Ynt: Aracın Yağı çamurumsu neeni nedir
Aynen katılıyorum arkadaşlara Silindir kapak conta değişimi yapılacaksa eğer
yaklaşık fiyatlar
Silindir kapak contası :130 tl
motor üst conta takımı :170
Termostad ve gövdesi :55tl
Silindir kapak cıvataları 10 adet ;125 tl
Silindir kapak revivyon (kapakçı) 90 - 140 duruma göre değişir,kapak bitik ise silindir kapağı isteyebilir çıkması 1000 tl civarı.Artı olara tekrar kapakçı işçiliği dahil olucaktır.
triger seti (sökülmüşken değişir 145tl
Devirdaim (su pompası) :65 tl
Motor yağı :60tl
Yağ filitresi:10 tl
Antifriz 2 litre :25 tl
Hava filitresi :15 tl
Buji 4 adet :normal ise 4tanesi 20 platin ise 4tanesi 64 tl (modele göre değişir.)
Gerekirse tevzi makarası:15tl
Gerekirse distribütör kapağı:25tl
Sıvı conta:10tl
Motor parçaları temizlik sıvısı ;20tl
Onarımı yapan ustanın işçiliği :250 -450 arası değişir.(bu iş için işçilik bu fiyatlardan daha fazla el emeği alan ustalar görülmüştür,azına şidiye kadar rastlamadım.)
Yazdığım fiyatlar illere göre değişiklik gösterebilir.ustanız eğer daha önce bu aracın silindir kapağından sökmemiş ise ondan conta olarak tamir contası kullanmasını (üç dört kat ve çelik olur)
Silindir kapak cıvatalarını (10 adet çok uzun yaklaşık 45 cm) mutlaka değiştirmesini (eski cıvatalar sıkarken uzama yapıyor kapağı tam sıkmıyor ve conta kısa sürede tkrar yanıyor)vede silindir kapağını sıkar iken ise
sırasına göre içten dışa olmak üzere ilk önce 20 Nm
sonra 180 derece
en son 180 derece sıkarak final.Bunları yaparsanız sağlıklı bir onarım yapılmış olur.
Bu arada toplam olarak ne tutuyor hesaplarsınız...
Söylemiş olduğum bilgilerÜreticinin onarım kılavuzundan ve tecrübe ile sabit olup bizzat kendim tarafımdan defalarca denenmiş ve problem görülmemiştir.