Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,813
Ynt: Aslanın Yemi...Cherokee 5,2/5,9 ZJ 100 Km de Benzin ve Lpg miktarı..

5.9 un ortalama tüketiminin en iyi koşullarda en az 12 litre civarında olması lazımki yeterince düşük olur. LPG de ise %20 25 fazlası olur. 5.9 un fueleconomy.gov sitesindeki kullanıcı verilerine göre normalizasyon yapıldıktan sonraki %60 şehir dışı tüketim değeriş 15 litre civarı çıkıyor. demekki 4.0 yada 5.2 den çokta fazla değil.ama az da değil. pek tabi olacağı üzere o hacimde bir motor basınca çok rahat 35 40 litre yakıt harcayabilir

zaten resmi sticker değerleri

21.4
City

18.1
Combined

14.7
highway şeklinde.

Etiketler

demek oluyor ki benim veriler gayet normal :smiley: zaten biliyordum da otobanda 50 kilometre kullanım sonucu değeri ölçüp benim arabam şu kadar yakıyor diyenlere anlatamıyordum , teşekkürler.

Bu yazılanlara gerçekden çok gülüyorum v8 5.2 ye biniyoruz nekadar yakıyor tartışmaları yapıyoruz ben hayatım boyunca benzin hesaplamadım taki bu sitede yazılanları okuyana kadar 4-5 kere denedim kafayı yiyordum bıraktım çünkü çok saçma şeyler yazılıyor ya biri yazmış benim araba şehir içi 32 kuruş biri demiş 36 kuruş kuruş kuruş... Ben daha 50-60 kuruş altını göremedim ha basıyormuyum Allah ne verdiyse :D Bukadar kuruş hesabı yapacanıza satın alın birer yaris marutti gibi araba birde lpg attırın binin :D Bu aslanlara binenin kuruş hesabı yapması beni çok güldürüyor. Valla ben benzinde de lpg de de ver allah topuk dağ taş bayır topuk yesin içsin aslanım aslan besliyorsan yeminden şikayet etmiyeceksin ediyorsan aslanı satıp tavşan alacaksın :D

Dedigin hem dogru hemde yanlis oyleki, idamesi mali olarak yuksek bir araca biniyorsun o zaman yakit zurnanin zirt dedigi yer olmali evet, ancak. Bu araclarin ki ben arac demiyorum is makinesi alt ve ust limitlerininde bilinmesinde fayda var diyorum niye.... Bu arac 1600 degil, 2000 degil 3000 degil 4000 degil 5000 degil 5200 motor :smiley: demir yigini... Bogle bir araca ben 380 kurus yaktirabikiyorsam bunun bir haber degeri vardir, ve bu aracin nasil bir teknoloji ile uretildigini gostermkte muazzam bir kanittir.. Yoksa km de kurus hesabi yapacak adam bastan gidip bu cam yarmasina para vermez ;)

aslında teknolojide bir numara yok bu günkülerle kıyaslanınca :smiley: tipik amerikan. büyük hacim düşük beygir gücü, büyük hacimle ilgili alt devirde gelen yeterli tork. 5.2 litreden 225 hp. 5.9 da 245 hp. araçların gitmesinin sebebi gövdenin 1800 kg civarı görece hafif olması.

eski arabam 168 hp fakat 2 ton du. 0-100 12.4 sn idi.
şimdiki 190 hp 1.75 ton. 0-100 12 den daha düşük. önemli olan birim ağırlık başına ne kadar güç ürettiği aracın.

yeni motorlarda ise kıyaslandığında birim hacime göre bu eski motorlar hikaye kalır. bakın japonlara atmosferik 1.6 130 hp. 10 sene öncesinin 2.0 motoruna denk.

benim bildiğim ve gördüğüm eski teknoloji amerikan motorlarının en büyük özelliğinin düşük sıkıştırma oranları ve iyi malzemeleri sayesinde uzun süre sorunsuz çalışabilecek olmasıdır.

AuMar' Alıntı:
Bu yazılanlara gerçekden çok gülüyorum v8 5.2 ye biniyoruz nekadar yakıyor tartışmaları yapıyoruz ben hayatım boyunca benzin hesaplamadım taki bu sitede yazılanları okuyana kadar 4-5 kere denedim kafayı yiyordum bıraktım çünkü çok saçma şeyler yazılıyor ya biri yazmış benim araba şehir içi 32 kuruş biri demiş 36 kuruş kuruş kuruş... Ben daha 50-60 kuruş altını göremedim ha basıyormuyum Allah ne verdiyse :D Bukadar kuruş hesabı yapacanıza satın alın birer yaris marutti gibi araba birde lpg attırın binin :D Bu aslanlara binenin kuruş hesabı yapması beni çok güldürüyor. Valla ben benzinde de lpg de de ver allah topuk dağ taş bayır topuk yesin içsin aslanım aslan besliyorsan yeminden şikayet etmiyeceksin ediyorsan aslanı satıp tavşan alacaksın :D

Aslında haklısınız ama şöyle bir durumda var bu ülkede dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz nekadar yaktığı konusu zaten burdan çıkıyo ilk soru bu değilmi ne kadar yakıyor?dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanırsak tabiki yakıt muhabbeti çıkıyor ortaya ve bu araçlar oyuncak değil hergün biniyoruz icabında ister istemez yakıt tüketimlerini ölçmek durumundayız lpg ile zaten makul yakıtları siz çok basıyosunuz dur fazla yakar dizellede 110 km yi geçin nasıl yakıyor bakalım 360 -380 krş bunlar gerçek rakamlardır tabiki bu değerler sakin kullanımda marutti almaya gerek yok önemli olan güzel bir araca makul yakıtla binmek...

sayın AuMar dediklerinize kısmen katılıyorum zaten benim yazma amacım bu forumu açan beyefendinin saçmalıklarına dikkat çekmekti , zaten çekildi de. kimse 5.9 motorun 12 litre filan yaktığını anlatmasın bence. zaten başlık yarım kalmış , evde aslan besleyen yiyeceği eti hesaplamaz.

hergün kullanmayı tercih edenler , madem vergisi yüksek bari lpg sayesinde yakıttan birazını kurtaralım diyebilirler saygım var.

ben etkinliklere katılamadığım ve aracımı günlük kullanmadığım için hesabını yapmıyorum , lpg dahi taktırmadım.

bir zamanlar tarık bey vardı burada , kendisi 13 lt normaldir diyordu , ben de şehiriçini, hesaba katmadığını hatırlatmak istemiştim hepsi bu. benim evlat 19 litre sırf şehiriçi ve kısa mesafeli , tam ısınmaya fırsat kalmadan yapılan yolculuklarda yakıyor. Yaksın , içsin afiyet bal şeker olsun ona :smiley:

otobanda yaptığı 5 kilometrelik ölçüm sonrası benimki 12 litre yakıyor sizinki çokmuş diyenlere de selam olsun.

Bende benzinle binmek isterdim ama ayda yaptığım yol işim gereği 2 - 3 bin km bazen geçiyor bile mecbur kaldım anlıyacanız ama dediğim gibi formda okadar çok benzin gaz muhabetti varki şaşıyorum bizim aslanlar km de 2 lira yaksa binmeyecek olacaktır elbet ama binenlerde olacaktır benim gibi bende 5,9 vardı 98 senesinde almıştım sıfır ekonomik sorunlardan işim kaybettim aracımı satmak zorunda kaldım daha sonra imkanım oldu yine aldım şuanda halen severek kulanıyorum ha 5,9 olmadıda 5.2 oldu ozamanda benzin hesaplamadım bu zamanda hesaplamadım sizde göz ardı edin inanın herşey farklı oluyor ben burada gaz muhabetine bir daldım gözüm sürekli tepe bilgisayarda aha 18 oldu aha 20 oldu kafayı yiyordum gaza korkuyordum basmaya :D hemen bıraktım huzuruma kavuştum şimdi bas anam bas arazide benzinde bas bas basssssss ... :D

sayın AuMar şimdi anlaştık işte , dedim ya sürekli kullananlar gaz taktırır saygım var , ben az kullandığım için taktırmadım. Yaktığı da yine söylüyorum afiyet bal şeker olsun.

son nokta gelsin artık forumun başlığı tamamlansın.

Evinde aslan besleyen , yediği eti hesaplamaz...

sevgili arkadaslar ben 3 gün evel bir tane 1992 model xj aldım 4000 motor bildiginiz gibi . ne yakması gerekiyor sizce izmirde lpg litresi 2.50 tl yaklasık. karaısıkta 5.50 tl yakıyor ne dersiniz????

bendede 5.2 97 var tüplü 28.3 yakıyor bassamda basmasamda oyuzden basmayı tercih ediyorum seviyorum.

cherokeee' Alıntı:
bendede 5.2 97 var tüplü 28.3 yakıyor bassamda basmasamda oyuzden basmayı tercih ediyorum seviyorum.
28,3 litre mi?sizin hesabınız mil üzerinden olmasın??

açılın beyler ben veterinerim ;D ;D burda aslan besleyen varmış ve aslanlarında obezite sorunu varmış diye duydum geldim :D
bendede aslan var ama ço0k sağlıklı bir aslan şehir içinde dur kalk trafikte ortalama 55 krş. yakıyor. şehir dışı 35 krş.
aslanlarının sindirim sisteminde problem olan arkadaşlar aslanınızı seviyorsanız bir veterinere götürün .
aslanın çok tüketmesi meziyet değildir ve biz etin galonunu ( yaklaşık 1 galon 4 litre yapıyor)
amerikalılar gibi 2 dolara almıyoruz yada iranda full depo benzin (100LT) 5 dolar gibi dubayi - arap yarımadası desen aynen öyle bir depo 5-10 dolar civarı . orada bu aracı kullananlar aslan kaplan hesabı yapmıyorlar ve adamlar bizden 100 kat daha zengin oldukları halde burada yakıt aldıklarında bir küfür etmedikleri kalıyor .
ben turizim işindeyim 5 yıldızlı bir otelde mağazamız var ve otelimize sürekli sıklıkla yurtdışından
arap-gürcü-iranlı- azeri vb. turistler 4x4 araçlarıyla geliyor ,aslan yem mevzusunu anlattığımda
buradaki sürücülerin ya çok zengin olduğunu yada ayranı yok içmeye atla gider zıçmaya misali cahiller olduğunu söylüyor . sizce durum nedir ;D
hala aslan beslemek istiyormusunuz.

Benim HULK şehir içinde 0,69, Uzun yolda 0,55 ve arazide 0,89 yakıyor. Muayeneden geçemediğinden dolayı egzoza kat ve filitre takıldı yakıt biraz düşer diyolar ama heeççç zannetmem. Aslan besleyen yemini aramaz diyolar ama aslan bizim yemekleride yiyorsa ne yapacaz :smiley:))

Birde aklıma gelmişken bu değerleri sadece LPG dolumu ile aldık ilk çalışma ve ısınma esnasında yakılan benzinde 3-4 depo LPG dolumunda bir 100 tl Benzin ekledikmiydi hiç hesaplamak bile istemiyorum :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,593
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.