Artvin-İran Tek Başına Çadır Otostop

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uyku_hapi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,625
Ynt: Artvin-İran Tek Başına Çadır Otostop

Iyi bir gezi yazisi olmus, tabi vakit kisitligindan Tebriz ve Tahranin guzel yerlerini az gezmissiniz sanirim.

Her yazida yaptigim gibi gozume carpan kac not hakkinda bilgi veriyim:
1- Iran resmi para birimi Riyad Degil Riyal, Halk 40 yil oncesinden paradan bir sifir atarak onu Tomen yapmis, dediginiz gibi 1 TL = 6500 Riyal = 650 Tomen.
Iran`da her kes Tomen kullanir, Tabi yakin zamanda riyalden 4 sifir kaldirilacak ve muhtemelen Iranin yeni parabirimi de resmen Tomen olacak.

2- Iranin Kuzeyinde hazar denizi kiyisinda ve azerbayjan bolgesinde pirinc ekiliyor, Ayrica Iran pirinci pahali oldogundan ucuz lokantalarda ve bazi evlerde Hind yada pakistan pirinci (ki daha kalitesiz ve uzuz) pisiriliyor.

3- Iran`da 3 Fabrika yok, daha fazla Araba fabrikasi var. ama dediginiz dogru yari olmasa da cok sayida pegeopt var. bu konu hakkinda bir topicim mevcut:
Iran`da Uretilen ve Kullanilan Arabalar

4- Iran`da dediginiz gibi otostop kavrami mevcut degil, birisi rahatligini bozup bir yolcu aliyorsa genellikle yolun sonunda para alacaktir, tabi almayanlar da olur ama Otostop yapmak isteyenler binmeden once anlasmalari gerek.

Etiketler

Çok güzel gezmişsiniz. Tebrikler.
Ben de kısmetse ileride uzunca bir İran gezisi yapmak istiyorum.

Yanınızda cep telefonu var mıydı? Nasıl haberleştiniz?

kısa ama güzel bir gezi olmuş.
iran lı can dostların dediği gibi.
isfehanı görmek şart .

shary' Alıntı:
Iyi bir gezi yazisi olmus, tabi vakit kisitligindan Tebriz ve Tahranin guzel yerlerini az gezmissiniz sanirim.

Her yazida yaptigim gibi gozume carpan kac not hakkinda bilgi veriyim:
1- Iran resmi para birimi Riyad Degil Riyal, Halk 40 yil oncesinden paradan bir sifir atarak onu Tomen yapmis, dediginiz gibi 1 TL = 6500 Riyal = 650 Tomen.
Iran`da her kes Tomen kullanir, Tabi yakin zamanda riyalden 4 sifir kaldirilacak ve muhtemelen Iranin yeni parabirimi de resmen Tomen olacak.

2- Iranin Kuzeyinde hazar denizi kiyisinda ve azerbayjan bolgesinde pirinc ekiliyor, Ayrica Iran pirinci pahali oldogundan ucuz lokantalarda ve bazi evlerde Hind yada pakistan pirinci (ki daha kalitesiz ve uzuz) pisiriliyor.

3- Iran`da 3 Fabrika yok, daha fazla Araba fabrikasi var. ama dediginiz dogru yari olmasa da cok sayida pegeopt var. bu konu hakkinda bir topicim mevcut:
Iran`da Uretilen ve Kullanilan Arabalar

4- Iran`da dediginiz gibi otostop kavrami mevcut degil, birisi rahatligini bozup bir yolcu aliyorsa genellikle yolun sonunda para alacaktir, tabi almayanlar da olur ama Otostop yapmak isteyenler binmeden once anlasmalari gerek.

Gezi notlarına yaptığınız katkı ve düzeltmeler için teşekür ederim. sizin acmış oldugunuz baslık bu geziye baslamadan önce çok faydalı oldu tekar teşekkürler.

Gültekin' Alıntı:
Çok güzel gezmişsiniz. Tebrikler.
Ben de kısmetse ileride uzunca bir İran gezisi yapmak istiyorum.

Yanınızda cep telefonu var mıydı? Nasıl haberleştiniz?

Beğenmenize sevindim. umarım sizin gezinizde başarılı olur. iletişimde sorun yaşamadım fakat kullandığım hat İran için çok pahalı idi. ulaşılır haldeydim fakat yerel tefonları kullandım. Ancak İranda Telefon kulubeleri yurtdışını aramıyor. mesaj kullandım. ama faturadan korkmayan rahatça ileişim kurabilir.

yasarergun' Alıntı:
teşekkürler

sayenizde gezmiş kadar olduk

Sağolun umarım birgün gezme şansınız olur. Bu beğeni mesajları beni mutlu etti. Kimse cevap yazmadı diye üzülmeye başlamıştım.

corrado41' Alıntı:
kısa ama güzel bir gezi olmuş.
iran lı can dostların dediği gibi.
isfehanı görmek şart .

Haklısınız. Umarım bir dahaki sefere oraları görmek dileğiyle.

burila' Alıntı:
helal olsun ayaklarınıza sağlık ilgi ile okudum

Çok mutlu oldum. Faydalı olması birilerine yol göstermesi benim için mutluluk kaynağı. İran hakkında yazmadığım bilgiler mevcuttur. soru soran olursa seve seve cevaplamak isterim.

Saygılarımla

uyku_hapi

uyku_hapi' Alıntı:
Beğenmenize sevindim. umarım sizin gezinizde başarılı olur. iletişimde sorun yaşamadım fakat kullandığım hat İran için çok pahalı idi. ulaşılır haldeydim fakat yerel tefonları kullandım. Ancak İranda Telefon kulubeleri yurtdışını aramıyor. mesaj kullandım. ama faturadan korkmayan rahatça ileişim kurabilir.

Teşekkürler.

uyku_hapi' Alıntı:
Genelde çadır kurmadan önce Jandarma veya Polise gider, (Bu gerekli değil) .çadır kurmam ile ilgili sakınca olup olmadığını sorarım. onlarda bana genellikle "sorun yoktur." "nerede olduğunuzu bilelim". "telefonumuzu alın" gibi benim güvenliğim için gerekebilecek bilgiler verirler.

Ayrıca kırsal yörelerde ve köylerde yine jandarmaya haber veririm ve genellikle köylü ahmet/mehmet amca ile sohbet eder evinin yakın çevresinde kendi bahçesinde çadır kurmak için izin isterim. bu hepsinden güvenlidir. Akşamda yerel halk ile sohbet etme soru sorma şansı bulurum böylece.

Yoksa uyman gereken başka bir prosedür yok. Kağıt evrak vs. gerek yok.

Saygılarımla

uyku_hapi

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.Saygılar

Herhangi bir yere araçla bile gitmeyi sorgularken biz, siz otosopla çok bilinmeyen bir ülkeye gitmişsiniz cesaretinizden dolayı tebrikler.

Hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceğim bir gezi türü (otostop) olduğu için biraz da imrenerek okudum yazılarınızı. Oldukça akıcı anlatmışsınız.Bir edebiyat öğretmeni olarak edebi kaygı yaşamanızın gereksiz olduğunu da söyleyebilir.:smiley: Keşke daha çok fotoğraf çekseydiniz. Paylaşımınız için çok teşekkürler.

edebiyatçı' Alıntı:
Hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceğim bir gezi türü (otostop) olduğu için biraz da imrenerek okudum yazılarınızı. Oldukça akıcı anlatmışsınız.Bir edebiyat öğretmeni olarak edebi kaygı yaşamanızın gereksiz olduğunu da söyleyebilir.:smiley: Keşke daha çok fotoğraf çekseydiniz. Paylaşımınız için çok teşekkürler.

Sayın hocam. çok teşekkür ederim yorumunuz için. Akıcılık ile ilgili övgüleri eşim kucakladı. Akıcılığı onun yaptığı düzeltmelere borçluyum. :smiley: Sağ olsun mektuplarımı yayınlamadan önce o düzeltiyor. :smiley: Fotoğraf konusunda haklısınız ancak çok basit bir makinem var ve yolculukta pil sorunu yaşadım. İyi bir makine edinip sonraki gezilerimde daha çok fotoğraflar ile geri dönerim umarım.
Riga Yazınızı ilgi ile takip ettim. geçen sene sizinkine benzer bir gezi yapmıştık Riga Vilnus arasında eşim ile. Sizin gözünüzden o yöreleri bir kez daha yaşadım. Çok güzel bir yazı olmuş. teşekkür ederiz.

balum' Alıntı:
Herhangi bir yere araçla bile gitmeyi sorgularken biz, siz otosopla çok bilinmeyen bir ülkeye gitmişsiniz cesaretinizden dolayı tebrikler.

Çok teşekkür ederim. Benim için gerçekten de bilinmeyene giden bir yolculuktu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR