Aralık ayı araç almak için cazip midir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,011
Yer
Rize
Web
www.xudisa.com
Arkadaşlar "4x2 klimalı dizel" bir Duster almak istiyorum.

Birkaç sorum olacak:

1- Bayiler yıllık satış kotalarını doldurmak için bu son ay internette görülen fiyatları pazarlıkla daha aşağıya çekerlermi?
2- Aralık ayında 2012, ocak ayında 2013 model mi oluyor araçlar?

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Aralık ayı araç almak için cazip midir?

Evet bayiler aralık ayında yıllık satışlarini yukseltmek icin uygun fiyat verirler. Aralikta alsaniz 2013 model yazar ruhsatta. Ben 2011 ekimde almama ragmen ruhsatta 2012 model yaziyor.

Artık sistem değişti. Aracın fabrikadan çıkış yılı kaç ise aracın modeli o yıl oluyor.
Örnek Aralık 2012 de üretilip fabrikadan çıkan araç ister Aralıkta İster Ocakta ister 2013'ün Temmuzunda al model yılı 2012dir.

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Arkadaşlar "4x2 klimalı dizel" bir Duster almak istiyorum.

Birkaç sorum olacak:

1- Bayiler yıllık satış kotalarını doldurmak için bu son ay internette görülen fiyatları pazarlıkla daha aşağıya çekerlermi?
2- Aralık ayında 2012, ocak ayında 2013 model mi oluyor araçlar?

Teşekkürler.
ınternette yazan fıyatlardan ortalama 1500 tl daha ucuza alabılırsınız 2013 modeller subat 15 ten sonra gelecekmiş.

Sistem değiştiği için 1 ocak'tan itibaren alınanlar 2013 model oluyor diye öğrendik ama Şubat 15'den sonrakiler 2013 oluyor dediğiniz, yenilenen makyajlı duster'mı oluyor acaba?

Sistem değiştiği için 1 ocak'tan itibaren alınanlar 2013 model oluyor diye öğrendik ama Şubat 15'den sonrakiler 2013 oluyor dediğiniz, yenilenen makyajlı duster'mı oluyor acaba?
Yenilenen duster şuan bayilerde 2012 model olarak var aracın 2013 olması için fabrikada 2013 yılında üretilmesi lazımmış araç ithal olduğu için 2013 1 ocakta üretim olsa en erken 15 şubatta gelir dediler. benim şahsi fikrim ileriki yıllarda araç alıp satarken aldığın ayıda soracaklar 3-4 yıl kullanırım diyorsanız 2012 almak daha mantıklı.

Evet aynen öyle.
Bu arada ben siparişi verdim, parayı ödedim.
Aracı teslim etmelerini bekliyorum. Bursa'dan tır çıkması için 8 aracın dolması gerekiyormuş. Yani Rize-Trabzon-Giresun-Ordu-Samsun falan o hat üzerindeki bayilerin toplam siparişi 8 olup tırın dolması gerekiyormuş.
Yılbaşına doğru olacak heralde.
Sorum şu;

Ben şimdi 31 Aralıkta teslim alsam vergi ödermiyim? Yani 1 Ocakta alsam, trafik işlerini halletsem daha avantajlı olurmu?

Evet aynen öyle.
Bu arada ben siparişi verdim, parayı ödedim.
Aracı teslim etmelerini bekliyorum. Bursa'dan tır çıkması için 8 aracın dolması gerekiyormuş. Yani Rize-Trabzon-Giresun-Ordu-Samsun falan o hat üzerindeki bayilerin toplam siparişi 8 olup tırın dolması gerekiyormuş.
Yılbaşına doğru olacak heralde.
Sorum şu;

Ben şimdi 31 Aralıkta teslim alsam vergi ödermiyim? Yani 1 Ocakta alsam, trafik işlerini halletsem daha avantajlı olurmu?
31 aralıkta alırsan vergıyı sen ödersin 1 ocakta alırsan vergiyi onlar öder. bence bekle

bende bugün bayileri dolaştım .evet 1 ocakta plaka çıkarsa vergi onlara ait. sadece 100 tl gibi trafik sigortası farkı istiyor.çünkü yılbaşında bütün vergilere zam geldiği için ondan istiyorlar.

Peki acaba bunlar beni atıyorum 25 Aralıkta arasalar, benim 1 ocakta almak isteme talebimi kabul ederler mi? Yani bayi için birşey farkeder mi?
Sonuçta araç 1 ocakta trafiğe çıkacak. Onların bir vergi ödeyeceklerini düşünmüyorum. Ama işte kabul ederlermi?

Peki acaba bunlar beni atıyorum 25 Aralıkta arasalar, benim 1 ocakta almak isteme talebimi kabul ederler mi? Yani bayi için birşey farkeder mi?
Sonuçta araç 1 ocakta trafiğe çıkacak. Onların bir vergi ödeyeceklerini düşünmüyorum. Ama işte kabul ederlermi?
[/quote
Bi konuşun ederler...çünkü fatura 2012 kesilip 2013de plaka tesc,l edilecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

SON MESAJLAR