Artık Benim De Bir Cj5'im Var :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PoyrazBal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,893

PoyrazBal

OııııO
Yer
Ankara
Birkaç ay forumda bol bol okuyup araştırdıktan sonra artık bir cj almak kaçınılmaz oldu. Ankarada yürürü iyi durumda, tabiri yerindeyse çok mıncıklanmamış 1976 model 4200cc Tarım Bakanlığı çıkışlı bir cj5 buldum ve yaptığım piyasa araştırması doğrultusunda aracı almaya karar verdim. Yaşım henüz 20, Ankara'da Rauf ustaya gitmiştim bilgi almak için. Yaşımın bu işe girmek için erken olduğunu söylemesi de pek işe yaramadı, virüs bulaşınca bir kere :smiley:

Velhasıl kelam, araç alındı. Fakat araca bomboş demek yerinde olur, daha çok yolumuz var gibi görünüyor. Bir de öğrenci olunca şartlar malum. Şuan araçtaki artıları sayacak olursam; warn vinç, bestop tente, headers egsoz, kilit diferansiyel, lpg var ama hep benzinde kullanılmış. Öncelikle motor aksamını elden geçirmeyi düşünüyorum. Çoğunlukla temiz olursa ikinci el parça tercih edeceğim sanırım, çünkü bütçeyi ne kadar zorlayabilirim emin değilim. Reflekte edildikten sonra;

-Elektronik ateşleme (yerel üretim veya başka araçlardan uydurma olanlardan uzak durmak istiyorum.)
-Hidrolik direksiyon
-Önlere disk fren
-Yükseltme( Muhtemelen sağlıklı bir şekilde olursa kupalardan yükseltmeyi düşünüyorum.)
-33" lastikler

Görsel olarak da;

-Krom ön panjur, krom iç panel, krom aynalar, krom ön(delikli) tampon, arka tampon ve bidonluklar.
-Jeep paspas
-Jeep spor direksiyon
-Orta konsol

Yapılacaklar bunlar diyebilirim. Tavsiyelere açığım, hatta bolca tavsiyeye ihtiyacım var. Neticede formu okudukça kaliteli, işten anlayan değerli insanlar gördüm. Açıkçası aracı alırken içimi rahatlatan biraz da bu oldu. Ayrıca yukarıdaki parçalar için uygun fiyat verilirse değerlendirebilirim. Amerikancı abilerim bana kızmasınlar ama malum piyasa fiyatları beni gerçekten yoracak gibi görünüyor :smiley:

Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.

IMG_2323.JPG

Etiketler
artık

Ynt: Artık Benim De Bir Cj5'im Var :smiley:

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasib etsin.
Bence araçta bulabildiğin her eksiği bir yere not al. Listen olsun. Sonra bunları öncelik sırasına koy . Mutlaka acil olanları belirle , krom ön panjursuz yol alırsın ama çalışmayan bir benzin otomatiği seni yolda bırakır. Bilmem anlatabildim mi?

Teşekkür ediyorum. Öncelikli amacım motor zaten, dediklerinize tamamen katılıyorum. Şimdilik listem bunlar gibi görünüyor. Önceki sahibi sağolsun araçtaki bir çok parçayı kısa bir zaman önce değiştirmiş. Bana ıvır zıvır pek bir şey kalmadı, tabi cj dir hiç belli olmaz ama :smiley:

hayırlı olsun, aslında araç pekte boş sayılmaz. warn vinç, bestop tente, headers, kilitli dif. MT lastik bunları ayrıca almaya kalksan arabanın yarı parası eder (aldığın fiyatı bilmiyorum ama piyasada istenenlere göre yazdım). ama yapmak istediklerinde 1 araba parasını bulacak ;D
projelerde kolaylıklar diliyorum kazasız belasız sürüşler dilerim

Çok teşekkür ederim. Yapılacakları düşündükçe boş geliyor belki de :smiley: 14 bine aldım yürürünü de iyi durumda sayarsak sizce uygun mudur?

Bir de üstte bir soru sormuştum tekrarlayayım. 76 model almak bir hata mıdır? 77 ve üzeri kuşaktan çok mu kopuk?

Elbette 77 veya 79 veya 81 ler daha donanımlı. Şase veya alt yapı olarak ne kadar farklı bilmiyorum. Yine de disk fren, elektronik ateşleme gibi farklar mevcut. Eminim daha deneyimli Abi'lerimiz daha detaylı bilgi verebilirler.

Bildiğim kadarıyla 77 modellerde orijinal hidrolik ve disk yok. 78 ve üzeri o şekilde diye biliyorum.

Hayırlı olsun. Iyi günlerde kullanın.
Ankara'da sayımızın artması güzel :smiley:

Hayırlı olsun. Iyi günlerde kullanın.
Ankara'da sayımızın artması güzel :smiley:

1976 Model CJ5 'te 4200 değil 3800cc motor bulunur 4200'lerde 125 hp 3800cc'lerde 110hp'dir ayrıca 1978 ve üstü modellerde 4 ileri vites bulunur.Önlerde disk fren vardır,elektronik ateşleme vede diferansiyelleri daha seridir ayrıca yanlış hatırlamıyorsam şasesi yeni sistem olup daha geniştir.

hayırlı uğurlu olsun poyraz Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin ;) bende yeni aldım...

Orijinalinde 1976 modellerde 3800cc motor çıkar demekki sizin motor bir elden geçmiş bu tip araçlar yıllar içerisinde bir çok yerinde oynama yapılabiliyor motorun üzerinde tek boğazmı yoksa çift boğaz karbüratör var.

Teşekkür ederim İlker, senin de hayırlı olsun iyi günlerde kullan. Aracını ilandan biliyorum, dışarıdan bakınca diri duruyor umarım yürür ve motoru da öyledir. Naçizane tavsiyem üst ve yan kaynakları kestirsen daha iyi bir görünüm elde edeceksin gibi, malum cj nin doğasına biraz aykırı olmuş :smiley:

Abi ben aracın direkt olarak motor fotoğrafını ekleyeyim sen bir bak nedir ne değildir, göründüğü kadarıyla ne durumdadır. Ruhsattan da anlaşılmıyor. Vergi için düşük yazılmış.

iii.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.