Arçelik Marka Araba?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lynx255 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,311

lynx255

HUDOFF Off Road Club
Yer
İstanbul
Arkadaşlar vakti zamanında Arçelik bir araba üretmiş.. Ben bilmiyordum çok şaşırdım.. 8)
Gerçi küçüklüğümde bunların çalıştığını hatırlarım ama markasının Arçelik olduğunu ilk defa gördüm..
https://www.google.com.tr/search?q=ar%C3%A7elik+triport%C3%B6r&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Pr-UUoXNKoeYtQbx4YCwDw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=599

Ynt: Arçelik Marka Araba?

Konyada bunların dolmuş olarak kullanıldığını hatırlıyorum

http://magazinkonya.com/goca-gonyada-pirpir/

esdegel-yeni-708x404.jpg

Araç işte, yük falan taşıyor. Zamanında da gayet başarılıymış. Taksitle satmışlar. Hindistan'da halen trafikteki araçların yarısını bunlar oluşturuyor. Filipinler'de dolmuş olarak bile çalışıyorlar.. ;D ;D ;D ;D ;D

Motosiklet motoru vardır herhalde üstünde.

Ben de hatırlıyorum çocukluğumda görürdüm sokakta. Hatta Bizimkiler dizisinde vardı galiba.

Merhaba,halen tek tük görülmektedir.Triportör üç tekerli taşıyıcı diye geçerdi.
Önceleri Moto Guzzi vardı,Arçelik pazardaki eksiği farketti hemen üretime geçti.
Moto Guzzi'ler daha ağır devirliydi.Kadifekale yokuşlarını,ara sokaklarını iyi tırmanırdı.
Arçelikler daha seri daha yükseklerdi.Bir manivela ile ileri boş ve geri ayrılırdı.
Her iki yöne dört vitesliydi.Lada Nivaların far sileceklerini ön camda kullanırlardı.

Önceleri motor ehliyetiyle kullanılabiliyorlardı.Sonra VW motorlu olanları yapıldı.
Daha büyük lastikler ve iki ton yükle tam kamyonet hizmeti veriyorlardı.
Elbette daha büyüktüler ve trafik bunlara bir müddet sonra dur dedi.
Profesyonel ehliyete geçildi.Cazibesi azalmıştı ki yeni nesil olanlar piyasaya çıktı.
Aynı motor yapısı ile ve de üç,dört tekerli olan,dengeli araçlar.Tüp,su malzeme dağıtıyorlardı.
Markasıda yanılmıyorsam Otoser Ligier idi.Daha sonra Piaggio'da aynı araçlardan getirdi.

Halen bazı yazlık bölgelerde eski yeni triportörler tek tük hizmete devam ediyorlar.
İzmir'de bile görmekteyiz,köfteci,simitçi,pilavcı,kokoreççi,bileyci,anahtarcı,hurdacı vs.
Anılardan bir demet bahsettim.Sıkılmamışsınızdır umarım.

Zaten bu Arçelik'in eski çamaşır makineleri de geziyordu. ;D Üstüne çıksak bizi de götürürdü herhalde..

Haklısınız,bir arkadaşım Arçelik TOÇ yani tam otomatik çamaşır makinası almıştı.
Makina bir gün gezinmekten banyo kapısının arkasına gelip,girişi tıkamıştı.
Kapıyı söküp ancak içeri girebilmişlerdi :D
Daha sonra yere bariyer yapmıştık.

Ha ha haaa.. Değil mi yaa.. Çamaşır makineleri için havuz yapılırdı. Bariyer çekilirdi.
;D ;D ;D ;D ;D

ttogan' Alıntı:
Haklısınız,bir arkadaşım Arçelik TOÇ yani tam otomatik çamaşır makinası almıştı.
Makina bir gün gezinmekten banyo kapısının arkasına gelip,girişi tıkamıştı.
Kapıyı söküp ancak içeri girebilmişlerdi :D
Daha sonra yere bariyer yapmıştık.
Yazlık evimizde 85 model otomatik çamaşır makinası ve bulaşık makinası kullanılıyor hala. Yürüme meselesi dengesiz kurulumdan'dır.

bu triportörler 70 li yıllarda çok vardı izmirde. balıkçı, manav, tamirci ve bir çok seyyar satıcı ile küçük esnaf.. arçelik marka triportör olduğunu şu an öğrendim :smiley:

Sakarya da bir zamanlar PTT Müdürlüğünde vardı bunlardan.. pazarcılar ve diğer esnafta da vardı şimdi nadir de olsa arada bir karşılaşıyorum

sinan54' Alıntı:
Sakarya da bir zamanlar PTT Müdürlüğünde vardı bunlardan.. pazarcılar ve diğer esnafta da vardı şimdi nadir de olsa arada bir karşılaşıyorum
PTT'deki araçlar şimdi gözümün önüne geldi. Postacılar ve koli vs. taşımasında kullanılırdı. Şimdi postacı bile taşeron olmuş....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR