arkadaşlar yardıma ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aykk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,459

Aykk

Aykut Can |acn|
2002-2004 jeep grand cherokee 2,7 crd(dizel) bir araç almayı düşünüyorum fakat bu aracı off-road amaçlı değil normal aile aracı olarak kullanacağım ve şehir merkezine uzakta bir çiftliğim var kar yağdığında yaklaşık 80cm - 1metre boyunda kar oluyor ve kar temizleme ekipleri müdahale edemeden oraya gitmem gerekiyor bazen, bu araçla bu mümkünmüdür araç bu konuda beni üzermi? ilginiz için şimdiden teşekkürler. Kullananlar ya da yakınında kullananlar varsa bilgilerini ve fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim. ve bu araç hakkında ki bilgilerinizi tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok teşekkür ederim. ( bu foruma bu aracı araştırırken rastladım çok güzel bir forum bundan sonra aktif olmaya çalışacağım bu arada ismim aykut)

Etiketler
Ynt: arkadaşlar yardıma ihtiyacım var

bahsettiğiniz konuyu açıklaması yazarak uzun müsait olduğunuz z aman arayın görüşelim 0554 280 21 87 numaram

ünal bey ilginize çok teşşekkürler numaranızı aldım en kısa zamanda izninizle sizi rahatsız edeceğim iyi aksamlar teşekkürler :smiley:

Ünal abi oldu mu şimdi yaptığın. Her konu açıldığında arayın konuşalım dersek telefondan başka iş yapmamalıyız.. ;D

Kar konusu çok hassas telefona gerek kalmadan kısaca bahsedeyim ;D

Standart binek jeepler yani alacağınız herhangi bir suv diye tabir ettiğimiz süs köpekleri ;D vakumlu lastiklerle ancak 10-15 cm kalınlıktaki karda ilerleyebilir. Modifiyeli iri lastikli herhangi gerçek bir offroad aracı bana göre maksimum 50-60 cm karda zorlukla ilerler. 80-100 cm için unimog tarzı portal aksları olan diferansiyeli yere uzak olan çok iri tekerlekli arazi aracı gerektirir.

Buraya kadar anlattıklarım karı yarıp sert zemine ulaşıp zemin üzerinde ilerleme yönünde idi. Karın kaç cm kalın olduğu ile ilgilenmeyen paletli kar araçları vardır. Yani cherokee ile belli bir mesafeye gelip. Oradan kar araçları ile devam etmek gerekir. Ya da cherokee nin arkasında römorkla taşıyıp değişmesi gerektiği anda araç değiştirilebilinir. Geçen aylarda telekomdan en az 30 tane kar aracı satıldı. Fiyatları ise 9-10 bin seviyelerinde idi. Kısaca hem şehir içinde ailemle gezeyim hemde 1 metre karda gitsin . Öyle bir araç yok. Birinden fedakarlık etmek gerekir.

Zannederim telefon görüşmesi için ön hazırlık yapmış olduk. Gerisi Ünal abide ;D

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için dediğim şekildeki yolda stock yani fabrika çıkışı hali ile L200 iyi bir lastikle gidiyor denedik :smiley: cherookeninde gitmesinden yanayım çünkü wj kasaya çok aşırı içim ısındı şu durumda hemen araç deiştirecek durum yok 1-2 yıl gibi bir zaman gözüküyor bu arada 2002-2003 2,7 crd wj'lerinde vergisi düşmüş olur :smiley:))

tabiki çatır çatır gitme değil gidiyorsunuz sonra askıda kalıyorsunuz biraz geri geri gidip tekrar hızlanıp ilerlemeye çalışarak :smiley: sanırım lastiklere traktör tip deniliyor o tip çok fazla dişli lastiklerle

o dediğiniz maksimum 50 cm dir. 1 metre kar L200 ün kaput seviyesidir. gelin şunu 50 cm e bağlayalım bende rahat uyuyayım ;D

o zaman görsellere başvuralım. ben yatıyorum.. ;D

benim eski cj yükseltmeden önceki hali kar 1 metre

5-2.jpg

estafurullah göktuğ sen konuyu kısaca özetlemişsin zaten :smiley:) ama şunu farkettim bir konu için birşeyler yazınca arkası kesilmiyor birde böyle karışık oldumu konu yani alternatifi cok olan konularda telefonda izah etmek cok daha kolay oluyor

Göktuğ abi haklı....
öne kürenen kar biraz yığın yapmıştır....wj nin ön çamurluk ağzı yerden 81,5 cm yüksekliğe sahiptir, 19 cm daha koyarsak kaputu bulur, böyle bir karda tekerlekler yere ulaşsa da hiçbir araç buradan çıkamaz (unimog -paletli vs gibi extreme araçlar hariç)

iyi bir takım lastikle l200 ün gidemediği yerlere de gidersiniz,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65603.0

bu linki de bi inceleyin...

Aykk' Alıntı:
2002-2004 jeep grand cherokee 2,7 crd(dizel) bir araç almayı düşünüyorum fakat bu aracı off-road amaçlı değil normal aile aracı olarak kullanacağım ve şehir merkezine uzakta bir çiftliğim var kar yağdığında yaklaşık 80cm - 1metre boyunda kar oluyor ve kar temizleme ekipleri müdahale edemeden oraya gitmem gerekiyor bazen, bu araçla bu mümkünmüdür araç bu konuda beni üzermi? ilginiz için şimdiden teşekkürler. Kullananlar ya da yakınında kullananlar varsa bilgilerini ve fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim. ve bu araç hakkında ki bilgilerinizi tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok teşekkür ederim. ( bu foruma bu aracı araştırırken rastladım çok güzel bir forum bundan sonra aktif olmaya çalışacağım bu arada ismim aykut)

Merhaba Aykut bey,Belirttiğiniz gibi benimde şehir dışında çiftliğim var.
Diğer arkadaşların da belirttiği gibi 1 metrelik kar biraz abartı olmuş,bırakın kar' cinsine göre 50cm çamurda bile kalabilirsiniz(dün benim battığım gibi)
Aracım Defender ve ok 144 lastik var.
Size tavsiyem çiftliğinize donanımlar olmadan(vinç,çeki haalatı vs vsgibi)olmadan tek araç ile gitmemenizdir.
Giderseniz bile mutlaka sizi kurtaracak bir traktör sahibinin en azından telefonu olmasıdır :smiley:

göktuğ bey o zaman tamam 50-60 cm'de buluşalım :smiley: dün aksam yazamadm kusura bakmayın inş. uykusuz kalmamışsınızdır :smiley: her şey için teşekkürler inş. GC'mi aldığım zaman kendimi karlı dağlara vurucam :smiley:) ayrıca levent bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler daha dün gece konu denk geldi inceledim verdiğiniz cevaplar beni çok bilgilendirdi bir o kadarda eğlendirdi cevapalr süper :smiley: sanırım bu foruma takılmak için bayaa geç kalmısım daha önceden neden keşfedemedim hala şaşırıyorum :smiley:

ertan bey sizede çok teşekkür ederim belirtmek istediğim bir konuda şu "Aykut bey" diye hitap etmezseniz sevinirim zira samimi olmuyor ben 21 yasındayım bana buradaki bir kardeşiniz gibi hitap eder ve davranırsanız sevinirim :smiley: teşekkürler saygılar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri