Arazide Ön Çekerler Çalışmıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe_chevy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,700

efe_chevy

Kamp I
Selam 1980 cj 6 aldım :smiley: bugün sahil kıyısında şöyle biraz deneyelim dedim fakat şöyle 1 sorunum var tam olarak ne olduğunu bilmiyorum araziye takınca ön çeker devreye girmiyor fakat ağır gidiyor seri dört çekere alınca sorunsuz çekerler çalışıyor araziye taktığımda herhangi bi ses falanda yok ne gibi bi sorun vardır tahmini masrafı nedir(daha önceden 1 tecrübem yok :smiley: o açıdan soruyorum)TEŞEKKÜRLER :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler

Ynt: Arazide Ön Çekerler Çalışmıyor.

ewet var look ta duruyor normaldede zaten seri de önler çalışıyor

seride önler çalışıyor kapıyı açıp baktım zaten arazide çıkamadığı yerden seriyle çıktı

ewet bana da tuhaf geldi
ara seride çalışıyor
araziye takınca önler çekmiyor
acaba yavru şanzıman aktarmada mı var

Büyük ihtimal şanzumanda problem var. Bir de jant göbeğindeki hubları sürekli lock konumunda tutmayın.Açık konuma getirirseniz yakıttan tasarruf sağlar ve ön defransiyel sürekli boşa dönmemiş olur. Saygılar...

slm takviye vitesinde ne gibi bi sorun olabilir de ön çekerler çalışmaz seri de sorunsuz olarak çalışıyor

bir de bu çapraz serbes dedikleriniz nasıl ve nerde kullanılıyor teşekkürler

motor ve mekanikten oldukça anlarım. 4H ta çalıştığına göre mantık olarak ön defransiyel ve hublada problem yok sorun arazi şanzumanındaki tek bir dişlidendir diye tahmin ediyorum fazla masraf açacağını sanmıyorum. dişliler bildiğim kadarıyla ucuz. Tahmini parça masrafı 50 lira desek + usta el emeği tutarı masraf olur.

Çapraz serbes dediğinizi anlamadım acaba defransiyel kilidini mi kastediyorsunuz ?

tam olarak bilmiyorum
fakat konuları takip ettiğimde orda kullanılan bir terimdi 4h da seri 4l konumunda ise serbes çekiş sistemi diye
anlatılıyordu

Yanlış anlamışsınız galiba 4H ve 4L arasında sadece hız farkı vardır. araç iki konumda da 4 çekerdir. CJ araçları sırasıyla;

4H----Normal yolda gittiği hızda 4 çeker olarak hareket eder.
H----Normal sadece arka çeker yolda kullandığımız,
N----Yani şanzumanı boşa alıyo. araç arıza halinde çekerek ilerlemek vb. için
4L----Burda araç gene 4 çeker ama normal yolda gittiği hızdan daha düşük bi hızda hareket eder (takviye gibi düşünün)

Defransiyel kilidi zaten sonradan taktırılan bişe. çok fazla arazide işiniz yoksa ve offroad hastası değilseniz gerek yok zaten...

ve takviye diye bişe yok cj veya arazi taşıtlarında geçmişde kamyonlarda olan bişe idi :smiley: capraz diyede bişe yok oda bambaşka bir konu olduğundan benim nacizane tavsiyem internette aracınız hakkında bulabildiğiniz kadar bilgiyi bulup okumanız anlamadığınızıda sormanız yoksa kulaktan dolma duyumlarla yanlış öğrenirsiniz aracınızın modeli güzel orjinalse önler disk cj serisinin en s eri olan SR4 şanzımanına s ahipsiniz elektironik ateşlemede vardır ve araç bakımlıysa cok uzun süre sizde masraf acmayacakdır

ewet araç cj6 fakat cj7 ölçüsünde 1980 4.2 gm motorlu olanı önler disk elektronik ateşleme amerikan dır.
aracımın şanzumanı hakında bilgim yok fakat 3 ileri viteslidir şanzuman modelini bilmiyorum fakat ileride şanzıman değiştircek olursam hangi modeli tavsiye edersiniz off road için şimdiden teşekkürler.

lpg yeni taktırdım şuan gazın litresi 1.72 kuruş aracım km de 43 kuruş yakıyor sizce çok mu? duyuyorum 30 - 35 kuruş yakıyor diye bi ayarsızlık mı var acaba.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR