ARI KOVANI EDİNEBİLMEK,İÇİN BİLENLERDEN YARDIM TALEBİDİR

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sisdagili61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,579

sisdagili61

Zirve
Yer
Beşikdüzü, Trabzon ve Çanakkale
Merhabalar,
Arkadaşlar son günlerde tv lerde ve pazarlarda çok çeşitli isimlerde veya isimsiz satılan balları görüyoruz.Tv lerde bazıları varki neredeyse satınalana üste para verecekler gibi.
Bende kendi kendime dedimki, git ikitane petek satıal bilen birindende bilgi al zaten oturduğum yerin az üzeri (200 metre) ormanlık alan oraya biryere koy hergün git bak.Tamam bunu yaparımda korkum arıların telef olması (benim beceriksizliğim nedeniyle).
İşte arkadaşlar ben bu konuda yardım talep ediyorum.En azından kendi ihtiyacımı üretebilirsem ne güzel, hele birde birazcık daha olursa o daha güzel olur arkadaşlarıma ikram ederim.
Ne dersiniz bana bu konuda yardım edecek bir arkadaşımız varmı.Ben bu konu hakkında (0) değil (-) bilgiye bile sahip değilim.
Zamanında Vakfıkebir'de çalışıyorken ilçe tarım müdürü büyüğümüzü dinleseydim sanırım şimdi arıcı bile olmuş olurdum.
Petek nereden ve nasıl alınır, arı içindemi olmalı yoksa sonradanmı konulmalı.
Bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Etiketler
Ynt: ARI KOVANI EDİNEBİLMEK,İÇİN BİLENLERDEN YARDIM TALEBİDİR

Internet ten araştır gönül verdiysen başarırsın 200 250 tl civarında arılı kovan lar satılıyor bulunduğun yerin yakınlarında arı satan vardır şimdilik 2 kovanla başla seneyi atlatırsan sağ salim artık gerisi gelir

Ekli dosyalar

• Arıcının Takvimi.doc
    45.5 KB · Görüntüleme: 216

Merhabalar,
Ferruh bey arkadaşım, bilgiler için teşekkürler.Arıcının Takvimi isimli bilginin çıktısını alıp okuyacağım.
Ben arı konusunda ciddiyim.Acaba en mantıklı satınalma zamanı hangi aylardır.Önümüzdeki günlerde Çanakkale'deki arıcı birliğinide ziyaret edip onlardanda bilgi isteyeceğim.
Siz belliki Samsun'da sınız galiba arıcılıkla ilgileniyorsunuz.Verdiğiniz bilgiler için sağolun.

Kışı atlatan arıyı alabilirsiniz güvene bileceginiz ve yardım alabileceginiz kişilerden arı almaya gayret edin benim ilk denemem başarısız oldu 3 kovanım zayi oldu fakat denemeye devam edecegim başlamadan alerji testi yaptırsanız iyi olur. sağlıcakla

Niyazi bey kolay gelsin .Kac zamandır yapmayı düşündüğüm şeyi yapıyorsunuz.kolay gelsin.ve takip ediyorum.Bizde eskiden besleniyordu bazen kışları çoğu kırılıyordu.tabii o zaman ufaktık pek birşey anlayacak durumda değildim.şimdide ist da birşey yapamaz haldeyiz.Size kolaylıklar dilerim.

Merhabalar,
Ferruh ve Mehmed beyler, ben gerçekten bu konuda ciddiyim.
Tabiki Ferruh arkadaşımızın dediği gibi alerji testi yaptırmak bencede önemli.
Mehmetd bey bende yaklaşık 20 sene den belkide fazla İstanbul-Maltepe-Küçükyalı çevresinde yaşadım.Maltepe'de oturduğum sırada bir komşu vardı kendisinin arıları vardı kışları Başıbüyük çevresine bırakıyordu.Birkaç defa arıların yanına birlikte gitmiştik hatta bana gel sana arı vereyim filan demişti fakat ben üzerinde durmamıştım anladımki hata etmişim.
Hani burada iş bulma veya bulabilme şansım hiç yok zaten emekliyim enazından bir meşguliyetim olur kimbilir belkide becerebilirim.
Gerçi arı hakkındaki tek bilgim sadece bal ürettikleri.Bakalım zaman ne gösterecek.

Selam Niyazi bey,
bence vaktiniz varsa yerinde karar.
Ben üç yıl önce kendime bal için başladım.İki kovanla başladım,şimdi 12 kovanım var.Tamamen organik bal yiyoruz.
size bazı önerilerim olacak,

-Kovanları koyabileceğiniz yer çok öemli
zirai ilaç yapılmayan bakir bölge,rüzgar almayan,güneş görebilecek yer,çiçeği bol olan .
-Size bu işte ustalık yapacak bir arıcı,arıların yanına her gittiğinizde sizle gelebilecek biri

bunları sağlayabilirseniz hemen başlayın derim.

Kolay gelsin

Sayın vadili,

Ustaya ne kadar süre ihtiyaç duyuluyor. Acemiliği ne kadar sürede atabilir yeni başlayan.?

Selamlar Niyazı bey ve bu yazımızı okuyan arkadaşlar.bende ist.da pendik civarında oturuyorum.burada olmaz ama iznik Bursa tarafında denizden 500 m yukarıda bir yer var orada olurmu diye şuan yoklamalar çekiyorum.hedefim mutlak.(Allah izin verirse)siz bir ön ayak olun biz de sizi izliyelim.Ama sizin orası olurmu rüzgar var.gerci güneye bakıyor vs.Birde ziraai ilac kullanılmayan bir yeri hesaplamak gerek.Üstad siz bir hala girin elimizde mendil,ona göre.Birde şunu paylaşayım.Gördüğümde şaşırmıştım.Haydarpaşadan trenle daha söğütlüçeşmeye gelmeden ufak bir tunel altgeçit karışımı bir gecit var onu gecergecmez eski bir bina kalıntısı üstüne amcam kovanları koymuştu. Hasanpaşa Acıbadem tarafı, yer demiryoluna sıfır,öbür tarafı normal yol ,patırtı kütürtü yü varın siz hesap ediniz. hal böyleydi.Hala varmı bilmiyorum ama unutamıyorum. yaklaşık 2 senedir o yolu kullanmıyorum.Selamlar ve iyi paylaşımlar

Sıkı takip etmeye çalıştığım bir sitedir, size de önerebilirim.

Teknik Arıcılık Bilgi Paylaşma Forumu
http://www.aricilik.gen.tr/

Keyifli bir iş

DSC_0372.JPG

DSC_0372.jpg

Merhabalar,
Ömer, Mehmed, Ali ve İlhami beyler.
Enazından verdiğiniz moral desteği için teşekkürler.
Evet Çanakkale tarım yeri özellikle meyve ve sebze bakımından çok mükemmel tarım yapılan bir yer.Benim arı koymayı düşündüğüm yer oturduğum evimin yaklaşık 300 metre yukarısı ve tamamıyle çam ormanı.Yer yer doğal fundalık arazi var ve içerisinde çeşitli çiçekler açıyor ağırlık sarı renkli çiçeklerde.Zaten benim düşündüğüm yerin yakınında 25-30 kadar bir petek var.Sahibiyle tanışmadım yarın sabah (16/01/2013) günü İstanbul'a hareket edeceğim dönüşüm ayın 25 lerini bulacak işte o zaman peteklerin sahibine ulaşmaya çalışacağım.
Birde benim düşüncem, acaba bir adet römork satın alsam arıları üzerine sabitlesem tabiki lastiklerini sökmek kaydıyla olurmu ne dersiniz.
İlhami beyin önerdiği siteyi artık dönüşte inceleyebileceğim.

İyi günler
Sy Uzun
Bir çok insanın düşünüpte ilk adımı atamadığı fikirleri vardır.
Sizin düşünüpte ilk adımı atığınızı görüyoruz,arıcılığınızda başarılar dileklerimle
Saygılar

Merhabalar,
Sayın Batuhan 06 bey,
Ben şimdilik daha düşümne aşamasını azcık geride bıraktım.Kararımı verdim.
Başarı dilekleriniz için sağolun, karar vermek bence çok önemli.Beni korkutan benim beceriksizliğimden arıların telef olması.
Özellikle beni etkileyen bir tv kanalında yayımlanan Arıcının Günlüğü ismli proğram ve hazırlayan sayın Avni Haliloğlu hocam oldu.Kendileri zaten bu sektörün duayenleri arasında olup ülkemizdeki organik bal üreticilerinin başında gelen birisidir.
Arı ürünlerinin üretimini vede satışını yapan bir firmanında sahibidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR