Araç Kuaförü Tazyikli Suyla Sunrooftan Su Kaçırttı Ben Ne Halt Edeyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,037
Ynt: Araç Kuaförü Tazyikli Suyla Sunrooftan Su Kaçırttı Ben Ne Halt Edeyim?

evet bugün akbaba gibi aracın tepesindeydim sunroof contasını kontrol ettim tahliyeye dikkatli birşekilde tel saldım tıkanma varmı yokmu neredeyse 1 metre civarındaki kalın kablo tahliyelerde kayboldu desem yeri var sunroof kızaklarını yagladım allahtan aracın tavanı kurudu gibi çok şükür leke yapmadı bir iki ufak kabarıklık var fakat onuda ben baktıgım için görüyorum ...yanlız sunroof dediginiz gibi tam olarak öyle bir yerde kapanıyorki bu noktayı herzaman yakalamak biraz zaman alıcak gibi ...tepeden bakarak kapattım fakat yagmura denk gelirsem ihtimalleri sıfırlamak adına aracı çekerim bir yere,çıkar bakar sunroofu tam olarak dışarıdan kontrol ederek kapatırım...durum şimdilik bu bugün biraz daha rahatladım sanırım kabahatin bir kısmıda bende herhalde tam yerinde kapatmadım belkide (nereden bileyim abi böyle hassas bir noktada oldugunu)kuaför arkadaşında işini çok sevmesi ve bana işini begendirme arzusunuda hesaba katarsak sonuç bu noktaya geldi ...neyse heycan yaratan stresli bir deneyim oldu bundan gayri aracı yagmurda ve yıkamada sunroof tam kapalı araç yıkayıcına saglam tembihde bulunup sunroofa su ile abanma diycez....şimdi bir konuda çeki demiri var benim zj de fakat ruhsatta yok gibi görünüyor daha ruhsatta elimize gelmedi 10 gün içinde adrese teslim ediyorlarmış kafama takılıyor araç muayenesinde ruhsatta olmayan çeki demiri sorun olurmu muayene istasyonu görevlisi ruhsatta çeki demiri yok söktür veya işlette gel deme gibi yasal bir hakka sahipmi...yeni takıntım bu trafik polisi isterse eger ruhsatta yoksa aracı baglayabilir diyor mert bey(sagolsun bu konuyu mert beye sormuştum) tamam polisin böyle bir yetkisi var ve isterse kullanır okey fakat muayene istasyonuda aynı yetkiye sahipmi aracın muayenesinde çeki demirinin ruhsatta işli olmaması sorun olurmu...

Etiketler

Bende de ceki demiri ruhsata isli olmadigini farkettim bende merak ediyorum muayenede sikinti cikarmi? Ayrica ceki demiri yeri ve tesisati var ama kancasi bagajda kilifinda duruyor trafik polisi bu durumu hos karsilarmi?

Herşeyin bi çözümü vardır. sıkmayın canınızı. sadece zaman ve para meselesi o kadar...

Tavan döşemesi için çok üzüldüm....

Sunroof çok güzel ve kullanışlı bi aksesuar ama maalesef 6-7 yaşı tüm markalarda sorun yaşatır...

Titiz bi döşemeci, elektrikçi, kaportacı problemi çözecektir... Çok ucuz olmamasına rağmen çıkma ve sağlam sun roof parçaları Ankara' da Yıldız hurdacılar sitesinde var...

Tavan sarkması ZJ' lerde çok sık karşılaşılan bi problem...
Özellikle 96 ve sonrası ZJ II' lerde...
Gerek pandizotlarında, gerek koltuk döşemelerinde (ayar dahil) ve tavanlarında sorun olmayan ZJ II yok gibi...
Ben sizin durumunuza üzüldüm ama bence zaten karşılaşacağınız bişey erken olmuş gibi... Geçmiş olsun...

Tavan sarkması ya sun roof hatasından yada -genelde- bilinçsiz iç temizleme yüzünden oluyor...
Özellikle oto kuaförlerde tavana temizlik amaçlı sıkılan kimyasal kumaş ile süngerin birbirinden ayrılmasına sebep oluyor...
Bu zaman kadar galerilerde tavanı sarkmış gördüğüm her zj kuaförde temizlenmişti...

Sun Roof tamiri veya ayarı gerekirse size şehrinizdeki yetkili bmw veya mercedes servislerini öneririm... Belki işçilikleri biraz pahalı olur ama sanayide esnaflardan çok daha titiz çalışıyorlar...

Tavan döşemesini 3 yıl önce bi abim 135 liraya istanbulda yaptırmıştı...

2 yıl önce ankarada bi arkadaşımın ZJ si için fiyat aldık, malzeme dahil 400 demişti...

Arkadaşım geçenlerde 200 liraya başka bi döşemecide yaptırmış malzeme dahil...

Yani tavan kaplamada oldukça göreceli fiyatlar var...

Tavanı sökmek kaplamak çok zor bi iş değil, ustanın söküp takarken kırmayacağı kadar titiz olması yeterli...
Söktükten sonra yeni kumaşı yapıştırması ise döşemeci için hiç sorun değil...

Dert etmeyin, çok sarksa bile kumaş halloluyor yani...

Yoldaki kontrollerde çeki demirine römörk bağlamadıysanız ruhsata işlenmemiş olmasında hiç bi problem yok...

Çeki demirleri orjinalse zaten sadece topuz sökülüyor olması lazım... Muayenede problem olmaz...

Eğer olursada orjinal çeki demirleri U ayakları demontedir, kaynak v.s. kullanılmammıştır...
Eğer sonraki günlerde römork v.s. çekmeyecekseniz trafikte, aklı başında bi kaportacıya komple söktürebilirsiniz...
Muayeneye o şekilde girersiniz...

Çeki kancasının U ayağı; depo muhafaza saçlarının takıldığı, deponun sağ ve soluna 4er veya 5er saplama ile bağlanmaktadır...
Saplamaların/civataların somunları ise şase içine kaynaklı ve ulaşmak neredeyse imkansızdır...
Dolayısı ile bu saplamaları sökerken dikkat etmek gerekiyor, eğer kırılırlarsa oksijen v.s. ile sökmek zorunda kalırsınız, buda karşılarındaki sabit somunlara zarar verir... Somunlar şase içinde kaldığı için müdahale imkansız...

Topuz ayağının iki tarafındaki ilk iki civata aynı zamanda arka tamponun ayaklarınıda tutmakta, aynı anda iki tarafı birden sökerseniz tampon ağır olan sacıyla birlikte düşmeye çalışır... Dikkat etmek, tutmak felan lazım...

Her araca çeki demirini ruhsat teslimi yapan firmalar var. Bunlar tabiki proje v.s. konusında tecrübeli, benim tavsiyem ruhsata işletmeniz...
Proje çizmeleri sorun olursa, parçacılarda zJ çeki demirleri sıfır var ve kutularından montaj şemaları çıkıyor...
Ankara veya büyükşehirdeki bi parçacıdan derdinizi anlatıp kutudaki bu şemanın fotokopisini isterseniz yardımcı olurlar... Çok tanıdığım bu şekilde bi şema edinip projede kullandı...

Çeki demiri bizim araçlarda uzaklaşma açısını arazide ciddi bozar... Çeki demiri olmadığı zamanda -arazide- tampon tırnaklarından kurtulur, yerinden çıkar...
Böyle bi durumda tamponu yerine takmak için orjinal dübelli tırnaklar çok pahalı, adedi 3€ felan, ihtiyacınız olursa bu tırnakların yerine ford transit tırnakları kullanabilirsiniz... 0.40 gibi lira ;)
Aynı dübelli tırnaklar çamurluk davlumbazları içinde uygundur....

Selamar...

bu kadar velveleye paniğe gerek yok...
15-16 yaşında bir araç bu...su da alır, sunroofta çalışmayabilir vs vs...
bu tarz sorunlarda feryat figan olacaksan sat arabanı al bir 2-3 yaşında 1,3 multijet ;D

997799' Alıntı:
bu kadar velveleye paniğe gerek yok...
15-16 yaşında bir araç bu...su da alır, sunroofta çalışmayabilir vs vs...
bu tarz sorunlarda feryat figan olacaksan sat arabanı al bir 2-3 yaşında 1,3 multijet ;D

Levent haklı.... Zj leri çok beğenerek alıyoruz ve bazen yaşına göre çok şey bekliyoruz...

Bu paraya, bu aksesyarları olan ve hepsi çalışan, şık, aslan gibi arazi şeysi alıyoruz :smiley:

Arada bozulna eksiyen yerleri gülde diken olmalı....

Aynen öyle levent kardeşimiz çok doğru cevaplamış ,15 .20 bin liralık araçla 100 bin tl lik konforu istiyorsan , masrafına da seve seve katlanılır sonuçta 14 yaşında bir efsane,gülü seven dikenine katlanacaktır.daha yolun başındasın ,herşeyin bedeli var .hemen şikayet yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
muzomuco

SON KONULAR

Geri