ARKA KİLİT ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mserdemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,910

mserdemir

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE... M.KEMAL ATATÜRK
Yer
ankara
2004 l200 magnumun kılıdının calısıp calısmadıgını nasıl anlarız ,dun dugmesıne bastım kılıtlemek ıcın ,fakat uzerındekı ısık sureklı yanıp yanıp söndu, normalde o ısıgın yanık kalması lazım

kılıdın calısıp calısmadıgını anlamanın pratık bır yolu varmı

bırde son bı sorum olacak buda bonusu

2003 2006 l 200 magnum ıcın on tarafa kılıt takılabılınırmı.

veya 2003 2006 magnum l 200 un arka 100 % 100 defransıyel kılıdı bulsam ön tarafa olurmu

Etiketler
Ynt: ARKA KİLİT ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞI

kilidin çalıştığını anlamak için en kısa yol arka tekerlerini kaldır ikiside aynı yöne dönüyorsa kilitte demektir,ters dönüyorsa devre dışıdır.
eğer çok ağır off-road veya yarışlara girmiyorsanız öne kilit gereksiz. ha benim çok param var diyorsan orası ayrı

eksperoto' Alıntı:
kilidin çalıştığını anlamak için en kısa yol arka tekerlerini kaldır ikiside aynı yöne dönüyorsa kilitte demektir,ters dönüyorsa devre dışıdır.
eğer çok ağır off-road veya yarışlara girmiyorsanız öne kilit gereksiz. ha benim çok param var diyorsan orası ayrı

fakat bıldıgım kadarıyla bellı bır hızla dondukden sonra ıkısı aynı yone donuyor ,elle cevırerek o hıza gelebılecekmıyız

ama bunu deneyım bı

kılıt olayıda yapılabılecek bır seyse ve maddı olarak uygunsa yapabılırım ,fakat uçuk kaçık bı rakam cıkarsa tabıkı hıc luzumu yok

Merhaba,
Benim aracımda ('93 3.0 V6 LWB) arazi vitesini (yanılmıyorsam) "4LLc" konumuna almadan arka diferansiyeli kilitlemek mümkün olmuyor.
Sizin araçta da benzer durum olabilir mi?

schweps' Alıntı:
Merhaba,
Benim aracımda ('93 3.0 V6 LWB) arazi vitesini (yanılmıyorsam) "4LLc" konumuna almadan arka diferansiyeli kilitlemek mümkün olmuyor.
Sizin araçta da benzer durum olabilir mi?

evet 4L almadan kılıt devreye gırmıyor.dun ugraştıgımda 4L deydı

içerden kilitli modellerde araziye takmadanda kilit aktif hale geliyor .
benim aracımda çoğu kişinin 4 çekerde geçtiği yerleri 2 çekerde kilitliyken rahat bir şekilde geçiyorum .
lsd farklı bir sistem % 50 oranında çalışır zorlamaya veya patinaja düşmeye yakın kilitler.

L200'ün arazi vitesi konumlarını bilmiyorum ama bendeki pajero'da şöyle,
ve iki çekerde arka diff kilidini içerden devreye almak mümkün değil.

2H=Yüksek kademe 2 çeker
4H=Yüksek kademe 4 çeker
4Hlc=Yüksek kademe 4 çeker, orta diff kilitli
4Llc=düşük kademe 4 çeker, orta diff kilitli

schweps' Alıntı:
L200'ün arazi vitesi konumlarını bilmiyorum ama bendeki pajero'da şöyle,
ve iki çekerde arka diff kilidini içerden devreye almak mümkün değil.

2H=Yüksek kademe 2 çeker
4H=Yüksek kademe 4 çeker
4Hlc=Yüksek kademe 4 çeker, orta diff kilitli
4Llc=düşük kademe 4 çeker, orta diff kilitli

valla benim kilit 2 çekerdeyken kilitlene biliyor.
zaten kilidin düğmeyle kilitlenmesi tamamen vakumun dişliye kenetlenmesiyle aktif hale geliyor arazi vitesiyle bir alakası yok.
sadece göstergeyle alakalı bir durum

l 200 lerde durum

2h
4h
4L

kılıt elle devreye gırıyor ıcınder bır dugme var

onde kılıt yok arkada 100 de 100 kılıt var

dun olan olay mıdemı bulandırdı acaba kılıt devreye gırmıyormu yoksa sadece ışık arızasımı

Elektronik Logic devresinde ön şart olarak tanımlanmış olabilir bizim araçlarda.

eksperoto' Alıntı:
valla benim kilit 2 çekerdeyken kilitlene biliyor.
zaten kilidin düğmeyle kilitlenmesi tamamen vakumun dişliye kenetlenmesiyle aktif hale geliyor arazi vitesiyle bir alakası yok.
sadece göstergeyle alakalı bir durum

eski kasa l200 de kilit sadece 4L konumunda devreye girer.kilidin devreye girdigini anlamak için araç 4L konumunda iken kontağı açın ve kilit düğmesine basınca arka difransiyelin ordan vızıltı şeklinde ses gelir.aracın motoru stop olmalıdır yoksa sesi duyamazsınız.ses yoksa çalışmıyor demektir.en garantilisi ise aracın arka iki tekerini havaya kaldırın kilidi devreye sokun tekereği çevirince ikiside aynı yöne dönmelidir.tekeri çevirince biri tersine dönüyorsa kilit devrede değildir.(hızlı veya yavaş çevirmenin önemi yok.)

cideli' Alıntı:
eski kasa l200 de kilit sadece 4L konumunda devreye girer.kilidin devreye girdigini anlamak için araç 4L konumunda iken kontağı açın ve kilit düğmesine basınca arka difransiyelin ordan vızıltı şeklinde ses gelir.aracın motoru stop olmalıdır yoksa sesi duyamazsınız.ses yoksa çalışmıyor demektir.en garantilisi ise aracın arka iki tekerini havaya kaldırın kilidi devreye sokun tekereği çevirince ikiside aynı yöne dönmelidir.tekeri çevirince biri tersine dönüyorsa kilit devrede değildir.(hızlı veya yavaş çevirmenin önemi yok.)

hocam cok tesekkurederım aradıgım cvp buydu, aksam mutlaka deneyecegım bu olayı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,000
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR