Araç Yükseltme Konusunda Teknik Bilgi ve Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CİNCİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,393
Ynt: Araç Yükseltme Konusunda Teknik Bilgi ve Yardım

ProntoBasso' Alıntı:
Ben sizin aracınız üzerine konuşmuyorum ki neden üstünüze alınıp birşeyleri bilmediğimi iddia ettiniz anlamadım,
iyi okuyun lütfen arkadaş ne demiş
bende 2.5cm çap büyümesi içerde 5-6 kişi varmış gibi arabayı hantallaştırmaz merak etmeyin dedim.
siz kendi 29 inçlik orjinal ebadınıza göre 33 inçi örnek gösterip hantallaşır diyerek yanıltıcı bilgi veriyorsunuz.
Arkadaşın orjinal ölçüsü 31 inç takacağı lastik ise 32 inç araba zaten orjinalinde sizinkinden daha güçsüz.
siz 4 inç büyüterek hantallaşmayı farkedebilirsiniz ama arkadaşımız 1 inçlik bir büyümeyle bunu fiziksel olarak farkedemez.
Ben de bir L200 kullanıcısıyım ve aracı aldığımdan beri 27 inçten 33 inçe kadar 3 tane lastik denedim ve nasıl tepkiler verdiğini sizden daha iyi biliyorum.
benim bahsettiğim kendi aracım zaten başka araçla kıyaslama yapmadım sadece takılacak her büyük lastiğin aracı yavaşlatacağı hakkında bilgi verdim kimin nekadar lastik takıp kaç tane jip değiştirdiği nekadar modifiye yaptığı bilinmez herkezin bilgisi kendinedir ...

Etiketler

Ben de sizin aracınızı baz alarak konuşmuyor ve konuyu açan arkadaşın aracından bahsediyorken, ve konu L200 ken ve değişiklik 31 inçten 32 inçe geçişken, neden kendi aracınızda yaptığınız 4 inçlik değişikliği söyleyerek 33 inç fazla gelir benim V6 200 beygir aracımda bile 5-6 kişi varmış gibi ağırlaşma yapıyor diyerek konuyu bulandırıyorsunuz, ve neden ben sizin aracınızdan bahsetmezken benim birşeyler bilmediğimi iddia ederek polemik yaratıyorsunuz ki.
Madem bahsettiğiniz araç kendi aracınız ve başka araçla kıyaslama yapmadınız.
sizin yazılarınızı kopyalıyorum.

bence 32 inç lastik çok ağırlaştıracaktır aracı
bunu herhalde kendi aracınız için söylemediniz konu pajero olmadığına göre.

sonra
3500 pajeromda 32 inç lastik var v6 200 beygir aracı zorluyor desem yalan olmaz araç boş fakat bu lastiklerde 5 6 kişi varmış gibi gidiyor araba

bu ne demek benim aracım V6 200 Beygir ve içinde 5-6 kişi varmış gibi gidiyorum sizinki daha beter olur demek.

Sonra biraz daha hafifletiyorsunuz durumu

benim istediğim normalde kalkışta gazı kökledinmi araç 10 metre kazıyarak kalkması lazım şimdi ise öyle bişi yok lastik tutunuyor ve aracı zorluyor bire bir yaşıyorum şuanda bu sorunu sıkıntısı varmı yok ama 318 i bmw ile kalkıyordum kafa kafaya şimdi geçemem farklar bunlar

Hiçbirimizin amacı 10 metre patinaj çekmek yada BMW 318i ile kalkışta kapışmak değil sizin sorun dediğiniz buysa bilemem.

Sonra iyice hafifletiyorsunuz ben zorladıkça

benim aracım otomatik ))) manuel olsa 3 vitestede öttürür o lastiği otomatik kafasına göre takılıyor lastik çektirmiyor malesef

İçinde 5-6 kişi varmış gibi ağırlaşmış araç birden canavara dönüştü.

