Ynt: Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..
Aracımı satmadan önce lpgsi yoktu. Lpgsiz haliyle 73 kuruş civarı şehir içi, 60 kuruş uzun yolda. Lgpyi taktıran arkadaş tartarini marka taktırmış. şehir içi 55 kuruşa indiğini soyledi şehirdışıyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi. 5.2l v8'den az yakmasını beklemeyin arkadaşlar. Param var, yakıt benim için sorun değil diyorsanız ve konfor, teknolojik özellikler gibi şeyler arıyorsanız kullanın. Yoksa benim gibi aldığınıza bin pişman olup küfür ede ede satarsınız
Merhaba
Ben yakın zamanda LPG taktırdım bu bağlamda LPG tüketim hakkında denetim tecrübemi pyalaşmak istiyorum.Benim araç normal akışı olan tarfikte .43/1Km. ve uzun yolda 140Km/h hızla denedim( 0.36-0.38)/1Km. arası yakıt sarfiyati ile karşılaştım.bunu % olarak değerlendirdiğimizde %17 lit.LPG takabul ediyor(100 Km.17 lit)Benzin için de bilgilendireceğimdir.teşekkürler.
Selam.Tatilden henüz döndüm.Uzun yolda 3 yetişkin bir çocuk bir bebekle bayada valizle)) (ortalama 350 kg yükle) hız 120 km civarı bazen ayak gazı bazen cruıse ile bir depo ile 150 tl civarı fulleniyor;410 km civarı yol yaptım.Bazen 420-430 bazen 400-410 km yaptı.Yani 0,370 krş civarı.
outlaw06' Alıntı:
Selam.Tatilden henüz döndüm.Uzun yolda 3 yetişkin bir çocuk bir bebekle bayada valizle)) (ortalama 350 kg yükle) hız 120 km civarı bazen ayak gazı bazen cruıse ile bir depo ile 150 tl civarı fulleniyor;410 km civarı yol yaptım.Bazen 420-430 bazen 400-410 km yaptı.Yani 0,370 krş civarı.
Yakıyor abi yakmazmıGaz ı bilmem ama yatan arabanın benzininde yattığı yerde dahi % 3-5 oranında değer kaybı/uçma/eksilme olur Gerçi sen o küheylanla ayda bir çıksan da harcıyorsundur yakmadığın tüm yakıtı.)
Yok abi tepe bilgisayarına göre söylemiyorum ya, bugün lpg aldım da 260 km civarı gitmiştim, 15i benzinle gitmiş olsam, 47 litre lpg aldı. Yani 245 kmyi 47 litreyle almışım .
İlk 2 depoda epey bastım da son depoda bi bakalım ekonomik sürünce ne kadar gidiyor diye merak ettim, yine kükretirim artık öğrendim az yakmak isteyince yakabildiğini
öncelikle merhaba bende 95 model 5.2 cherokee sahibiyim ben kıbrısta yaşıyorum geçen gün merak edip full yim dedim 200 tl karsılıgında 62 lt benzin aldım 95 oktan km sıfırladım 229 km gitti yok sartları %70 uzun yolda idi size sorum şu bu normalmi bana anormal gibi geldi ben kıbrıstan istanbula gelmeye kalksam her 200 kusur km bır yakıt ikmalimi yapacağım cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
Nucras' Alıntı:
öncelikle merhaba bende 95 model 5.2 cherokee sahibiyim ben kıbrısta yaşıyorum geçen gün merak edip full yim dedim 200 tl karsılıgında 62 lt benzin aldım 95 oktan km sıfırladım 229 km gitti yok sartları %70 uzun yolda idi size sorum şu bu normalmi bana anormal gibi geldi ben kıbrıstan istanbula gelmeye kalksam her 200 kusur km bır yakıt ikmalimi yapacağım cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
KLL nin dediği gibi acil oksijen sensörüne baktırın.bujilere ve kablolarına da.benzin memelerine de.hava filtresi ve yağ filtresi ilk bakılacaklar tabii.bu arada kıbrısı çoookk özledim...
outlaw06' Alıntı:
KLL nin dediği gibi acil oksijen sensörüne baktırın.bujilere ve kablolarına da.benzin memelerine de.hava filtresi ve yağ filtresi ilk bakılacaklar tabii.bu arada kıbrısı çoookk özledim...
cevaplarınız için teşekkür ederim sölediklerinizi yapacağım bide kıbrısta benzin kalitesizliği var 3.sınıf benzin kullanılıyormus onunda etkisi olabilir