Arnavutluk?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mihrmah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,720

mihrmah

Yeni Üye
Yer
Ankara
Web
eroglueren.blogspot.com
Merhaba,
Aramızda daha önce Arnavutluk'a gitmiş olan var mı? Ya da gitmeyi düşünen ;) Çünkü ben bu yaz çok büyük bir ihtimalle gideceğim ve her türlü öneriye ihtiyacım var ::smiley:

Araştırdığım kadarıyla bildiklerimi ve şu an aşağı yukarı şekillenen güzergahımı sizlerle paylaşayım:
Arnavutluk yeşil pasaporta vize istemiyor. Lacivert pasaporta ise çok kolay vize verdiği söyleniyor. Çünkü kominist rejimin devletçilik anlayışını üzerinden hala atamamış ülke ekonomisi, turizm gelirleriyle bunu yenmeye çalışıyor.

Benim güzergahımda ilk durak başkent Tiran olacak. Zaten Türkiye'den havayolu ile başka bir varış noktası mümkün değil çünkü uluslarası tek havaalanı başkentte. Tiran'da birkaç otelle irtibata geçtim fiyatlar çok uçuk değil. Ancak şöyle bir durum söz konusu; 60 yaş üstü insanlar İtalyancayı anadilleri gibi konuşabiliyor olsalar da, İngilizce bilen pek yok hatta Ankara'daki konsolosluk çalışanlarına bile derdimi çok zor anlattım. Bunda da uzun yıllar İtalya işgalinde kalmış olmaları büyük etken zaten coğrafi olarak ilk etkileşime girdikleri kültür İtalyan kültürü. Ancak Türkçe bilenleri sayısı epey fazlaymış bana söylenen, yani dil sorunu pek olmayacak gibi görünüyor. Zaten yaza kadar ben Arnavutçayı intermediate seviyesinde sökmüş olurum. Bu arada havayoluna bir alternatif olarak İtalya'ya tren veya karayolu ile gidip oradan feribotla Arnavutluk'a geçmek de makul bir seçenek.
İkinci durağım başkante 2-3 saat uzaklıkta olan Berat şehri. Bu şehir Osmanlı mirasının bir parçası ve aynı zamanda benim ailemin -belki hala birilerini bulabilirim hayatta umuduyla gittiğim- anavatanı.
Üçünci durağım Vloré. Bu kent el değmemiş doğa güzellikleriyle dolu. Belki bir mavi tur mümkün olabilir ;)

Önerilerinizi -ve belki de yol arkadaşlığınızı- bekliyorum ;)

Etiketler
Arnavutluk vize uygulamıyor diye biliyorum, benim de planlarım var karayoluyla Makedonya-Arnavutluk-Bosna
Arnavutluk için pek tekin değil diyorlar, hırsızlık olayları çok oluyormuş

bu yaz makedonya-arnavutluk'u da içeren balkan turu yaptım. makedonya ve arnavutluk mavi pasaporta vize istemiyor. yalnız burdan çıkarken bulgaristandan vize almalısınız. geçerli schengen vizeniz var ise buna gerek yok aksi taktirde bulgar transit vizesi almak durumundasınız.
arnavutluk pek hoş bir ülke olmasada güvenlik problemi yaşamadık.
berat gerçekten harika bir yer (eski şehir tarafı).güneydeki goujocaster şehri ve kalesi kesin görülmeli, adriatikte yüzülmeli.

Geçen yıl istanbul sirkeciden Dostluk treni ile selanik'e gitmiş idim.Daha önce aldığım çok girişi İSPANYOL schengen vizem vardı onu kullandım.
Aynı bizim gibi tren garının yanında tirana yolçu taşıyan güzel havalı otebüsler var gidş geliş 50 € ya tirana götürüyorlardı.
yol güvenli idi.

Selamlar

Ynt: Arnavutluk?

Bu yaz oradaydım. Karadağdan girdim.Çingeneler yol önlerinde dilenciler vs. Tiran orta ölçekli bir anadolu şehri kadar. Vlore deniz kenarı. Elbasan da ciğer yiyelim dedik. Beklentilerini Arnavutluk için pek yüksek tutmamanı öneririm. Selamlar. Gezgin ve Gölgesi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR