Araç Motoru Lastiğe Girdi!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Börü Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,128

Börü

Ana Kamp
Mesajlar
23
Tepkime Puanı
3
Yer
İstanbul
Otomotivde devrim yaratacak adım attı, motor lastiğe girdi

Emre ÖZPEYNİRCİ 7 Haziran 2010 / Hürriyet


AR-GE’ye yılda 600 milyon Euro yatıran Fransız lastik devi Michelin, devrim yaratacak bir buluşa imza attı. ‘Active Wheel’ isimli yeni ürünüyle elektrikli motoru ve süspansiyonu lastiğin içine sokan Michelin’in yeni ürünü sayesinde gelecekte otomobillerin tasarımları tamamen değişecek. Michelin CEO’su Michel Rollier, “Biz geleceğe hazırız. Artık otomotiv firmalarının harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.


GELECEĞİ elektrikte gören otomotiv firmaları son yıllarda elektrikli araç ve pil üretimi için milyarlarca doları bulan yatırımlar yaparken, geliştirilen bu araçların piyasaya sunulması için artık gün sayılmaya başlandı. Renault’dan, Nissan’a, Chevrolet’den Toyota’ya, Mitsubishi’den Audi’ye kadar bir çok şirket elektrikli araç gelişiminde artık son noktaya gelirken, şimdi gözler bu araçlarda kullanılacak lastiklere çevrildi. İşte bu noktada da Fransiz Michelin devreye girip, otomotiv sektöründe devrim yapacak bir buluşa imza attı. ‘Active Wheel’ isimli yeni ürünüyle elektrikli motoru lastiğin içine sokmayı başaran Michelin, bu yeni icadı sayesinde sektörde tüm dengeleri değiştirecek.
Otoda ön ve arka artık boş
Ar-Ge’ye yılda 600 milyon Euro’yu aşan yatırım yapan Michelin, 2008 yılında start verdiği Active Wheel projesini, Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde düzenlenen Michelin Challenge Bibendum organizasyonunda ilk kez tanıtıp test ettirdi. Etkinlikte Peugeot’nun BB1 ve Heuliez’in Will konsept araçlarında kullanılan Active Wheel, kaputun altındaki elektrikli motorun tekerleğe entegre edilmesiyle ortaya çıktı. Active Wheel’de tüm önemli birleşenler tekerleğe monte edilerek, ön ya da arka kaporta altında bir motor, süspansiyon, şanzıman, debriyaj ve vites kutusu gereğini ortadan kaldırıyor. Michelin tarafından yaratılan bu tekerlek, otomotiv üreticilerinin isteğine göre 2 ya da 4 tekerleğe birden uygulanabiliyor. Bu da araçların iki veya dört çekişli olmasını sağlıyor. Active Wheel, lityum iyon pille çalışan elektrikli araçlarda kullanılabiliyor.
Geleceğe hazırız
Michelin CEO’su Michel Rollier, dünyadaki en yenilikçi lastik markası olduklarını belirterek, elektrikli ve alternatif yakıtla çalışan araçlarda kullanılan lastiklerde rakiplerden bir adım önde olduklarını söyledi. Active Wheel teknolojisinin otomotiv dünyasında bir devrim olduğunu söyleyen Rollier, “Biz alternatif yakıtlarla çalışan çevreci araçlar için lastik üretmeye hazırız. Yani geleceğe hazırız. Şu anda otomotiv firmalarının harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.
Pazar payı yüzde 20 olacak
Lastiğin kullanıldığı Peugeot BB1 gibi elektrikli araçların geleceğin şehir içi araçları olacağını söyleyen Rollier, Active Wheel teknolojisinin otomotiv tasarımlarını da değiştireceğini, bu sayede araçlarda daha fazla alan yaratma şansı olacağını kaydetti. Rollier, şunları söyledi: “2020 yılında elektrikli ve hibrid araçların payı yüzde 20’ye çıkacak. Bizde geleceğin lastiklerini tamamen emisyonu azaltacak şekilde geliştiriyoruz. Şu anda emisyonu yüzde 20’ye varan oranlarda düşüren lastikler ürettik.”

 

Etiketler
Ynt: Araç Motoru Lastiğe Girdi!

yeni üretilen gemilerin bir kısmıda bu şekile yakın çalışıyor.geminin içerisinde jeneratör ile elektrik üretiyorlar ve geminin gövdesinin dışında her pervanede ayrı elektrik motoru var ve onlar sayesindede pervaneler dönüyor.
 

Ynt: Araç Motoru Lastiğe Girdi!

Dört tekerlege ayrı motor ve bunların birbiri ile uyumunu saglayan bir işletim sistemi. İşte geleceğin arazi araçları. Portal aks, difransiyel kilidi,arazi şanzımanı vs olmadan problemsiz karın yüksekliği; artikulasyon açıları ve en onemlisi araçlarda ciddi anlamda hafifleme.
 

Ynt: Araç Motoru Lastiğe Girdi!



çok enteresan bir çalışma.
 




Ynt: Araç Motoru Lastiğe Girdi!

süper bir buluş demeyi çok isterdim lakin belki tebessüm edeceksiniz ama şerefsizim benim aklıma gelmişti ;D makina mühendisi falan değilim ama elektrikli olarak düşünmemiştim bu fikri artı mesela bir fikrim daha var tabiki bunları benim hayata geçirmem maddi açıdan mümkün gözükmüyor aklımda ki fikire gelince ki bu sadece fikir süspansiyon sistemini mıknatıslı yapılabilmesi kafamdaki sistem şu prensipte artı kutup artı kutupu iter neden aracın ürettiği elektriği süspansiyonlarda kullanmıyalım gerçi kalbinde pil takılı olanlar katti suretle kullanamzlar bu aracı ama dedim yaaa sadece fikir muhakkak aklı selim türk mühendisleri de böylesine güzel buluşlar yapacaklardır.inancımı yitirmedim