Sonra Cihat arkadaşımız bu yazdıklarınız üzerine demiş ki

Pajeroları bilmiyorum ama benim aracın standardı zaten 31 inch. 33 inch konusunda haklısınız performans ve tüketimde hissedilir fark yaratabilir ama 32'den 32'ye geçerken bu kadar ciddi bir fark hissedilir mi gerçekten.
yani içinde 5-6 kişi varmış gibi hantallaşır mı araba demiş, 1 inç farkta.

Bende hemen arkasına;

Bi parça hantallaşacağı kesin fizik kuralları dahilinde ancak lastiğin toplam çapının 2.5 cm artması içerde 5-6 kişi varmış gibi aracın zorlanmasına neden olmaz merak etmeyin.
demişim.

Sonra birden kabardınız yok işte sen onu bilmiyosun bunu bilmiyosun diye,

Sizin amacınız nedir ben anlayamadım açıkçası, bilgi yarışı mı yapıyoruz burada araçları mı yarıştırıyoruz, yoksa deneyimlerimizi mi aktarıyoruz.

Lütfen daha tutarlı yazılar yazın, aracınız ilk mesajınızda yazdığınız gibi içinde 5-6 kişi varmış gibi hantallaştımı yoksa son mesajınızda yazdığınız gibi otomatik vites olmasaydı 33 inçi 3. viteste patinaja kaldırıcak kadar atak bi durumda mı şu an.

ve bir öneri daha konu sizin aracınız olmadığı halde o arkadaşın aracından bahsedilirken yerli yersiz üzerinize alınıp çevrenize bilgisizlik ithamlarında bulunmadan önce okuyun ve algılamaya çalışın.

Daha fazla yazmıycam, konu saptı gitti.

Haydi Sağlıcakla.

Arkadaşlar yanlış anlaşılmadan çıkmış bir tartışma, uzatmaya gerek yok :smiley:

kimseyle bişi yarıştırdığım yok buna ihtiyacımda yok sizin demeniz ikinci vites bile pati yapıyor dediniz çekiş konusunu konuşurken bende dedimki aracım otomatik bu lastikle onu yapmıyor buda çekişinle alakalı olarak söylenmiştir siz 1600 cc 110 beygirlik aracı kalkışta solluyorum uzuyorum dediniz bende örnek olarak orjinal lastiğiyle 318 ile kalkıyordum şimdi ise kalkmıyor araç bu nedir aracın nasıl yavaşladığını anlatmaktır sen bunu anlamadıysan buda benim sorunum değil diyorsun ya az büyük lastik hissedilmez araçta siz ya araçtan anlamıyorsunuz yada bunun farkını hissetmiyorsunuz takacağınız lastik bir fırt büyük olsa dahi aracın gidişini kalkışını etkiler diyorum hertürlü iddaa da ediyorum demişsinizki ben sıkıştırdıkça sizin cevaplarınız değişti neyi ıspat edicem size yada neyden çekinicem onuda anlamış değilim benim yaşım 32 18 yıldır 4x4 araç kullanıyorum ve asfaltta yapmıyorum bu işi dediğim gibi herkezin bilgisi kendine ben yaşadıklarımı anlattım burda ya siz aracınızı çok fazla sewviyorsunuz yada büyük lastiğin aracı yavaşlattığını hissetmiyorsunuz fabrika yüzlerce mühendis çalıştırıyorda akıl edemiyor biraz daha büyük lastik takmayı nasıl olsa yavaşlatmıyor aracı siz diyorsunuz az büyük lastikle anlaşılmaz sanırım sizin bilginiz onlarca mitsubişhide çalışan mühendislerden daha çok eyer öyleyse derin bilgilerinizi ara ara aktarın bizlerde faydalanalım öğrenmek ayıp değildir dimi bilmemek ayıptır bu arada polemiğe girecek bir durum yoktur olmazda selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri