Asfaltta En Sessiz MT Lastik Hangisi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan horse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,914

horse

Kamp II
Yer
BURSA/Gemlik
Merhaba. Vitarama 235*75/15 ebadında MT lastik alırken bu lastikleri dört mevsim kullanmak istiyorum.(Yer sıkıntısından dolayı) Bu ebatta yolda en sessiz MT lastik markasını öğrenmek istiyorum.Goodyear Wrangler MT ve Federal MT desen olarak hoş duruyor.Özellikle bu iki markayı kullanan ların tecrübelerini merak ediyorum. Buyrun.

Etiketler
Ynt: Asfaltta En Sessiz MT Lastik Hangisi ?

Bu konuyla ilgili en doğrusu internetten araştırma yapmak ama bahsettiğiniz iki lastik arasında Goodyear daha sessiz.
Cooper STT ve Bridgestone MT'de diğerlerine göre sessizdir asfaltta.
Sonuçta beklentileriniz doğrultusunda Cooper ST-C veya BF Goodrich TA da işinizi görebilir.

Marshal Mt 834 kullanıyorum tavsiye ederim yumuşak hamurlu ve sessiz.

horse' Alıntı:
Merhaba. Vitarama 235*75/15 ebadında MT lastik alırken bu lastikleri dört mevsim kullanmak istiyorum.(Yer sıkıntısından dolayı) Bu ebatta yolda en sessiz MT lastik markasını öğrenmek istiyorum.Goodyear Wrangler MT ve Federal MT desen olarak hoş duruyor.Özellikle bu iki markayı kullanan ların tecrübelerini merak ediyorum. Buyrun.

lastik markasından daha ziyade bu aralar kriz yüzünden ithalat yapılamıyor ve ortalıta MT lastik yok açıkçası.birde 15 jant mt lastik olarak fazla bir seçenek sunmuyor malesef,bende Cooper ST var gayet güzel asfaltta çok uğultulu değil.
çoğunlukla asfaltta kullanıcak ve ara sıra araziye giricekseniz BF goodrich veya Cooper ST/C benimde tavsiyemdir.

arazi de ve asfaltta competus lastikleri
arkadaşlar bu lastiği kullananların tercübe ve tavsiyelerini bekliyorum daha çok ögrenmek istediğim 4 çeker bir aracta 4 mevsim de ve hem asfalt ta hem arazide kullanılabilecek en uygun lastik hangisidir bunu ögrenmek

Federal gürültülü ama asfaltta güvenli, Brigstone baya sessiz, ama bildiğim kadarıyla en sessizlerinden biri Kumho KL71...

Bridstone Dueler MT baktım 255-70-16 yok,Cooper Stt TR'de yok,BF'in Mud Terrain'e baktım onuda bulamdım en son Kumho'yla Mastercraft arasında kaldım ??? Şu an ki lastiğim BFG All Terrain ayıca bunuda belirtiyim.Siz nederseniz arkadaşlarım ?

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Bridstone Dueler MT baktım 255-70-16 yok,Cooper Stt TR'de yok,BF'in Mud Terrain'e baktım onuda bulamdım en son Kumho'yla Mastercraft arasında kaldım ??? Şu an ki lastiğim BFG All Terrain ayıca bunuda belirtiyim.Siz nederseniz arkadaşlarım ?
federal derim...

Sessizlik(Gerçi mt'de nekadar sessiz olur oda ayrı bir konu) ve asfalt perfonmansı olarak nasıl sence ortalamamıdır ???
ya sen benim dediğimi al sonra abi beni niye aramadınız deme.yazın mt kullanacak halin yok lastiğede sana da yazık.kışında haftasonu eğlencesi için katlanmaya değer....

Federal asfaltta baya güven veren bir lastik ama kesinlikle sessiz değil, Bridgestone baya sessiz kalıyor onun yanında. Federal'in devamıda yok, yani ciddi bir distribütörü yok, Cooper ve Bridgestone daha mantıklı bu açıdan. Cooper STT 255/70/16 Çelik Motor'un listesinde var, sormak lazım stoklarında var mı diye...

horse' Alıntı:

Dört mevsim kullanmak için seçeceğiniz lastik M/T değilde A/T tipi olmalı.
Hele birde,yoğun bir offroad takıntısı yok ise,M/T sizin için doğru bir seçim olmaz. :smiley:
Anladığım kadarıyla 12 ay ,her koşul için tek bir takım lastik kullnıcaksınız.
Bu 12 aya bakarak,kuru asfalt,ıslak asfalt,kar-buz yani aracın hangi koşullarda ne kadar kullanılacağı ortalamasına bakarsak.Ve dediğim gibi birde tek takımla bu işi halletmeye çalışıyosanız A/T. :smiley:

Bunun dışında;
Unutulmaması gereken şey,özellikle M/T lastiklerin üretim amacına bakarak ses parametresinin pek bir önemi olmadığıdır.
Yani hani derler ya :D "... kavgada yumruk aranmaz..." diye :D uydumu bilmiyorum ama :D

Sessiz mt olmaz. Bencede önce amacına karar vermelisin.Araziye girmeyeceksien kesinlikle yanlış tercih olur.
Mt lastikler 120 km üzerinde tehlikeli de oluyorlar. Yol tutuş gerçekten çok kötü oluyor. Ayrıca asfaltta yağıştada çok işe yaradığı söylenemez. İşin aslı karda da kar lastiği gibi olmuyor mallesef. Ama hayır ben sadece şehiriçi kullanıma sahibim arada da araziye girerim dersen BF Goodrich sanırım uygun. Hem ekonomik 200l lira gibi hem de mischelin trafından destekleniyor.

Arkadaşlar epey bir araştırmadan sonra, bulabildiğim 235*75/15 ebat MT lastiklere baktım.Hatta baktığım lastiklerin diş aralıklarını mezure ile ölçtüm.Diş aralıkları birbirine en yakın olan ve asfaltta en az sesli olacağını umduğum lastik tahminimce Goodyear Wrangler MT.Diğer MT lerin diş aralıkları bariz bir şekilde daha geniş ve gözle bile belli oluyor.

Ben Mastercraft kullanıyorum çok memnunum kumho iyi diyorlar kullanan birine sormak lazım

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.