Arıza Yardım Talebi!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dervisbahar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,840

dervisbahar

Yeni Üye
Merhaba, derviş bahar 33 yaşındayım Bartın da öğretmenim,
78 dönümlük bir arazide ceviz bahçesi tesis edeceğiz arazimiz kolay bir yerde değil, bu sebeple 1994 model 72.000 km de bir defender 110 pick up aldık. Ustamız askeriyeden emekli defender lara aşina olduğunu düşündüğümüz bir usta!

Sorunumuz: Aracımız bakım ve kontrol için ustaya gitti aldığımıza, ilk olarak sabahları zor çalıştı hatta bir seferinde hiç çalışmadı, mazot otomatiğinden pompalama yaparak çalıştırdık. çalıştığında da kendi kendine devir yükseltir oldu, vites geçişlerinde debriyaj a basıldığında bağırmalar başladı, tekrar ustaya getirdik, mazot otomatiği bozuk dedi, bir de pompacı baksın dedi, parça bekliyoruz, bir de sanayide beni çok zor bir duruma düşürdü ben gaz vermediğim halde 1. vites de birden kendi kendine hızlandı bir araçtan zorla kurtuldum kötüsü bu tür sorunlar ustaya gitmeden yoktu. bu arada usta aracın conta yaktığını söyleyerek, üst kapak contasını değiştirdi.

bu kronik sorun için yardımlarınızı bekliyorum, bahçe tesisi için çalışmalara başlamamız gerekiyor teşekkürler.

Etiketler
Vites H olmuş ola bilir 1
Viteste hızlanmışsa H olunca araç atak olur dokunduğun gibi şahlanır hararet mi yükseldi ust kapak contası yandı biraz karmaşıkmı yazmışsınız debriyaj dan ayağınızı çektiğinizde mi motor bağırıyor

Son düzenleme:

Sanırım pompada sıkıntı var, mazot akışını düzenleyemiyor, bir başka ihtimalde gaz teli sıkışmış olabilir ama küçük bir ihtimal, conta yanmasıyla bu konunun bir alakası yok, araca kısa süreli hararet yaptırdıysanız contayı yakar, uzun süreli olursada motoru kucagınıza alırsınız, bence defenderlarda en çok dikkat edilmesi gereken konu hararet

teşekkür ederim ilginize, karışık anlattım haklısınız, araç boşta iken ve vites geçişlerinde debriyaj a bastığımda devir düşmüyor yükseliyordu hatta, daha sonra viteste iken dahi, iki kez oldu, araç kendi kendine hızlandı. Sorun karamurat6 nın belirttiği gibi büyük ihtimal mazot pompasında, ustamız şimdilik bir mazot otomatiği istedi, bir de kendisinden sonra bir de pompacının görmesini, yarın mazot otomatiği geldiğinde tekrar bakacağız, dizel filtreyi de değiştireceğiz. Hayırlısı

arkadaşım sakın bombayı söktürmeyin. Bildiğiniz motor ustalarınıda unutun hiç bir şey bilmiyorlar defendere müdahale ettirmeyin. Aracın deposuna 1 litre yağ 10 numara yağ dökün bompayı bu yağ temizleyecektir ( yatan arabalarda bu sorun çok sık olur )
eğer bomba temizlenmişse gaz teli kendini geri bırakmıyordur yayı görev görmüyordur 2-3 tl ye bir yay alıp yerine takın sorun çözülür .
birde araçı arazide sürekli kullanıyorsanız mümkünse yakıt lambasını yaktırmayın.