Araç Kuaförü Tazyikli Suyla Sunrooftan Su Kaçırttı Ben Ne Halt Edeyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,028

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
arkadaşlar çıldırcam arabayı alalı iki gün oldu aracı temizletmeye yıkatmaya verdim elaman dayamış gözüne gözüne tazyikli suyu sunroofun tavan damlataşa dönmüş kafayı yedim çıldırdım aracın tavanı su içinde sunroof tahliye delikleri filan açık fakat elin oglu arabaya sel simülasyonu yaşatmış tahliye ne halt etsin...bana bir fikir verin ufak ufak kabarmalar var napıyım bu tavan nasıl kurur kurursa leke yaparmı ooffffff offff....sunroof saglam bir sıkıntısı yok ben kontrol ettim öyle su filan kaçıracak türden bir durum yok hadi kaçırdı diyelim tavanı tamamen yıkamaz ya bu salak herif su tabancasını aracın tavanında dans ettirmiş o tazyige ne dayansın...bana bi akıl verin lütfen tavan resmen yogun nem içinde

Etiketler
Ynt: Araç Kuaförü Tazyikli Suyla Sunrooftan Su Kaçırttı Ben Ne Halt Edeyim?

geçmiş olsun ben yıllardır zj binicisiyim. inan o kadar çok şey başıma geldiki alıştım artık... bendede aynısı oldu telefon antenini yerinden çıkarmışlar yıkama esnasında bende farketmedim tavan tamamen su almış birkaç yer sarktı tavandaki tüm aydınlatma elemanları yandı. kapı açmak kumandası çalışmıyor ... belki benimki şanssızlıktı... dilerim sende aynı şeyler olmaz.... tekrar geçmiş olsun...

Büyük ihtimal leke ve kabarma olacak,

Dostum yaklaşık işçilik dahil 500 tl civarı bir para sıkışmış görünüyor tavana, tavan döşemesi sunroofsuz modellerde 250, sunrooflarda 400-500 tl arasında...

abi naapıyım yaa allahaşkına naapıyım bi deyiverin hele ya valla parasında degilim abi vallahi degilim burda bu işi yapacak bu kalitede tavan döşemecisi yok elamanlar kartal dogan bunlarla ugraşıyor onlara nası götürcende vercen alın şu tavanı yapın diye adamlara çagmı atlattcam ...yani al şimdi bunu daha iki günlük nereye götürcem abi bunu gerisingeri ankaraya hmc ye götürcem...orda bu işi yapan işin erbabı arkadaşlar var zamanımda öyle kısıtlıki ...yada beklesem sonucu bir görsemmi acaba ..yada bu arada şu kuaförle özel olarak ilgilensemmi acaba...lütfen extreme bir fikri olan varsa lütfen söylesin şeytan diyorki çalıştır arabayı aç klımayı sıcak durumuna al bırak sabaha kadar çalışsın bilmem işe yararmıki

peki bu tavanı yeniden yaptırırsam orijinal hali gibi olur degilmi

Ynt: arkadaşlar araç kuaförü tazyikli su ile sunrooftan su kaçırttı ben ne halt edem

bence biraz sakin ve geniş olun bu araçlarda süprizlere her zaman açık olmalısınız gördügüm kadarıyla epeydir araştırıyor ve gayriihtiyari bu gibi sorunları olan arkadaşlara raslamışsınızdır ama bu kadar stres yapmayın bunlar olagan şeyler birgün bir caddede önünüzde ve arkanızda onca araç varken gelip sadece sizin araca ceza yazılırsa veya arkadaki uyurgezerin biri arabayı seyredecegim derken arka tamponu alırsa hiç şaşırmayın çünkü siz bir zj sahibisiniz.

yaptırınca cillop gibi oluyor, ama biraz bekle, kurusun

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sizler olmasanız ben sakinleşemezdim tamam bekliycem kurusun bakalım ne çıkcak cidden çok dogru söylüyorsunuz araç acayip dikkat çekiyor yol veren verene aracı takip edene denk geldim farkedince durdum hayırdır arkadaş bir durummu var yarım saattir takiptesin demeye niyetlenmişken elamen anladı kıllandıgımı hemen yanaşıp abi kusura bakma valla sesi dinlemek için biraz takıldık demezmi ne diycen dinle kardeş dedik.evet zj sahibi olmak cidden bir ayrıcalık tavan isterse tamamen çöksün napıyım abi yaptırırım.yanlız şunu söylemek istiyorum zj sahibi olmak ve bir zj kullanmak yaşanmadıkça kolay kolay tarif edilebilecek bir şey asla degil araç ne akıllı bir makine önce emniyet diyor her işini emniyete almadan yapmıyor biz alışmışız cart curt vites degiştirmeye viteste araç susturup viteste kontak anahtarını çekmeye inanılır gibi degil adamlar önce insan güvenligini sonra insan ve seyahat rahatını makineye çok güzel dizayn etmişler..iyiki aldım bu arabayı hayatta yaptıgım en güzel işler sıralamasına giren bir iş yaptım..

