Ynt: Araç Yükseltme İşleminde Amortisörlere Halka Kaynatmak ?..
Bir amortisör uzunluuğu ve kullanıldığı aracın özelliğine bağlı olarak bir karaktersitik değer taşır.
Bu durumda amortisörün içinde bulunan yağ veya gazın, bir hazneden diğerine transfer olurken geçtiği valf, darbe sönümleme performansını belirler... bir çok ek etken var tabi yağın gazın yoğunluğu vs...
Neyse, lift edilen bir araç kontra güç olan yay veya yaprak yay (makas) ile ahenkli uygun ayarda amortisör ister... Mesela sadece amortisörün 2 inch daha uzun olması yetmez, hangi yaya kontra yapacağı da sürüş keyfini etkiler.
Bu durumda bir lift uygulaması için en uygun amortisör "rezervuarı uzakta bulunan ve ayarlı profesyonel malzeme" veya valfi kullanılacak yay ve araca göre hazırlanmış amortisördür.
Bu sebeple Land Rover yükseltme ekipmanı üreten markalar hem yay satarken hem de uygun amortisörü tavsiye eder veya kit aolrak satar.
Bir de daha önce aynı uygulamayı kullanmış kişilere sormak gerekir.
Ben daha çok alacağım setin, bendeki lastikler ile, kullanacağım arazide çekilmiş videolarını izlerim. (LR olunca çok sayıda görsel bulmak kolay)
oradaki salınım, body roll, lastik tepkisinden alacağınız ürünlerin gerçek ortamda nasıl çalıştığını görürsünüz.
Bu imkan yok ise, benim gibi 1 yıl standart araba ile gezip, arkadaşlarınızın aracına biner, oralarda pazara gitmeden önce bilgi toplarsınız.
Malesef ben Disco II daha önce yapılı az olduğu için fazla zaman aldı projemi şekillendirmek, şimdi ise düşünenlere her zaman kapımız,
bilgimiz açıktır.
Ne kadar çok araç, o kadar çok parça sirkülasyonu ve deneyim birikimi demektir.