Araç Yükseltme İşleminde Amortisörlere Halka Kaynatmak ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moger Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,433

moger

LAND CRUISER VX 80
Yükseltme kiti montajında, 2' veya daha yukarısı ölçüler için araç üzerindeki orjinal gazlı amortisöre halka kaynatarak yükseltmenin istenilen seviyeye getirilmesi, orjinal gazlı amortisörün çalışma performansını ne ölçü de etkiler? Sizce Türk ustalarının 10 dk da amortisöre halka kaynatarak bu işi tamamlamaları , amortisör firmalarında çalışan mühendislere ve emeklerine haksızlık olmuyormu? O zaman yükseltme kitleri için üretilen amortisörlerin üretilmesine ne gerek var?

Etiketler

Ynt: Araç Yükseltme İşleminde Amortisörlere Halka Kaynatmak ?..

Kıt bilgimle akıl yürüteyim ... Burada çok miktarda teorik ve daha önemlisi pretik bilgiye sahip arkadaşlar var onlar en doğru bilgiyi verecektir .

Bu uygulama genelde 2" gibi giriş seviyesi yükseltmede takip edilen bir yöntem ve maliyeti düşürmek amaçlı diye düşünüyorum . Yoksa 2" yükseltme kiti olup içinde amortisörde bulunduran kitlerde görüyorum .

Mesela ZJ de Buradaki arkadaşlar 2" yükseltmeyi tecrübe ediyorlar hala . Amortisör ekleme veya değişimine ihityaç duymadılar bildiğim kadarıyla .

Yükseltmenin amaçlarından birininde artilkulasyonu arttırmak olduğunu düşünüyorum . Bu sebeple daha uzun yay , daha uzun amortisör bu duruma yönelikte hizmet ediyor gibi görünmekte ...

Serkan beyin ürettiği basit ve ekonomik çözüm olan 2' yükseltmeyi uygulayan bayağı bir arkadaş oldu. Bu seviye çok aerodinamiği etkilemiyor ve sorun çıkarmıyor görüldüğü kadarıyla. Tecrübesi muhakkak olan Ergun abi(beatrix) donanım olarak en iyisini kullanan ve profosyonel donanıma gözünü kırpmadan para harcayan biri o bile bu kitlerden kullanıyor. Ama daha da yükseltmek girince işin içine muhakkak bazı hesaplamaların daha teknik yapılması şart oluyor. Fabrikasyon kitler ve amortisörleri tercih etmek gerekiyor.

Peh meydanı boş buldum baktım beatrix offline alfonse 3 gündür ortalıkta yok. Yaz oğlum Alpaslan meydan sana kaldı ;D ;D ;D

aslında ilker arkadaşımız çok iyi bi noktaya değinmiş amartisöre halka kaynatılmaz normalde içndeki yağı gazı bozar diyelim kısaca ama malesef o kadar okuyan çaışan mühendiserin kafası calışmıyo boşa arge yapıyolar gibi oluyo bizim çok bilen ustaların karşsında halbuki bu kadar para harcayana kadar gelsinler bizde cok bilen ustalara sorsunlar yeterli :smiley:)) şaka bi yana işi hakkıya yapana eywallah ama malesef limi bilimi kitabı kataloğu olan bu otomotiv işinde kalkıyo birisi yaparım ederimle dalıyo sonra eline yüzüne bulaşıyo sonrada omadı cok pahalı aracımdan memnun değilim gibi sonuçlar cıkıyo
ve evet 2 inç yükseltmelerde hiç sorun yaşanmaz en ideali 2 ve 3 inçler bu tartşılmaz bile en ucuz maliyet en kısa zaman sağlar 3 ,nçden sonra tabiki çok daha fazla sorun para ve zaman gerekir :smiley:)

Bir amortisör uzunluuğu ve kullanıldığı aracın özelliğine bağlı olarak bir karaktersitik değer taşır.
Bu durumda amortisörün içinde bulunan yağ veya gazın, bir hazneden diğerine transfer olurken geçtiği valf, darbe sönümleme performansını belirler... bir çok ek etken var tabi yağın gazın yoğunluğu vs...

Neyse, lift edilen bir araç kontra güç olan yay veya yaprak yay (makas) ile ahenkli uygun ayarda amortisör ister... Mesela sadece amortisörün 2 inch daha uzun olması yetmez, hangi yaya kontra yapacağı da sürüş keyfini etkiler.

Bu durumda bir lift uygulaması için en uygun amortisör "rezervuarı uzakta bulunan ve ayarlı profesyonel malzeme" veya valfi kullanılacak yay ve araca göre hazırlanmış amortisördür.

Bu sebeple Land Rover yükseltme ekipmanı üreten markalar hem yay satarken hem de uygun amortisörü tavsiye eder veya kit aolrak satar.
Bir de daha önce aynı uygulamayı kullanmış kişilere sormak gerekir.

Ben daha çok alacağım setin, bendeki lastikler ile, kullanacağım arazide çekilmiş videolarını izlerim. (LR olunca çok sayıda görsel bulmak kolay)
oradaki salınım, body roll, lastik tepkisinden alacağınız ürünlerin gerçek ortamda nasıl çalıştığını görürsünüz.

Bu imkan yok ise, benim gibi 1 yıl standart araba ile gezip, arkadaşlarınızın aracına biner, oralarda pazara gitmeden önce bilgi toplarsınız.
Malesef ben Disco II daha önce yapılı az olduğu için fazla zaman aldı projemi şekillendirmek, şimdi ise düşünenlere her zaman kapımız,
bilgimiz açıktır.

Ne kadar çok araç, o kadar çok parça sirkülasyonu ve deneyim birikimi demektir.

kafamı hep meşgul eden bir konu evet..2'' yukseltmeden sonra zj nin o bilinen salınımı biraz sertleşti..amortisörleri de 2'' kadar yukseltmem gerekiyordu ama bunu parça kaynatarak değilde amortisörün bağlandığı noktaya ek parça bağlayarak düşündüm..yukarıdada arkadşaların belirttiği gibi kaynak yaparken amortisörün içinde gaz,yağ ve sızdırmazlık keçelerinin zarar görmemesi imkansız..şimdi aracımdaki 2'' leri söküp 3'' e çıkarıcam ve bu işlemi yaparken amortisörleride uzatıcam..şu anki salınım sertliğinden rahatsız değilim aksine daha kullanışlı ama 3'' de amortisörlerin çalışma kursu yetmeyecek..
LRTD5 in bahsettiği hangi helezona karşıt uygulayacak konusuda çok doğrudur..helezonları değişmediğim için amortisörleride değişme gereği duymadım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.