geçmiş olsun.bencede öncelikle kuramasını beklemek gerekir.fakat; siz sunroof'da sorun yok diyorsunuz ama,sanırım sunroof'un lastiğinde sorun var,aksi halde su alması biraz zor..yani yıkamacı yanlış iş yapmış olabilir.diyelimki kuvvetli yağmur yağdı o zamanda alacakdı içeriye suyu.bundan dolayı sunroof lastiği kasayı iyi yalamalı kapalı durumda iken.sunroof kenar lastiğine iy bakın.....diğer bir durum ise sunroof'u tam kapatmamış olabilirsin.çünkü yukarı hareketinde, yanlış hatırlamıyorsam 3 pozisyonu var...

nasıl yani biraz tarif edebilirmisiniz üç hareketi ben şunu farkettim tavana tam oturdugu noktaya komuta eden bir anahtar konumu yok el melekesine kalıyor gibi biraz yada benmi kullanamıyorum acaba aracın dışından elimle sunroof lastiginin tavanla birleşen yerini kontrol ettim yani oradan kolay kolay su sizmamalı diye düşünüyorum fakat bir ara sunroofu kapattıgımı zannettim ama sunroof kenarı aracın tavanıyla aynı seviyede degildi biraz aşagıda duruyordu o durumda su girer tabiki valla bilmiyorum eleman bir saate yakın bu aracı su altında tuttu çamurlukları tekerlekleri yan basamakları tamponları vesair ne varsa araçta ne kadar çamur varsa kusturdu (hani kıyak yaptı))araç cillop gibi oldu içini filan mis gibi yeni gibi yapmış ama gel görki tavan bu durumda..ne deyim yaa valla durum bu

sizinde bahsettiğiniz gibi ilk zamanlarda kapanıp/kapanmadığına emin olmak biraz zaman alıyor.en iyi yöntem araç park halinde iken deneme yanılma ve sunroof'a bakarak meleke edinmekle daha emin olunuyor....

diyelimki sunroof contası deforme olmuş bu contayı yada adı herneyse sunroof kenarını çevreleyen lastik çerçeveyi nereden temin edebilirim ve bunu ben takabilirmiyim sahibinden.com u araştırdım sunroofla ilgili hiçbir yedek parça bulamadım...sizlerin bu konuda gösterebilecegi bir adres varmı

y-bsungur' Alıntı:
arkadaşlar çıldırcam arabayı alalı iki gün oldu aracı temizletmeye yıkatmaya verdim elaman dayamış gözüne gözüne tazyikli suyu sunroofun tavan damlataşa dönmüş kafayı yedim çıldırdım aracın tavanı su içinde sunroof tahliye delikleri filan açık fakat elin oglu arabaya sel simülasyonu yaşatmış tahliye ne halt etsin...bana bir fikir verin ufak ufak kabarmalar var napıyım bu tavan nasıl kurur kurursa leke yaparmı ooffffff offff....sunroof saglam bir sıkıntısı yok ben kontrol ettim öyle su filan kaçıracak türden bir durum yok hadi kaçırdı diyelim tavanı tamamen yıkamaz ya bu salak herif su tabancasını aracın tavanında dans ettirmiş o tazyige ne dayansın...bana bi akıl verin lütfen tavan resmen yogun nem içinde

herşey bir yana ben bu kadar içten tepki görmedim :smiley: sakınılan göze böyle çöp batıyor demekki

sunroof kapalı konumda hafifukarıda gibi durur içerden baktığınızda yani anahtara dokunduğunuzda ilk hareket bittiği noktada kapanmış olur ve yukarı kalkar.

olur böyle şeyler
keşke basınçlı makinayı alıp adamı ıslatsaydınız eğlence olurdu hemde stresinizi atardınız.
çamurlu su değilse ve kurutursanız temizledikten sonra leke kalmaz neden kalsın, bence aksesuarcıdan yada bahaus gibi biryerden döşeme için olan genel temizlik spreylerinden almalısınız iki sprey. tamamını uygulayıp silerseniz ve kurutma makinası ile kurutursanız temizlenmiş olur. benzer şekilde köpüren ve el ile uygulanan halı şampuanı da iş görür. ancak çok bastırmayın yoksa tavan sarkar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR