Artvin-Tiflis-Vladikavkaz-Nalchik-Rostov-Donetsk-Kiev

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uyku_hapi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,672

uyku_hapi

Kamp I
Yer
Artvin
Merhabalar.

Kafkasları bıkmadan turlamaya devam. Bu kez Ekim ayı içerisinde kurban bayramı 10 gün tatilinde yine otostop ile Kiev'e gitmeyi planlıyorum. Daha önce yine Vladikavkaz'a gidip buradan doğuya Grozny ve Mahackale ye yönelmiştim ve bu geziyi GezenBilir'de paylaşmıştım.

Bu kez rotayı Vladikavkaz'dan batıya Rostov'a doğru çevirip buradan Ukrayna'ya girmek ve bir kaç gün rüzgara kapılmak istiyorum. Şu an planlama aşamasındayım. Bu coğrafya ile ilgili her türlü öneri ipucu vb.bilgi çok kıymetli.

Bu gezide yine yalnızım.Bazen çadırdayım bazenCouch-surfing arkadaşlarım beni ağırlayacaklar.

Küçük bir sorun var. Bu geziyi Asya bölümüne mi yoksa Avrupa bölümüne mi yazmalıyım. bence Asya ama Ukrayna ile ilgili geziler sanki Avrupa'ya kaymış gibi. Dönene kadar GB camiasının bu sorunu çözeceğini tahmin ediyorum.

Bu kez geziye yeni nikon 3100 ile çıkıyorum:smiley: özenerek aldığım makinem ile sizler için daha kaliteli fotolar biriktirmeyi planlıyorum..

Önerilerinizi bekliyorum.

Saygılarımla
uyku_hapı

Etiketler
Ynt: Artvin-Tiflis-Vladikavkaz-Nalchik-Rostov-Donetsk-Kiev

gezilerini beğeniyle takip ediyorum.
ben de vladi kavkaz ukrayna üzerinden polonya almanya yapmayı düşünüyorum.
ukrayna'daki benzin fiyatlarını paylaşırsan sevinirim.

Selam
Güzel bir gezi güzergahı mümkün olursa bir şehir daha ilave ederek gezinize katılmak istiyorum
Bölge hakkındaki bilgileriniz ve uzman seyyah olmanızda katılma isteğimde payı var. Zaman ve maliyet konusunda bilgi çalışırsanız sevinirim

Merhabalar..

Bu gezi planı ile ilgili kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. Bugün Batum'da idim. Hava oldukça açık ve bulutsuz bir gün idi. kuzey ufkunda kafkaslar görülebiliyordu. ve eylül sonu itibari ile bembeyaz kafkaslar beni ürkütebildi. çünkü pasanauri den sonra gudauri kayak merkezi ve etrafı bozuk yolları ve sonrasındaki dağ geçidi beni oldukça düşündürüyor.

Gezi rotasını Batum veya Trabzon'dan feribotla soçhi rostov donestk kiev. olarak değiştirsem mi diye düşünmeye başladım. henüz karar vermedim.

Gezinin maliyeti ile ilgili bilgi soran soujsezt 'e daha önceki gezilerimle ilgili maliyetleri okumanızı tavsiye ederim. bu başka bir gezi tarzı. Prensipte yalnız geziyorum ancak benimle benzer gezi kaygılarınız var ise birlikte gezmek mümkün.

ben günü kurtaran maliyetlerle geziyorum. eğer plan değişirse geliş gidiş feribot parası eklenebilir. gezinin bütçesi günlük yemek masrafından ibaret. Batum-Sochi tekrar kontrol ettim 230 tl. tek yön. Trabzon - Sochi 125 tl. tek yön.

zaten gördüğüm Tiflis ve vladikavkaz tekrar ilginç gelmiyor ama Sochi yi görme fikri beni daha heyecanlandırdı.

Saygılarımla

uyku hapı

Merhaba

Öncelikle bu coğrafyanın doğasında o beyazlık her zaman olmalı
Dünyanın çatısı kafkaslardir.
Bende daha önce batumu gordum ama tiflis gitmek için tren bileti bulamamistim(tren yolunda sıkıntı yokmuş) siz görmüşsünüzdür ama tiflisin sarı sokak lambaları altındaki taş binalarının işık gölge paylaşımını görmeden geçmek istemiyorum.sizin içinde ilk gezi keşif ikincisi ise ayrıntıları yakalamak için güzel bir fırsat olacağına inanıyorum(nikon3100 ile).
Rota için tiflis vladikavkaz nalcık maykop soğuk krosnador rostok... Gibi olabilirdi acaba diye düşünüyorum.
Sizin gibi coğrafyayı tanıyan gerekli konaklama prensipleri (çadır CS) konusunda deneyimli biri ile bu yolculuğu paylaşmayı isterim. Zaman konusunu netlestirmeniz benim için ivedi ve önemli bir unsur

Saygılarımla

uyku_hapi' Alıntı:
Merhabalar..

Bu gezi planı ile ilgili kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. Bugün Batum'da idim. Hava oldukça açık ve bulutsuz bir gün idi. kuzey ufkunda kafkaslar görülebiliyordu. ve eylül sonu itibari ile bembeyaz kafkaslar beni ürkütebildi. çünkü pasanauri den sonra gudauri kayak merkezi ve etrafı bozuk yolları ve sonrasındaki dağ geçidi beni oldukça düşündürüyor.

Gezi rotasını Batum veya Trabzon'dan feribotla soçhi rostov donestk kiev. olarak değiştirsem mi diye düşünmeye başladım. henüz karar vermedim.

Gezinin maliyeti ile ilgili bilgi soran soujsezt 'e daha önceki gezilerimle ilgili maliyetleri okumanızı tavsiye ederim. bu başka bir gezi tarzı. Prensipte yalnız geziyorum ancak benimle benzer gezi kaygılarınız var ise birlikte gezmek mümkün.

ben günü kurtaran maliyetlerle geziyorum. eğer plan değişirse geliş gidiş feribot parası eklenebilir. gezinin bütçesi günlük yemek masrafından ibaret. Batum-Sochi tekrar kontrol ettim 230 tl. tek yön. Trabzon - Sochi 125 tl. tek yön.

zaten gördüğüm Tiflis ve vladikavkaz tekrar ilginç gelmiyor ama Sochi yi görme fikri beni daha heyecanlandırdı.

Saygılarımla

uyku hapı
korktuğun nedir anlamıyorum?
korkma sakın.
o yol tenha olsa da dağlık bozuk yol olsa da uluslararası bir yoldur.
gece 03.00 de bile gittim.hiçbir sorun olmadı.
korkuyorsan gezgin değilsin.
hem öldüğümüz zaman vereceğimiz sadece canımız değil mi?

turbolinea' Alıntı:
korktuğun nedir anlamıyorum?
korkma sakın.
o yol tenha olsa da dağlık bozuk yol olsa da uluslararası bir yoldur.
gece 03.00 de bile gittim.hiçbir sorun olmadı.
korkuyorsan gezgin değilsin.
hem öldüğümüz zaman vereceğimiz sadece canımız değil mi?

Merhabalar

Beni yanlış anlamışsınız. "korku" yolda kalmak, geçememek. 3 metre kar olan bir yolda otostop yapmak pek kolay olmasa gerek. Korksam daha önce bu yolda seyehat etmez Çeçenistan ve Dağıstanı gezmez idim. Korkum iklim şartlarından ibaret.

soujsezt' Alıntı:
Merhaba

Öncelikle bu coğrafyanın doğasında o beyazlık her zaman olmalı
Dünyanın çatısı kafkaslardir.
Bende daha önce batumu gordum ama tiflis gitmek için tren bileti bulamamistim(tren yolunda sıkıntı yokmuş) siz görmüşsünüzdür ama tiflisin sarı sokak lambaları altındaki taş binalarının işık gölge paylaşımını görmeden geçmek istemiyorum.sizin içinde ilk gezi keşif ikincisi ise ayrıntıları yakalamak için güzel bir fırsat olacağına inanıyorum(nikon3100 ile).
Rota için tiflis vladikavkaz nalcık maykop soğuk krosnador rostok... Gibi olabilirdi acaba diye düşünüyorum.
Sizin gibi coğrafyayı tanıyan gerekli konaklama prensipleri (çadır CS) konusunda deneyimli biri ile bu yolculuğu paylaşmayı isterim. Zaman konusunu netlestirmeniz benim için ivedi ve önemli bir unsur

Saygılarımla

Merhabalar ilginiz için teşekkür ederim. Tiflis'e 1 geceden fazlasını ayırmayacağım. Hızlıca yol almak istiyorum. Bu gezi için kendime bir yol arkadaşı buldum. Kafkasları kendi aracımız ile geçmeye karar verdik. Bunun asıl sebebi Trabzon Sochi arası feribotun 130$ olmasından kaynaklandı. 260$ gidiş dönüş verene kadar
2 kişi 260$ x 2 den 520$
bizim benzin paramızı çok daha uygun paraya olacağından en azından kafkasları kendi aracımız ile geçmeye karar verdik.

Saygılarımla

uyku hapı

Merhaba

Ilgi ve alâkaniz için ben teşekkür ederim
Zor bir coğrafya olduğu için sizin gezinize katılmak istemiştim rotayi yine kafkaslar üzerine cevirmissiniz hayırlısi olsun
Benim için sizin rota ve zamanlamaniz uygun eğer programda benim katılabileceğim bir değişiklik olursa on gün kadar takip edeceğim konuyu.
Saygılarımla

soujsezt' Alıntı:
Merhaba

Ilgi ve alâkaniz için ben teşekkür ederim
Zor bir coğrafya olduğu için sizin gezinize katılmak istemiştim rotayi yine kafkaslar üzerine cevirmissiniz hayırlısi olsun
Benim için sizin rota ve zamanlamaniz uygun eğer programda benim katılabileceğim bir değişiklik olursa on gün kadar takip edeceğim konuyu.
Saygılarımla

Merhabalar.

Aslında bizimle gelebilirsiniz. sonuç olarak arabada yer var. benzini 3 e bölüp daha fazla yol yapabilmek olası. ancak görüşmek gerekiyor. kalacak yerlerinizi nasıl ayarlıyacaksınız? bir birimize uyabilecekmiyiz. gibi sorunlar var iletişime geçelim.

Saygılarımla

uyku hapı

Merhaba

Teknolojiden bir süre uzak kaldığım için ancak cevap verebiliyorum kusura bakmayın
seyahat planinizdaki olumlu değişiklik beni sevindirdi paylasiminiz için teşekkür ederim iletişim için
Mail:ysnmyldz@hotmail.com
Tel:0554 8844118
Görüşmek üzere

bu seyahat programından birhaber alamadım?? gerceklestımı??
tesekkurler.

kurban bayramı tatilinde yola çıkıyorum. bana katılmak isteyen bir kaç aday var. ama rota bile kesinleşmedi. sıkıntılar var. ama gıdeceğimden emin olabıilirsiniz

saygılarımla

uyku hapı

bende araçla rusya ukrayna oradan polonya slovakya yapıp geri aynı rota üzerinden dönmeyi planlıyorum.
gelmek isteyen arkadaşlarla benzini yarı yarıya ödeyebiliriz.
telefonum +90 553 312 39 36
bayram gibi düşünüyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR