Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar merhabalar.Bu sıralar bir telsiz almayı düşünüyorum ama iki telsiz arasında kararsız kaldım.Aselsan MT-650 2 ve Midland-M48 sizce hangisini tercih etmeliyim?Tecrübeli arkadaş lar yardımcı olabilir mi acaba?
Satın almayı planladığınız cihazlar PMR oldukları için; her iki marka da işinizi görecektir. Seçiminizi etkileyebilecek tek etken: ayırdığınız bütçe olabilir.
Bir önemli detay da: Eğer arkadaş grubunz ile kullanacaksanız, bu saydığınız iki modelden hangisi diğer arkadaşlarınızda var ise; o marka - modeli tercih etmeniz, tüm cihazların bir biri ile görüşmesi bakımından önemlidir.
arkadaşlar, el telsizlerinde bence önemli bir ayrıntı; şarj problemi olmalı. ben midland g5 xt kullanıyorum. 3 adet şarj olabilen aaa pil ile çalışıyor. 220 Volt size yakınsa, hiç bir markada sorun yok. ama elektrik yoksa çantanızın içindeki yedek piller işiniz görecektir.. kendi özel bataryasını kullanan telsizleri alırken bir kez daha düşünün..
eğer sürekli araç içinde kullanılacaksa, bütçe de uygunsa halk bandı (cb) nı öneririm..
PMR telsizlerin hepsi 0.50W çıkış gücüne sahip olduğu için hangisini alırsanız alın pratikte kapsama alanı açısından hiçbir fark yaratmayacaktır. Çok eski telsizlerin bazıları ara bantları kullanamıyor fakat yeni alacağınız üründe böyle bir şeyle karşılaşmayacaksınız. Ürünler arası tek farklar dahili mikrofon/hoparlör sisteminin nispeten daha iyi/kötü olabilmesi ve kasasının kalitesi olacaktır. Benim bildiğim kadarıyla Motorola XTNI haricindeki ürünlerin hiçbirisi fiyat farkını haklı çıkaracak kadar önemli bir özelliğe sahip değil. Sadece XTNI çok zorlu doğa koşulları, su geçirmeme, darbe dayanıklılığı gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor. Fakat bir PMR 446 için de aşırı pahalı, üstelik paketinden sadece bir adet çıkıyor. Batarya/pil işi ise çok sorun olmaz. Yeni modellerin büyük çoğunluğu hem batarya hem de pil kullanımına izin veriyor. Alırken bir tek buna dikkat edin yeter. Bir de tercihen anteni olmayan veya küçük olanları seçebilirsiniz. Anten büyüklüğü kapsama alanına etki etmeyecek, sadece ergonomik olmayan kırılma tehlikesi olan bir unsur artık.
Ama inanın PMR telsiz üzerinde çok düşüneceğiniz bir şey olmasın, hangisi bütçenize uygun geliyorsa veya tipi hoşunuza gidiyorsa onu alın.. ayrıca PMR telsiz ile mucizeler beklemeyin. Altı üstü oyuncak walkie talkielerin yetişkin versiyonu