Selamlar
Keşke daha önce görseydim konuyu 80 li yıllarda gümrük komisyonculuğu yapmıştım tabii kanun mevzuat çok değişti

Sizin yerinizde olsam bir gümrük komisyoncusu ile konuşur ona göre hareket ederdim. Kadın ciddi diyelim aracın ihracında yasal sıkıntı yok atr 1 atr2 vs uygun diyelim. gümrüklemede fob sistemini seçerdim yani siz aracı taşımayı yapacak geminin bordasına kadar götürüp teslim etme masraflarını üstlenirdiniz sigorta vs. gibi araç gemi bordasına geldiği an sizin hesaba zaten yatırılmış olan para üstündeki bloke kalkardı. burada çok önemli bir konu var ---- türkçesini yazıyorum - vazgeçilebilir - ödeme sistemi vardır ---- eger para hesabınıza bu şekilde yattırıldıysa sıkı bir dolandırıcılık söz konusu olabilir. Kısaca sonuç : gümrük komisyoncusu ile konuşun gümrük nakliye vergiler araç ingilterede antika sınıfındamı bizim yasa ve mevzuat uygunmu ögrenin
bu masrafları nakliye gümrük vs. üstlenici tarafı belirleyen sistemi müşteri ile belirleyin. siz aracı gümrüğe teslim ettiğiniz an zaten hesabınıza --- cayılamaz vazgeçilemez ----- şekilde yatırılmış olan para bedel üzerindeki bloke kalksın herkes mutlu olsun birde muhabir aracı banka olarak Türk bankası kullanın.
ne oldu bizim pay pall ? Kusura bakmayın benim aklım delikli kuruşa çalışmıyor.

40 $ a amerikadan kot pantalon getirmiyorsunuz.
Gümrük nakliye iç - dış vergi sigorta masraflarını karşı tarafa yükleyin Burda beyana tabi vergi mükellefiyeti çıkıyormu araştırın kısaca gümrük komisyoncusuna gidin bütün masrafları alıcıya yükleyip iyi bir ticaret yapabilirsiniz.
saygılar