Arafta Yaşayan Çocukları Ağırlayalım mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,254

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Herkeslere merhaba,
Katıldığım bir toplantı sırasında yaptığımız projelerde hitap ettiğimiz çocuklar dışında başka çocuklarında varlıklarının farkına vardım.
Şimdiye kadar gazetelerde haberlerde arada sırada duyduğumuz ama hiç üzerinde düşünmediğimiz farklı çocuklar var.
Mülteciler ve sığınmacılar.
Istanbul' da yaşayan 57 mülteci ve sığınmacı çocuk.
Geçmişlerini ardında bırakmış ve geleceklerini bekleyen çocuklar.
Onların kimlikleri yok kağıt üzerinde yaşamıyorlar bile.
Okula gidemiyorlar, eğitim alamıyorlar.
Geleceklerinin ne olacağına dair hiç bir fikirleri yok.
Sadece bekliyorlar.
Bu bekledikleri sürece de ne eğitim alabiliyorlar, ne de insanlıktan nasiplerini.

Istedim ki bu çocukları bir gün konuk edelim ve onları görmezden gelmediğimizi gösterelim.
Önerim bu çocuklar için günü birlik bir gezi ve piknik organize etmek.
10 Temmuz pazar günü İstanbul' a yakın bir mekanda 57 çocuğu ağırlamak.
Ne dersiniz ?

Onlar; çok uzaklarda başka bir ülkede tek başınalar...
Kendi ülkelerinden yoksulluk, savaş, insan hakları ihlalleri gibi nedenlerle gizlice ayrılmak zorunda kaldılar, umuda yolculuğa çıktılar.
Şimdi Türkiye’deler ve vatandaşlık verecek bir ülkenin kabulünü bekliyorlar.
Onlar, mülteci ve göçmen çocuklar...

Fotoğraflar Boyner Grubunun onlar için düzenlediği etkinliklerden alınmıştır.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Etiketler
Ynt: Arafta Yaşayan Çocukları Ağırlayalım mı ?

Entersan, Seval keşke o tarihte istanbulda olsaydım, beraber çalışırdık bu işte ancak o tarihte istanbul dışında olacagım, ama elimden gelecek herhangi birşey varsa yaparım, soyle yeter.

O kişilerle beraber bir gün geçirmek bile insana ne çok şey ogretir düşünsenize, biz ne kadar şanslıyız, atalarımız kanlarıyla sulayıp topraklarımızı, bize emanet etmişler ve biz gercekten kimseden korkmadan ve gonlumuzce vakit gecirebiliyoruz. Onların yaşantısını düşündüğümde bu proje cidden önemli.

Bu arkadaşların nerelerden geldigine dair bir bilgin varmı varsa paylaşabilirmisin.? (Bu benim için önemli, şu an kendi vatanlarından kacmak zorunda kalan birçok kişinin ataları, kurtuluş savaşında ceplerindeki paraları bir tarafa bırakın, eşlerinin kollarındak bilezikleri bile Kurtuluş savaşımıza destek olsun diye Türkiye'ye göndermiştir. Ahde vefanın olmadıgı yerde başka birşeyden söz etmek imkansızdır.)

Sana şimdiden başarılar dilerim. Yapabilecegim birşey varsa yaparım.

seval hanım merhaba şunu cumaresi yapsak bende anlaradan kalkıp gelsem ogünü birlikte geçirsek :D ama yok biz çalışıyoruz cumartesi pazar olsun diyenler olursa oda kabulümüz ;D

cidowsky' Alıntı:
seval hanım merhaba şunu cumaresi yapsak bende anlaradan kalkıp gelsem ogünü birlikte geçirsek :D ama yok biz çalışıyoruz cumartesi pazar olsun diyenler olursa oda kabulümüz ;D

Çiğdemcim çok sevinirim seni de aramızda görmeye.
Cumartesi günü çoğunluk çalıştığı için pazarı tercih ettik :(
Senin hiç mi imkanın yok pazar günü gelmek için :(

nordic1903' Alıntı:
Kafanda nasıl bir organizasyon var ?? Otizmli Çocuklar Şenliği gibi birşey ise yine en güzel yer Riva olur..

Riva çok toz toprak oluyor.
Ben piknik tarzında bir şeyler yapalım istiyorum.
Piknik yapılacak çeşitli oyunlar oynanacak.
İçerik çocuklar olduğu için eğlenceli bir gün geçirmelerini istiyorum.
Orada biz bize olup eğleneceğiz.

SEVAL' Alıntı:
Riva çok toz toprak oluyor.
Ben piknik tarzında bir şeyler yapalım istiyorum.
Piknik yapılacak çeşitli oyunlar oynanacak.
İçerik çocuklar olduğu için eğlenceli bir gün geçirmelerini istiyorum.
Orada biz bize olup eğleneceğiz.

O zaman sağ baştan başlayalım...Karamandere , Anadolukavağı , Mahmutşevketpaşa , Alibahadır :smiley:

yns' Alıntı:
merhabalar

detaylandırabilirmiyiz biraz daha ?

Merhaba Yunus Bey,
Etkinliğe katılacak 57 tane çocuk var.
Çocukları alıp araçlarımıza konuk edeceğiz ve birlikte piknik alanına gideceğiz.
Sonra birlikte oyunlar oynayıp piknik yapacağız.
Ortamı neşelendirip, oyunlarda rehberlik edecek bir grup arkadaşımızda bizimle birlikte olacak.
Sonrasında da tekrar hep birlikte dönüş yapacağız.

nordic1903' Alıntı:
O zaman sağ baştan başlayalım...Karamandere , Anadolukavağı , Mahmutşevketpaşa , Alibahadır :smiley:

Ben Anadolu Kavağını ve Mahmut Şevket Paşa' yı biliyorum.
Ama oralarda nerede yapabiliriz bu etkinliği ?

SEVAL' Alıntı:
Ben Anadolu Kavağını ve Mahmut Şevket Paşa' yı biliyorum.
Ama oralarda nerede yapabiliriz bu etkinliği ?

Ben bu pazar bi keşif gezisi yaparım o taraflara..Bize bayağı büyük bi alan lazım sanırım ;D ;D Yaylamsı bişeyler bulmak şart...

Avrupa yakasını bilen arkadaşlar da yorum yapsın..Karşı tarafı çok bilmem ..Belki oradan da güzel fikirler gelir..

bende kemerburgaz tarafını araştırayım,

piknik masası olması gereklimi,yoksa geniş,ağaç altı bir göl kenarıda işimizi görürmü?

kemerburgazda bir piknik alanıyla görüştüm,içinde piknik masası, tuvaleti olan sakin bir yer,uygun derseniz tekrar görüşüp ayarlayabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR