Artık Benim De Bir Cj5'im Var :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PoyrazBal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,027
Ynt: Artık Benim De Bir Cj5'im Var :smiley:

Büyük bir olasılıkla 3.8 lt motor. Hava filtresinin siyah plastiği ağızı yuvarlak. Bu genelde tek bare karbüratörlerde oluyor. Eğer tabi sonradan değiştirilmemişse. 4.2 'ler çoğunlukta çift bare ve hava filtresi ağzı kare şeklinde oluyor.

Bir de fren hidroliğin doldurulduğu yerin altına saca işlenmiş bir yazı olur. Orada Jeep aracınızın orjinal şase nosu yazar. onu buradan yollarsan ben daha detaylı bilgi verebilirim. Bazen Türkiye'ye özellikle resmi kurumlara verilen CJ'Lerde her kurum kendi şase nosunu yazmış, orjinal şase no ile uyum göstermemiştir.

Etiketler
artık

Dediğiniz gibi araç 3800cc. ise;

-Bu durumda bardağın dolu tarafından bakacak olursak, çoğunlukla asfaltta kullanacağım bu araç benim için daha mı idealdir? (Yakıt vb. konularda)
-Arazide ve çekişte bariz farklılık gösterir mi 4200cc motora göre?

(Kusura bakmayın biraz soru yağmuruna tutar gibi oldum, forumda bu konuda bir yazı bulamadım. Bir de bitmeyen bir merak var sanırım bende :smiley: )

3.8 ve 4.2 lt motorlar arasında ne gibi farklar var tam bilmiyorum.
Dolayısı ile asfalt performansı ve yakıt tüketimi hakkında da detaylı bilgi veremeyeceğim. Ancak şunu diyebilirim CJ kullanıcısı olarak pek yakıt hesabı yapmamak daha doğru olur. Kullandığın araç sonuç olarak '76 model bir 3.8 lt'lik canavar. Biliyorsundur, bazı yörelerde bu motor yerine Ford Transit motoru takıp gündelik kullananlar var. Tabi orjinallik ikinci planda kalıyor.

AMC'nin bizdeki L 6 motorları ile ilgili şu sitede biraz bilgi var , ama ingilizce bir göz at istersen. Hem 3.8 lt yani 232 denilen hemde 4.2lt yani 258 denilen motor hakkında bilgi içeriyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/AMC_Straight-6_engine#232

Sorular sorman dert değil. Herkes böyle başladı. Sorularla ;)

Evet öncesinde araştırırken ve araç bakarken motor değişimi yapılan birkaç cj görmüştüm. Hatta öyle ki görüştüğüm birçok kişi araçlarının orjinal olduğunu iddia etti, işin içinden çıkmam yine burada okuduklarımla mümkün oldu. Ya insanlar kötü niyetli, ya da memlekette willys ve cj'ler pek tanınmıyor. Kaldı ki bu araçları değerli kılan orjinalliği iken, motor değişimi yapmak nasıl bir ironidir ben akıl erdiremedim :smiley:

Linki inceliyorum, temel farkları anlamak için yeterli oldu.

şase numarasından sorguladığınızda aracın geçmişi dökülüyor. tabi bu 40 yıl boyunca ustaların elinde farklı değişimlere uğradığı da aşikar. kendi yaşadığım anımı anlatayım. araç ruhsatta 76 model willys olarak yazıyordu, kasa CJ7, motor 2501cc yazıyor ancak 4 lt civarı olduğu kesindi. gel zaman git zaman 3 yıl kullandıktan sonra biraz araştırınca baktık ki; araç 1975 model, 3800cc, CJ6 imiş (kesilmeden önce). ilk zamanlarda orjinal Cj7 zannediyorduk tabi TR deki orjinal sayısının 20 civarı olduğunu öğreninceye kadar. ölçülerine uygun kesildiği için hiç problem değildi aslında. ama ruhsatta CJ ye willys yazması gıcık bir durum. Aslında ne yazdığı ne olduğu hiç önemli değil, sen aracını seviyorsan işini görüyorsa gerisi teferruat.

Valla abi ne desem bilemedim, cidden garip hikayeymiş :smiley: Dediğin gibi iyi ki orjinal ölçülerinde kesmişler. Açıkçası ruhsatta yazan durum pek rahatsız edici değil kendi açımdan. Malum orjinali yazsa o kadar vergi insanı yorar, araçtan soğutur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR