Arazi Şanzumanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan engines Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,738

engines

Soruda bilgiden doğar,Cevapta.
Yer
İstanbul Kartal
konuyu yanlış yere açmış isem özür dilerim.
merhabalar.
1982 model düz diesel 2500cc motorlu bir minübüsüm var.aracımı 4x4 çeker yapmak istiyorum.amacım kışın güvenli sürüş ve kampa gittiğim zamanlarda arazide zorlanmamam.mümkün olurmu ve ne kadar randuman alırım.ilgi ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

[attachment=1]

tofaş.jpg

Etiketler
Ynt: Arazi Şanzumanı

şimdiye kadar 4x2 araçlardan ( özellikle o tipin fabrikasyon çıkış modellerinde 4x4 modeli hiç olmadı ise .. ) 4x4'e dönüştürülmüş olanı hiç görmedim..
sizinde bildiğinizden eminim ama bu sorunun yanıtları çok ileri teknik detayları olan bir konu yani sadece arazi şanzumanı olarak bakmak konuyu çok küçümsemek olur..
ilave gelecek şaft ve ıstavroz mekanizmaları .. diğer diferansiyel devrine uygun diferansiyel.. çekiş gücü olan akslar ve kafaları ,aracın zaten kısıtlı olan yüksekliğini dahada azaltmamak için bu mekanik sistemleri yerleştirip emniyetli olarak bağlanabileceği yerler gibi konuya daha hakim birisinin ekliyebileceği onlarca detay sorunu çıkacaktır...
bunları çözebilecek birileri çıkar isede ortaya çıkan maliyet ve zamanı düşündüğünüzde büyük ihtimal vazgeçebilirsiniz diye düşünüyorum.. helede aracınız arkadan çekişli ise önden çekiş ilavesini otomobil fabrikalarının özel dizaynlarının haricinde teknik doğruluk ve güvenllik açısından kimsenin yapabileceğini sanmıyorum.. hatta yapmamakta fayda var .. :smiley:
yinede fikir jimnastiği için arkadaşların fikirlerini yazması herkes için faydalı olabilir...
kolaylıklar dilerim

alakanız için teşekkür ederim.araç önden çekişli bunu belirmekte fayda var sanırım.maddiyat zaten 3-4 bin tl yi bulacaksa uzak duracağım zaten.

engines' Alıntı:
alakanız için teşekkür ederim.araç önden çekişli bunu belirmekte fayda var sanırım.maddiyat zaten 3-4 bin tl yi bulacaksa uzak duracağım zaten.

aracınız fiat sanırım. Markanın 4x4 sistemi olsa, o sistemi bulsanız alsanız, taksanız ona bile yetmez belirlediğiniz bütçe.Direk unutun bence. Ancak unutmayın yapılamayacak hiç birşey yoktur, Ekonomi önemlidir.

ben cok kısa öz acıklayayımda kafanızda sorun kalmasın verdiğiniz rakamlara ara aparatlar bile yapılmaz en doğru düzgünü bu aracı satıp yerine arazili bir araç amanız olur

lr mi olur jeep mi suzukimi bilemem bu kulanma amacınıza göre karar verebileceğiniz bişe

engines' Alıntı:
teşekkürr ederim.en güzeli bir LR almak.düşünmeden
Mevcut Minibüs olduğuna göre demekki bagaj kapasitesi ve yolcu sayısı önemli ... dolayısıyla sizide defender sahibi olarak göreceğiz umarım yakında :smiley:
selamlar keyifli paylaşımlar

evet Ertuğrul abi Defander hep aklımda olan bir efsane lakin evdeki tadilatlar nedeni ile önceki aracımı satıp bunu aldım.bu araçta karavan ruhsatlı.şimdik içini amatör bir şekilde döşeyip bir dahaki kışa kadar yastık altı yapıp 15 bin liraya kadar diesel bir defander almayı kafayı koydum.hayırlısı inşaallah.mevlam nasip ederse.

engines' Alıntı:
evet Ertuğrul abi Defander hep aklımda olan bir efsane lakin evdeki tadilatlar nedeni ile önceki aracımı satıp bunu aldım.bu araçta karavan ruhsatlı.şimdik içini amatör bir şekilde döşeyip bir dahaki kışa kadar yastık altı yapıp 15 bin liraya kadar diesel bir defander almayı kafayı koydum.hayırlısı inşaallah.mevlam nasip ederse.

Engin Bey;

4 çeker isterseniz T3 veya T4 düşünebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-transporter-bu-kilometrede-yok/detay

Saygılar.

unal' Alıntı:
lr mi olur jeep mi suzukimi bilemem bu kulanma amacınıza göre karar verebileceğiniz bişe

Off_Road' Alıntı:
Mevcut Minibüs olduğuna göre demekki bagaj kapasitesi ve yolcu sayısı önemli ... dolayısıyla sizide defender sahibi olarak göreceğiz umarım yakında :smiley:
selamlar keyifli paylaşımlar
BOBO' Alıntı:
Engin Bey;

4 çeker isterseniz T3 veya T4 düşünebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-transporter-bu-kilometrede-yok/detay

Saygılar.
gelin size chevrolet alalım. ;D ;D ;D ;D

burak bey sağolun t4 ile araziye girme şansı düşük olur.LR aklımızda girince çamurda işin içine girdi.t3 lerde zaten sayı olarak kısıtlı hemde ateşpahası ;D
yavuz abim Chevrolet de beni kasar şimdilik.ben iyisimi yine mevcut minübüsümü satmadan (amatör bir camper'e çevirip)bir Defandere yatırım yapacağım.
ilginiz için sağolun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR