosunu çakmak yerine takınca çalışmaya başlıyor (kontak açılınca). Ben almak için camı kırarlar diye her seferde söküp torpidoya koyuyorum.
Bendeki kartlar 8 GB.lik. Bir saatlik yola tam denk geliyor. Kart dolunca otomatik olarak en baştan silmek suretiyle yeni kayda devam ediyor.
Epeydir kullanmaz oldum, kartlardaki görüntüleri bilgisayara aktarmaya kalktım ama baktım bilgisayar diski dolacak kalsın kartta dedim. Böyle böyle üç kart oldu boyuna kart parasımı vereceğim dedim, kenarda durur oldu.

Bende bundan korkuyordum. Ben boyle seyleri takip cikartmaya hem usenen bir insanim, hemde unuturum. Bana boyle surekli aracin icinde duracak arac kontagi acilinca kayda basliyacak birsey olursa kullanabilirim. Ozellikle sizinde belirttiginiz gibi aracin icinden calinmamasi icin cok kucuk ve giorunmez bir yere monte edilmesi lazim.

Sent from my iPad using Tapatalk

melihbozkurt' Alıntı:
Bende bundan korkuyordum. Ben boyle seyleri takip cikartmaya hem usenen bir insanim, hemde unuturum. Bana boyle surekli aracin icinde duracak arac kontagi acilinca kayda basliyacak birsey olursa kullanabilirim. Ozellikle sizinde belirttiginiz gibi aracin icinden calinmamasi icin cok kucuk ve giorunmez bir yere monte edilmesi lazim.

Bence bu konuda panik yapmaya gerek yok. Hırsız taifesi neyi çalacağını iyi bilir. 30-40 TL'ye satılan araç kameraları varken bunlarla uğraşmaya tenezzül edeceklerini sanmam. Bunları da marka marka bilen uzmanları varsa ya da üç-beş kuruşluk cihazlara da tenezzül edenleri varsa bilemem.

Bekir bey ben yazimi yazdiktan sonra ufak bir aratirma yaptim. Bunlarin dikrek dikiz aynasina takilan, kamerasi arkasinda cok kucuk gorulmesi zor ve sabit olan modelleri varmis. Bu modeller geri gorus kamerasinada baglanarak kullanilabiliyor. Boylelikle karavanda dikiz aynasindan arkayi gorememe sorununuda cozuyorsunuz. Fakat bu modellerin fiyatlari biraz daha pahali. 200-300 hatta 1200 TL ye kadar gidiyor. Zaman icinde bunlarinda fiyatlarinin ucuzluyacagini dusunuyorum. Bu bahsettigim modeller bana daha mantikli geldi cunku birincisi geri gorus monitoru oluyor buyuk araclarda arkanizi rahatca goruyorsunuz, ikincisi sabit kaliyor tak cikart sorunu yok, ucuncusu sabit olacagi icin kablolari bir kere gizli yerlerden gecirdiginizde ortalikta kablo karmasasi olmuyor.

Sent from my iPad using Tapatalk

Araç kamerası kullanan sürücülerin sayısı Avrupa´da gittikçe çoğalıyor ama konu hukuki bir tartışmayıda beraberinde getiriyor. Almanya´da sahıslara ait bilgilerin korunmasıyla görevli eyalet temsilcileri bu kameraları kanuna aykırı buluyorlar. Sebep olarak ta, trafikte hatalıları bulmak şahısların değil polisin göerevidir diyorlar. Avrupa´da ilk olarak Avusturya bu kameraları yasakladı. Ceza üst limiti 1o bin €´ya kadar. Avrupa´da bazı ülkelerde trafik cezalarında caydırıcı olsun diye benzer astronomik rakamları görürüz. Herhalde bu kamera ile çekilen resimlerin kötüye kullanılması halinde olsa gerek. Ama 50 € cezada can sıkar. Avusturya´yı gezerken bu kameraları kullanmamakta fayda var.

Akdeniz45' Alıntı:
Araç kamerası kullanan sürücülerin sayısı Avrupa´da gittikçe çoğalıyor ama konu hukuki bir tartışmayıda beraberinde getiriyor. Almanya´da sahıslara ait bilgilerin korunmasıyla görevli eyalet temsilcileri bu kameraları kanuna aykırı buluyorlar. Sebep olarak ta, trafikte hatalıları bulmak şahısların değil polisin göerevidir diyorlar. Avrupa´da ilk olarak Avusturya bu kameraları yasakladı. Ceza üst limiti 1o bin €´ya kadar. Avrupa´da bazı ülkelerde trafik cezalarında caydırıcı olsun diye benzer astronomik rakamları görürüz. Herhalde bu kamera ile çekilen resimlerin kötüye kullanılması halinde olsa gerek. Ama 50 € cezada can sıkar. Avusturya´yı gezerken bu kameraları kullanmamakta fayda var.

Huseyin bey bilgilendirme icin tesekkurler. Bu kameralar Ingiltere'de serbest hatta kazalarda sigorta sirketlerine kanitlamak icin oneriyorlar bile. Hatta arastirirken kucuk ve sabit kullanilabilen kameralarda buldum. Bu kameralarin araca biri dokundugunda kayit yapma moduda varmis. Yani siz arac basinda degilken bir kaydediyor. Boylelikle aracinizi cizilir yada siz yokken carpip kacan olursa gorebiliyorsunuz. Ornegin;

http://www.roadhawk.co.uk
http://www.blackvue.eu/?gclid=CPTMpsmvwL0CFZDKtAodglYAmA

Tabiiki bunlarin fiyatlari biraz daha pahali.

Birde forumlarda ornek bir video buldum. Videodaki kamera ayni zamanda GPS takibide yapiyor. Yani kazanin nerede ne saatte oldugunuda tamamen kaydediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=0NqXGtvI9MQ

Simdi kamera konusunun disina cikacak belki ama videodaki kaza ile ilgili kisa bir bilgilendirme yapacagim. Videonun sonundaki kazaya dikkat ederseniz en ondeki arac birden durup son anda sagdaki yola sapiyor diger arac ise yavasliyor ama carmiyor. En arkadaki kameranin monte edilmis oldugu arac 2. araca arkadan carpiyor. Bu tam bir hazirlanmis senaryo. Ozellikle Ingiltere'de sigorta firmalarindan para almak icin cok yapiliyor. Ondeki 2 arac anlasmali. Birbirlerine yakin gidiyorlar. Zaten 1. aracin nerede yavasliyacagi ve donecegini 2. arac biliyor. Tam o noktada oyunu yapiyorlar arkadaki 3. arac duramayip carpiyor. Buna "Crash for Cash" yani "Para icin Kaza" diyorlar. Kaza oldugundan cok cok fazla rapor edilip sigorta sirketinden para aliyorlar. Zaten bunu organize edenler arac tamircileri. Araci soyle boyle toplayip paranin cogunu cebe atip ayni oyunu tekrarliyorlar. Aman diyim Avrupa yollarinda bu oyuna cok dikkat edin.

Birde yeni ogrendigime gore bu dolandiricilaga yenisi eklenmis. Bir ara yoldan cikarken ana yoldan gelen size selektor yapiyor. Avrupada selektor yol vermek anlamindadir bizdekinin tersine, biz genelde dur ben geliyorum babinda kullaniriz. Karsi taraf selektor yapinda ara yoldan gelen cikiyor fakat ana yoldan gelen bilerek durmuyor ve carpiyor. Kazayi rapor ettiklerinde ara yoldan cikan hatali oluyor cunku bana selektor yapmisti diyemiyor. Desede kaniti yok. Diger taraf parasini aliyor ve baska bir kazaya karisiyor. Aman bu tur dolandiriciligada dikkat ediniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR