Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin >:(

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,898

Etiketler

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

Ülkemizde jip  kullananların çoğu görüntü amaçlı alıyorlar bu araçları. Ve birçoğu hiçbir özelliğini bilmiyor.. 4x4 ruhu yok :smiley:
şöyle bir misal vereyim ;
Kia marka bir jipin 4 tekerinede zincir taktırmış abimiz..
Olay yeri kartepe..
Yolda 20 cm civarında kar var... (buz kesinlikle yok)
Abimiz aşağıya incek..
Korkudan direksiyonu tutamıyor ve acaba inebilir miyim endişesinde....

Bu arada bahsi gecen sınavda defender önerisini sevdim :smiley: Park etmesi çok zor.. En azından bana zor gelio. Sebebi direksiyon turunun az olması + biraz uzun oluşu..
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

güzel olucak cem arkadaşıma forumda yazdım o arkadaşı psikoloğa gönderince kesinlikle olayı halletmiş olacağız. böyle sınava falan gerek kalmayacak. :D :D
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

defender i ayrıca orduda kullanıldığı için seçtim, bir gün ihtiyaç halinde personel taşıma araçları olan defenderları özel ehliyetli kişiler kullansın ..
 



Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

ALINTI (((( sırf hava atmak için jip almak istediklerinde bir ehliyet sınavına girmek zorunda kalacaklarını bilsinler))))) BENCE ANLAMSIZ BİR GÖRÜŞ ADAMIN ALTINDA 100 euro luk jip varsa illaki araziye girecek diye bir şey düşünmemek lazım belki güvenlik prestij açılarından,da binebilir yada ikinci 4x4 aracı vardır arazide kullanabilir düz mantık düşünürsek ozamanda diger görüştekiler mahali yarışlara kırıcı etaplara girsin denir herkezin kullanım amacı farklıdır bu konu insanları rencide edbilir fazla uzatmamak lazım elin dünkü kominist ülkeleri bile 4x4 araç üretiyorlar çok ucuz fiyatlara ama bizim insanımız halen 65..75 model 4x4 lerle ugraşmak zorunda kalıyorlar bu gün 25.30 bin ytl sıfır araçlar olsa eminim hepimiz alırız not benim 100 euroluk 4x4 üm yok genel anlamda yazdım saygılar
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

hasan kardeş herkes aldığı arazi taşıtıyla araziye girecek, girmeyen almasın demiyorum ki!! amaç servet düşmanlığı da değil!! ama şu bir gerçek arazi taşıtları yüksek, ağır ve daha hantal araçlar, kullanımları normal binek tipi bir araçtan daha fazla efor gerektirir asfaltta bile... o araçları kullananlar rahatlıkla manevra yapabilmeli, o aracın zart diye hızlanmayacağını bilerek sollama yaparken düşünerek sollama yapması için ayrıca bir eğitim şart. Bir binek otoyla sabit bir hızda bir yayaya çarptığınızda yayanın göreceği hasarla bir 4x4 ün çarptığı yayanın göreceği hasar arasında delicesine bir fark var. ben ehliyet fikrimle en azından sorumluluk ve deneyim sahibi sürücülerin arazi taşıtı kullanmasını teşvik edecek, sırf hava olsun diye alanları caydıracak bir uygulama olsun istedim..
ben burda zekeriyaköyde kaç kere hafriyat kamyonunu sollamaya çalışan ama aracın hemen hızlanmadığı için benim şeridimde üstüme doğru gelen ama buna rağmen sollamaktanda vaz geçmeyen araçlarla boğuştuğumu, kendimi emniyet şeridine veya banketten aşağı bırakarak kurtardığımı biliyormusun? veya geçen gün bir arkadaşıma elinde cep telefonu ile konuşarak yokuş aşağı inen bir bayan sürücünün, araç çukura girince direksiyonu elinden kaçırıp arkadaşıma çarpması ayrı bir örnek.. şehir içinde oturan arkadaşlar belki bu durumları pek yaşamıyolar. ama burada özellikle doğa ile iç içe yaşayan bizlerin bir de bu ben cip aldım demek için bu araçları süren (kullanan demeyeceğim) insanlardan neler çektiğimizi anlatsam ayrı başlık açmam gerekir.. yok anlamam anlatmayla yaşamak isterim diyenleri buradaki British scholl un dağılma saatinde birlikte arabayla turlayalım görün gününüzü :D
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

alıntı (((sırf hava olsun diye alanları caydıracak bir uygulama olsun istedim ))) altında 100 euroluk 4x4 olan adam o ehliyeti hiç gitmeden ayagına getittirir zaten bu arada 5.000 ytllik 4x4 alıp hakkınıda verecek olan cayar işin bu tarafı kötü parası olan en iyisine binsin ama helalinden kazanıyor yanında 100..200 kişiyede ekmek veriyor ekonamiye katkıda bulunuyorsa helal olsun kullanım açısındanda herkez anasının karnından off road çı dogmuyor ögrenecekler kurallara uymayanlar emniyet şeridinden gidenler bende kızıyorum ben biraz onlarla ugraşıyorum ama memleketin delilerini bir türlü bitiremiyorum her gün yenisi karşıma çıkıyor not,,tartışma havasında okumuyorum fikir alış verişi olalarak görüyorum
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

benim fikricede cem haklı. konuyada hakim sayılırım cem arkadaşım anlatmak istediğini çok iyi anlatmıştı zaten.. bizde forumda fikirlerimizi hala paylaşıyoruz.
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

evet o konuda haklısın hasan abi.. bizim ülkede tam da "altında 100 euroluk 4x4 olan adam o ehliyeti hiç gitmeden ayagına getittirir zaten bu arada 5.000 ytllik 4x4 alıp hakkınıda verecek olan cayar işin bu tarafı" durumu oluşur.. ama buna bir dur dense, baştan araba ehliyeti zor verilse... üstüne de polis nezaretinde yapılan ek sınavla örneğin ehliyetin üstüne yapışan bir bandrolle bu tip taşıtlar kullanılabilinse..
 



Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

üstat herkez fikrini kırıcı ve kavga ortamına sokmadan paylaşabilir kısıtlama yok bu benim açımdan degil gezenbilir ailesinin paylaşımcı ve egitimci formatından dolayıdır insanları fazla sıkmamak için sakıncası yoksa bende fikirlerimi burda sonlandırıyorum
ömrümü7ler' Alıntı:
benim fikricede cem haklı. konuyada hakim sayılırım cem arkadaşım anlatmak istediğini çok iyi anlatmıştı zaten.. bizde forumda fikirlerimizi hala paylaşıyoruz.
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

Bence hiç gerek yok... Yeni arazi araçları binek araçlardan bile daha iyi hızlanıyor, duruyor, dönüyor ve ön arka park sensörleri std geliyor hatta bazılarında kamera bile var... Birde şöyle tam porsiyon eski bir subarban düşünün....onu da zaten meraklısı kullanıyor... biliyorda kullanıyor... Iki grubun ortasındaki araçlar ise iri görünmelerinin sebebi yüksek olmaları... Mesela XJ station araçtan uzun yada geniş değildir ama yüksek... park etme derdi yok en kötü arkadaki ne ve kaldırıma dokunursunuz :smiley: ses gelir ama zarar gelmez.. zaten yükseksiniz..
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

abiler bende bişey eklim (jeepcj7) dediği gibi yeni nesil suvlar yada tüm araçlar eskiye göre çok daha performanslı seri uzayan araçlar, geri vitese taktığında dış yan ayna pozisyonunu bile geriye göre ayarlıyo, arabada geri kamera var.parksensörü var,ovar bu var ama içinde kullanacak yok. cem abimin bahsettiği önündeki aracı,kamyonu sollamaya kalkan o aracı kullanan kadın yada erkek,abi o direksiyondaki zaten şöför olsa hesaplıyacak olsa aracının geçemiceni bilir, Cem abi inan bende çok rastlıyorum kendi aracıma acıdığımdan bitane geçirim diyorum :smiley: ama olmuyo ama demir tamponu takınca korksunlar benden Hele aracını abuk zubuk yere park ednler bana göre onlar ayrı bi konu öyle araçlar görünce kahroluyorum bilmiyorum bu yurdum insanları ne zaman düzelicek saygılar.
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

Esasında binek araç kullananlara verilen eğitimde bak kardeşim ortalama 80km hızla gelen CJ'in önüne aniden A-B ve C sınıfı araçla atlarsan ölme olasılığın çok yüksek, CJ yerine dodge eski defender gibi örneklerde verilebilir...
 

Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:

bizim insanımıza onu öğretene kadar çok kaza ve ölüm olayı yaşanır. (bana bişey olmaz der atlarlar arabanın önüne) :D
bizde bu adam sendecilik varken. (birde cem abimiz varken bu ehliyet olayını zorla gerçekten gündeme getirtecek) :D
 



Ynt: Arazi Aracı için Ayrı Ehliyet Verilsin :mad:



yahuu bir kısım arazi aracı zaten belgesiz, plaka yok :smiley:

bence mantıklısı da bu... atacan cj yi çekiciye öyle gideceksin oyunlara :smiley:

şimdi ehliyeti yol olmayan yerde kim soracak :smiley:

zaten yol olmayan yerde ehliyete gerek yok, yol olan yerde de off-road olmaz ;)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,460
Mesajlar
1,518,210
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

SON KONULAR



Geri
Üst